Gaming guide: Tre spil der kan underholde alle medlemmer af familien

6 Min læsning

Er du også begyndt at kede dig i sommervarmen? Vores gamingguide tager dig igennem tre geniale spil, lige fra et helt nyt Minecraft spil til kongen af Grand Theft Auto parodier. Her er et spil for ethvert medlem af familien.

Minecraft Dungeons er Minecraft som du aldrig har set det før

Minecraft er et spil der næppe behøver meget introduktion, spillet der tryllebandt store som små med dets digitale Lego, storslåede eventyr og uendelig underholdning. Men hvad nu hvis Minecraft kunne være meget mere end det klassiske og elskede spil? Hvad nu hvis det også kunne være et action-rollespil i stil med velkendte spil som Diablo-serien? Svaret finder du i Minecraft Dungeons.

Det ligner Minecraft, men oplevelsen af at spille Minecraft Dungeons er en helt anden

Når du starter Minecraft Dungeons bliver det meget hurtigt tydeligt, at der er tale om en helt anden form for Minecraft oplevelse. Kameraet er løftet op i fugle-perspektiv og kigger ned på din Minecraft-figur, og i “Dungeons” er der ikke de ikoniske MInecraft-elementer som at bygge ting. I stedet bliver Minecraft-universet brugt som baggrund for et helt forrygende action-rollespil.

Igennem spillets ni forskellige baner besøger du, og op til tre venner, forskellige dele af Minecraft-land for at bekæmpe en ond troldmand, der truer med at rive hele verden fra hinanden. Derfor skal du, med dine venner, bekæmpe alskens monstre og undervejs få bedre og bedre udstyr. Kernen i “Dungeons” handler netop om den konstante strøm af nyt udstyr der springer ud af besejrede fjender. At gennemføre en af spilets baner er hovedmålet men det bliver hurtigt et delmål at få et bedre sværd eller en ny rustning, som kan gøre kommende kampe mere overskuelige.

Det hele præsenteres på en særdeles overskuelig og meget familievenlig måde, så alle alderstrin kan være med i løjerne. Ligeledes er der ingen vold der overstiger det du finder i det traditionelle Minecraft, og det gør Minecraft Dungeons til et ideelt familiespil, hvor alle kan være med og blive underholdt.

Du kommer til at elske Minecraft Dungeons hvis:

  • Du vil have et solidt spil for hele familien
  • Vil prøve kræfter med spil som Diablo, men ikke vil spring ned i den dybe ende fra start af

Minecraft Dungeons fås til Xbox One, Playstation 4, Nintendo Switch og PC. Spillet er set til 159,- kr.

Overset japansk rollespil fra forrige årti får endelig chancen for en tur i rampelyset

Xenoblade Chronicles blev lidt glemt da det oprindeligt udkom på den klassiske Nintendo Wii tilbage i 2010. Dengang var alle travlt optagede med Wii Sports, og det japanske rollespil blev hurtig glemt i vrimlen af andre Wii-spil.

Knap ti år siden får spillet nu endelig muligheden for at nå ud til det publikum som det fortjener takket være en genudgivelse på Nintendo Switch. Den nye genudgivelse er primært fokuseret på to ting: En enorm visuel opdatering af den originale klassiker, og en helt ny epilog til spillet som kommer til at tage dig cirka 20 timer at gennemføre.

Det er den ultimative pakke, der giver fans af originalen en epilog springfyldt med nye historier og oplevelser, og for nysgerrige sjæle er det en pakke med næsten 60 timers underholdning i sig, rigeligt til at underholde gennem hele sommerferien.

I Xenoblade Chronicles tager du styringen over den unge mand Shulk, der tjener til dagen og vejen ved at rode igennem resterne af en besejret robothær der truede med at udslette alt og alle. De onde robotter blev kun stoppet takket være et overnaturligt sværd kaldet for “Monado”, som kun kan bæres af få udvalgte og mens det bliver båret dræber det langsomt sin ejer.

Derfra starter et storslået eventyr, hvor du pludselig bliver den næste bærer af sværdet og skal forsøge at rede hele verden fra en ny krig med robotterne der er kommet tilbage for at tage deres hævn. Hele historien udspiller sig på forstenede lig to af kæmper, hvor menneskeheden har bosat oven på de gigantiske forstenede lig. Det giver spillet en helt unik visuel identitet når du ikke bare rejser rundt på frodige græsmarker, men faktisk bevæger dig fra kæmpens knæ op til dens højre hånd for at besøge den næste by på dit eventyr.

Det hele er pakket ind i et underholdende, strategisk og for genren meget anderledes kampsystem, hvor du hele tiden skal forholde dig til din position i forhold til fjenden, og hvilken rækkefølge du laver dine angreb for at maksimere den skade du kan forvolde på dine fjender.

Hvis du mangler en tidsrøver af de helt store, og vil have et spil der kan underholde dig helt til slutningen af sommerferien så er Xenoblade Chronicles: Definitive Edition en oplagt mulighed for at få timerne til at forsvinde som dug for solen.

Du kommer til at elske Xenoblade Chronicles hvis:

  • Spil som Final Fantasy er lige din top te
  • Du vil besøge en helt unik verden og rejse ud på et storslået eventyr

Xenoblade Chronicles: Definitive Edition fås til Nintendo Switch, og er set til 384,- kr.

Kongen af Grand Theft Auto parodier er tilbage

På afstand ligner Saints Row The Third endnu et spil i stil med det utroligt populære Grand Theft Auto. Den kriminelle gangsterbande “The Saints” røver banker, kæmper mod rivaliserende og forsøger at få skrabet den største formue sammen de kan.

Men så går man lidt tættere og kradser i overfladen, det er her at Saints Row The Third viser sit sande ansigt. For i virkeligheden kan spillet bedst beskrives som hvis Adam Sandler lavede et gangster tematiseret computerspil (og ikke filmen Uncut Gems). Det er et spil der er lige dele åndssvagt og bidende skarp satire, propfyldt med visuelle gimmicks og geniale påfund.

Det er også genudgivelser af et spil originalt udgivet i 2011, og der er løbet meget vand under broen gennem de sidste ni år. Nogle jokes er ikke rigtigt sjove mere, men langt størstedelen af spillets humor forbliver intakt.

Selve oplevelsen af at spille Saints Row The Third er dog den del pakken, som er mest påvirket af sin alder. På mange måder føles spillet forældet, specielt når det kommer til variationen af missionerne og de ting du kan lave ved siden af spillets primære historie, det bliver dog hele tiden vejet op af den skarpe dialog og de vanvittige påfund som spillet smider omkring sig i et hæsblæsende tempo.

Hvis du aldrig har stiftet bekendtskab med Saints Row The Third, så venter der dig et imponerende kreativt, smart og sjovt spil som formår at overraske ved hver chance det får. Og dem der allerede har besøgt den fiktive by Steelwater og været en del af The Saints, så er dette den ultimative moderne fortolkning af en klassiker.

Du kommer til at elske Saints Row The Third hvis:

  • Du vil have et spil som prioriterer jokes over alt andet
  • Du vil have et dybt useriøst Grand Theft Auto spil

Saints Row The Third: Remastered fås til Playstation 4, Xbox One og PC, og er set til 295,- kr.

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

8 + three =

1 Comment