Gaming guide: Armored Core VI og Immortals of Aveum

6 Min læsning

Hvis du elsker gigantiske robotter med lasersværd, eller altid har drømt om at have en magisk pisk og kunne skyde ild af fingrene, så finder du to spil du ikke må gå glip af i vores gaming guide.

Hvis du elsker gigantiske robotter med lasersværd, raketfødder og maskinpistoler, så er ‘Armored Core’ spillet du ikke må gå glip af

Hvis tanken om en femten meter høj robot med et lasersværd i den ene hånd og en maskinpistol i den anden får dig til at smile, så bør du tage et kig på det forrygende actionspil ‘Armored Core VI: Fires of Rubicon’. Her får du nemlig omvandrende tanks udstyret med alskens dødbringende våben, der kæmper til døden og bevæger sig så hurtigt, at man skulle tro de var med i en Marvel-film.

‘Armored Core’ har nemlig alt det i spandevis, når du lander på den golde planet Rubicon 3 og i din gigantiske robot kæmpe mod et hav af fjender. Og som regel er du i undertal og bliver mødt med den ene store udfordring efter den anden. Der er nemlig rigeligt at se til, uanset om du er oppe imod en mindre hær af små fjendtlige robotter, eller står overfor at skulle bekæmpe en robot der samtidig er en hundrede meter høj mur, fyldt til bristepunktet med raketter og laservåben. Uanset hvem du er oppe imod i ‘Armored Core’, så er kampene hektiske, hurtige og fyldt med action. Til tider føles det næsten som om, at spillet er sat på “2x fart”, når du bruger dine raketføder til at kaste dig rundt i spillets arenaer og undgå fjendernes angreb. Alt imens du forsøger at bevare overblikket og planlægge dit næste modangreb.

Det er voldsomt, og til tider ret overvældende, men det konstante høje tempo er medrivende, og følelsen af sejr når alting klikker er enormt tilfredsstillende. Det er nemlig et spil der i høj grad belønner aggressivitet og gåpåmod. For holder du dig på afstand af dine fjender og prøver at tage den med ro, vil du hurtigt opleve de har mange flere raketter end dig, og deres rammer meget præcist. Derfor gælder det hele tiden om at holde speederen i bund, komme ind på livet af din modstander og hele tiden være aggressiv.

Skulle du gå hen og møde uoverkommelig modstand er det tilbage til garagen, hvor du kan skifte enhver del af din kæmperobot ud med en anden. VIl du have ben, der kan springe højt op i luften og give dig super mobilitet? Eller hvad med tank-agtige ben og det tykkeste stål du kan finde, så du kan stå imod din modstanders angreb og finde deres svage punkter. Alt på din kæmperobot kan udskiftes i garagen, og hver en ny del påvirker alt fra din mobilitet, vægt og hvilke våben du kan bruge. Så du kan bygge præcis den type af robot der passer din stil og situationen du står i.

Blandingen mellem den fleksibilitet i hvordan du vil udstyre din egen robot, og de hektiske kampe resulterer i et forrygende actionspil. Hvor det lige så meget handler om at reagere hurtigt som det handler om, at du skal finde det helt rigtige våben til den helt rigtige udfordring. Hvis det lyder som noget for dig, så finder du i ‘Armored Core’ et benhårdt actionspil, fyldt med kæmpe robotter og mange timers forrygende underholdning.

Du kommer til at elske Armored Core VI: Fires of Rubicon hvis:

  • Du er typen der elsker at pille ved vægtfordelingen af din kæmperobots ben, lige så meget som du elsker at sprænge dem af fjenden med dine raketter
  • Savner et benhårdt actionspil, der kræver at du kan tænke og handle meget hurtigt

Armored Core VI: Fires of Rubicon fås til Playstation 4, Playstation 5, Xbox og PC

Actionspillet ‘Immortals of Aveum’ er som Call of Duty bare med drager og magi i stedet for maskingeværer

Hvis du nogensinde har spillet et skydespil som ‘Call of Duty’ og spekuleret på hvordan det ville se ud, hvis i stedet for rifler og F-16 fly, at du skød med magi og der var drager flyvende over hovedet på dig. Ja så finder du svaret i det forrygende actionspil ‘Immortals of Aveum’.

Her træder du i skoene på den rapkæftede Jak, der en dag mister alt hvad han har, da hans by bliver angrebet af den fjendtlige nation, der prøver at overtage hans land. Efter at have levet i fattigdom bliver han løftet ud af det, og bragt ind i Aveum-hæren for, at bekæmpe dem der tog alt fra ham og bogstavligtalt truer med rive jorden fra hinanden og åbne op enorme kløfter, der sluger byer og mennesker. Og selvfølgelig er Jak helt unik, og fyldt med magiske kræfter der gør ham i stand til at mestre alle tre magiske discipliner der findes i spillets verden.

Historien i ‘Immortals of Aveum’ er ikke videre original eller banebrydende. Men selvom du helt sikkert har gættet plottwistet længe før, at det bliver præsenteret for dig, så er persongalleriet i spillet ganske fremragende. Især skuespilspræstationerne formår at løfte et ellers ganske forudsigeligt plot op på et niveau, hvor det ligesom en fremragende actionfilm er værd at følge i, fordi det hele præsenteres på en overbevisende facon og tager sig selv alvorligt fra start til slut.

Hvad ‘Immortals of Aveum’ ikke har i form af historiefortælling, har det til gengæld i spandevis når det kommer til glæden ved at spille selve spillet. Alle kampe i spillet er nemlig et virvar af magiske projektiler, der flyver gennem luften, mens du let og elegant bevæger dig rundt, hiver fjender tæt ind til dig med din magiske pisk eller svinge dig rundt i luften for at få en bedre angrebsvinkel på dine modstandere.

Kampene i ‘Immortals of Aveum’ er levende, dynamiske og flydende som få spil er, og det gør at selv de mest trivielle kampe forbliver sjove og engagerende fordi, at du altid har et væld af muligheder foran dig med hvordan du vil håndtere en hver given situation. Den store variation du kan skabe for dig selv i hvordan du håndterer kampe i ‘Immortals of Aveum’ er med til, at gøre hele Jaks rejse værd at følge. Det rammer nemlig lige ned i det forrygende miks mellem super sjov action, og en historie der er tilpas god til, at du hele tiden overtaler dig selv til bare lige at se hvad der venter sig rundt om hjørnet.

Hvis du vil magi, drager og masser af action. Så venter der sig en vild og sjov rutchebanetur i ‘Immortals of Aveum’.

Du kommer til at elske Immortals of Aveum hvis:

  • Du vil have et anderledes skydespil, hvor helikoptere er skiftet ud med drager
  • Du vil have et actionspil, hvor alle kampe er dynamiske, flydende og fyldt med muligheder for at gøre præcis som du vil

Immortals of Aveum fås til PC, Playstation 5 og Xbox Series S / X

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

eight + twenty =

No Comments Yet.