Gaming guide: Resident Evil 4, Metroid Prime og Cereza and The Lost Demon

7 Min læsning

Uanset om du er til neglebiddende gys, hardcore science-fiction eller dæmoner og trolddom, så finder du noget der kan tilfredsstille dig i vores gaming guide med anbefalinger til de bedste spil lige nu.

‘Resident Evil 4’ er et moderne gyser-mesterværk og et spil du ikke må gå glip af

Når man kigger på lister over “de bedste spil nogensinde”, så figurer ‘Resident Evil 4’ fra 2005 ret prominent på dem. Og det er med god grund. Det første Resident Evil fra 1996 opfandt det moderne gyserspil: Det etablerede langsomt gående zombier, begrænsede skud i pistolen og frygten for at man aldrig havde nok ressourcer til at håndtere udfordringerne.

Og med ‘Resident Evil 4’ blev genren genopfundet. Alle de etablerede konventioner blev vendt fuldkommen på hovedet. Nu bevægede fjender sig lynende hurtigt, der var massevis af dem og de kom alle løbende imod dig på samme tid.

2005-udgaven af ‘Resident Evil 4’ genopfandt ikke bare horror-genren, den lagde også grundlaget for alle moderne actionspil med måden man styrede spillets hovedperson på. For uden Resident Evil 4 i 2005, ville der ikke være spil som ‘The Last of Us’, ‘Gears of War’ og ‘Uncharted’. Alle sammen spil der er direkte inspireret af det fundament som ‘Resident Evil 4’ lagde og forandrede hele spilbranchen med.

Derfor er det også en unik opgave, at genudgive ‘Resident Evil 4’ i 2023. Ikke alene piller man ved en tidsløs klassiker, der af mange er anset som værende et perfekt spil, det er også selve rygraden af moderne actionspil man piller ved. Heldigvis så er 2023-udgaven af ‘Resident Evil 4’ ikke bare det samme spil, men i stedet en meget respektfuld genfortolkning af en klassiker.

Spillet tager sin start da specialagent Leon S. Kennedy bliver sendt til den yderste kant af Spanien for, at lede efter den amerikanske præsidents datter der er forsvundet på mystisks vis. Derfra starter er gruopvækkende rejse gennem en spansk landsby, hvor alle forsøger at dræbe dig og en mystisks kult har hjernevasket alle indbyggere i nærområdet.

Selvom at ‘Resident Evil 4’ til tider kan være rigtig uhyggeligt, så er det først og fremmest et actionspil, hvor du hele tiden er tvunget til at reagere hurtigt og være bevidst om dine omgivelser. For spillets fjender vil sværme om dig, og det skaber et spil hvor speederen altid er helt i bund og pulsen banker i halsen.

‘Resident Evik 4’ er et fremragende actionspil og et mesterligt gyserspil. Hvis du allerede har været igennem Leons eventyr i 2005 vil du finde et spil, der genfortolker velkendte scener og giver dem et nyt twist. Og hvis du aldrig har været fanget i et lille skur, mens en hel landsby banker på døren for at dræbe dig, så må du ikke gå glip af en tidsløs klassiker.

Du vil elske Resident Evil 4 hvis:

  • Du vil have et hårdtpumpende actionspil, der også kan skræmme livet af dig
  • Du har hørt så meget om Resident Evil 4, og nu vil du opleve hvorfor alle himler op om det

Resident Evil 4 fås til Playstation 5, Playstation 4, Xbox og PC.

Nintendos tidsløse klassiker ‘Metroid Prime’ får nyt liv på Nintendo Switch

Spilserien ‘Metroid’ har altid været lidt af et sort får i Nintendos verden af farverige og familievenlige spil. I ‘Metroid’ spiller du som den kvindelige dusærjæger Samus Aran, der rejser galaksen tynd for at fange rumpirater og eliminere den farlige race kendt som “Metroids”, der kunne lægge universet øde hvis den fik chancen. Det er et hardcore science-fiction univers, der på ingen måde føles som om det er lavet af samme firma kendt for ‘Mario Kart’ og ‘Pokémon’.

Derfor er denne genudgivelse af ‘Metroid Prime’ til Nintendo Switch (oprindeligt udgivet helt tilbage i 2004 til Nintendos mindre succesfulde maskine kaldet for Gamecube), chancen for at serien nu kan blive allemandseje og den store kommercielle succes som serien har fortjent. For ‘Metroid Prime’ bliver den dag i dag stadigævk hyldet som en banebrydende klassiker, der samtidig er et af de mest kritikerroste spil nogensinde.

Som Samus Aran besøger du planeten Tallon IV i jagten på nogle rumpirater, og deres biologiske våben. Det leder dig på en rejse gennem planetens mange forskellige områder, og fælles for dem alle er at du er fuldkommen alene. ‘Metroid Prime’ er nemlig et spil der først og fremmest handler om, at du er en fremmed i en fremmed verden. Der er ingen der taler til dig igennem spillet, faktisk er der ingen dialog overhovedet, og hele spillets historie kommer til udtryk gennem miljøerne du bevæger dig i og hvad du kan se, der er sket i dem før du kom.

Kernen i spillet er nemlig at du skal udforske hver eneste afkrog i spillet. Ikke bare for at finde ud af hvad der foregår, men også for at finde opgraderinger til din rumdragt, så du kan skyde med missiler, forvandle dig til en lille bold eller overleve ekstreme temperaturer. Hver eneste lille opgradering du finder giver dig nye muligheder, og de gør samtidig at du kan nå nye uudforskede dele af planeten. Foreksempel kan missler åbne op for dører, der er blevet forseglet og når din rumdragt kan tåle ekstremt høje temperaturer kan du udforske de dele af planeten, hvor det flyder med lava.

Genistregen i ‘Metroid Prime’ er at du hele tiden har fire eller fem steder du har lyst til, at besøge og finde ud af hvad dine nye gadgets kan gøre i de områder. Der er altid en ny dør at åbne, eller en ny vej du pludselig kan tage i et område du ellers har besøgt dusinvis af gange, fordi din nye evne giver dig nye bevægelsesmuligheder. Det er ligesom at finde den puslespilsbrik du mangler, og så åbner der sig et væld af nye muligheder op.

‘Metroid Prime’ blev tilbage i 2004 overdænget med ros, og kaldt for en moderne klassiker uden sidestykke. Alle de ord gør sig stadig gældende i dag, for der er ingen der har lavet et spil som dette hverken før eller sidenhen. Det er en helt unik oplevelse, som alle med en Nintendo Switch bør stifte bekendtskab med.

Du vil elske Metroid Prime hvis:

  • Du vil have et spil du kan fordybe dig i og en verden, som du kan forsvinde i
  • Du savner et hardcore science-fiction spil

Metroid Prime fås til Nintendo Switch

‘Cereza and The Lost Demon’ er et interaktivt Brødrene Grimm spil

At se ‘Cereza and The Lost Demon’ udspille sig på fjernsynet er som, at en gammel børnebog blive vækket til live. De maleriske landskaber som den unge heks Cereza bevæger sig igennem er som taget ud af en børnebog, og eventyret om at hun skal bevæge sig ind i en mørk og dyster skov for, at befri sin mor fra fangeskab er som taget ud af Brødrene Grimm.

Men bagved det smukke ydre, lurer der et komplekst, udfordrende og fantastisk spil som både store og små kan finde mange timers underholdning i. For inde i den mørke skov, ender Cereza med at hidkalde en dæmon, der beslutter sig for at bo i hendes tøjbamse. Og det er den dæmon der skal beskytte Cereza mens hun rejser dybt ind i skoven for, at få fat i det der kan befri hendes mor fra fangeskab.

Fordi at Cereza er en lille heks, så kan hun ikke rigtig slås imod de mange farlige væsner der bor inde i skoven, og er helt depserate for at spise hende. Derfor hidkalder hun sin tøjbamse / dæmon, hver gang der er fare på færde, og det er din opgave som spiller at styre begge figurer på samme tid. Ja, du læste rigtigt. Du styrer både den lille heks og den store dæmon på samme tid. Hver af controllerens to styrepinde kontrollerer hver af de to figurer, og så skal du ellers dele din hjerne i to dele når du spiller.

Med Cereza skal du undgå fjendernes angreb, og bruge din magi til at svække fjenderne. Mens du med dæmonen skal styre dem hen til fjenderne, så han kan tæske dem godt og grundigt. At skulle styre begge figurer på samme tid er virkelig bizart, svært og præcis ligesom at klappe sig selv på hovedet og lave cirkel bevægelser på sin mave med den anden hånd. Det er begge halvdele af hjernen, der skal arbejde på samme tid og det skaber en helt perfekt grad af kontrolleret kaos, hver gang du skal slås mod fjender.

Det er en måde at spille på, som man aldrig bliver helt komformtabel med og det gør at fra første øjeblik til den allersidste slåskamp er der noget at blive bedre til. Samtidig med at du selvfølgelig får nye evner i takt med at eventyret udvikler sig, og kompleksiteten stiger endnu mere. Det er en fryd at spille, netop fordi at det er en helt anderledes måde at interagere med et spil på og det samtidig er udfordrerende og sjovt.

‘Cereza and The Lost Demon’ er et vidunderligt og dybt charmerende spil. Der på trods af sit maleriske ydre gemmer på et komplekst, og til tider ret udfordrerende, spil hvor man skal splitte hjernen i flere dele og holde tungen lige i munden. Er du til anderledes actionspil, hvor det kræver lige så meget køligt overblik og strategi, som det kræver hurtige reflekser, vil du elske ‘Cereza and The Lost Demon’.

Du vil elske Cereza and The Lost Demon hvis:

  • Du vil have et meget anderledes actionspil, der udfordrer måden du plejer at spille dem på
  • Vil have et spil der er lige så sjovt at spille, som det er smukt at kigge på

Cereza and The Lost Demon fås til Nintendo Switch

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

20 + nineteen =

No Comments Yet.