Gammel iMac bliver til ny katteseng

1 Min læsning

Amerikansk firma genbruger kasserede Apple computere til behagelige nye formål. “Kattehulen” er dyr at købe, men man kunne jo egentlig godt bygge den selv.

Af Leif Bomberg

katteseng 1

Genbrug er godt for ens grønne samvittighed, og genbrug er endnu bedre, når det giver husets kat en ny hule, den vil elske.

Kattesengen – nej den hedder ikke iCat – er anbragt i en af de flimmerklasser, som missens tobenede ejere plejer at sidde og klikke med en mus (!!) foran i timevis.

Ideen stammer fra amerikanske Atomic Attic, der forvandler gamle Apple iMacs til hyggelige kæledyrssenge.

katteseng 2

De er udstyret med bløde puder, hvis stof kan vaskes, og Apples særlige iMac kabinet med farvede glasflader sørger for at give hyggebelysning indendørs.

Atomic Attic forsøger at genbruge så mange dele af de gamle Macs som muligt. Printplader og skærm bliver således sendt til professionelt ophug, hvor værdifulde metaller bliver genudvundet og farlige materialer skilt fra.

Ganske praktisk genbruger Atomic Attic også Apples små kugleformede højttalere fra i iMac. De anvendes nu som støtter under kabinettet, så kattesengen ikke vipper, mens mis er ombord.

katteseng 3

Atomic Attic tager dog omregnet 720 kroner for en Apple kattehule. Lidt dyrt vil mange måske mene.

Der er dog ikke noget i vejen for, at man kan ommøblere sin kasserede iMac – eller en anden klassisk computerskærm. Lidt fingersnilde kræves, og husk at sende al indmaden til professionelt genbrug…

katteseng 4

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

four × 1 =

No Comments Yet.