Glem skolestart og første dag tilbage på arbejde med vores gaming guide: As Dusk Falls, Xenoblade Chronicles 3 og Live a Live

6 Min læsning

Selvom hverdagen er kommet tilbage, så er der stadigvæk masser af gode spil der kan underholde. Vi kigger på det medrivende drama ‘As Dusk Falls’ og de to sublime rollespil ‘Xenoblade Chronicles 3’ og ‘Live a Live’.

As Dusk Falls er som at være en del af et HBO-drama

‘As Dusk Falls’ kan bedst beskrives som et interaktivt drama. Der er nemlig ikke meget action eller direkte kontrol over spillets brede karaktergalleri. I stedet træffer du beslutninger på deres vegne. Uanset om det er hvad de skal sige i alt fra dagligdagens diskussioner om hvem der vasker op til den højspændte gidselsituation der er centrum for spillets drama.

Størstedelen af spillet udspiller sig nemlig i den søvnige lille amerikanske by Two Rock. Hvor familiefaderen Vincent og familien ender i en gidselsituation, der udspiller henover et meget intenst døgn. Igennem spillets mange kapitler tager du kontrollen over Vincent og én af gidseltagerne. Gennem de beslutninger og handlinger du træffer i hvert kapitel former du ikke bare de her menneskers deres fortid, men også forholdet de alle har til hinanden under selve gidseltagningen. Du kan eskalere situationen, skabe ustabile alliancer eller bare holde mund og håbe på at det hele snart er overstået.

‘As Dusk Falls’ spilder ikke meget tid, og næsten fra første øjeblik er speederen trådt i bund og de intense situationer melder sin ankomst. Fordi du hele tiden skifter perspektiv mellem gidslerne og gidseltagerne, er der rig mulighed for at lære alle at kende og vælge hvilke alliancer du vil lave. For hver beslutning du træffer gør, at historien forandrer sig. Folk kan dø, nogle vil samarbejde med dig og andre vil være mistænksomme. Alle beslutninger har konsekvenser, og gør at din vej igennem spillets historie bliver helt unik. Det hele er båret frem af forrygende skuespilspræstationer, der gør at du får medlidenhed for ikke bare gidslerne, men også dem der er tvunget ud i en umulig situation som gidseltager.

Det er en forrygende fortælling, der fokuserer på at være et menneskeligt drama om hvad der sker med mennesker i ekstraordinære situationer. Der er heldigvis ingen overnaturlige twists eller lignende, og i stedet fokuseres der kun på at fortælle en medrivende historie.

Hvis du vil have et spil, som alle uanset erfaringsniveau kan blive en del af, så er ‘As Dusk Falls’ et fremragende spil at begive sig ud i. Det er som at sætte sig tilrette foran fjernsynet med en god tv-serie, bortset fra at det er dig der bestemmer udfaldet.

Du vil elske ‘As Dusk Falls’ hvis:

  • Du vil have et spil der prioriterer historie frem for alt andet
  • Et spil du kan spille med alle i husstanden uanset deres erfaring med gaming

As Dusk Falls fås til PC og Xbox.

Xenoblade Chronicles 3 er et storslået, vildt, japansk rollespil som fans vil falde pladask for

‘Xenoblade Chronicles 3’ kan bedst beskrives som et spil, der er en stærk koncentreret nedkogning af alt hvad japanske anime og spilkultur er. Det er et spil for dig, der elsker melodramatiske historier om børnesoldater, lommefilosofiske debatter om hvad det vil sige at leve og eksistentielle kriser hvert tyvende minut.

Hvis du ikke er draget af figurer med store øjne, og meget lange historiesekvenser hvor du ikke spiller men bare ser på. Så er ‘Xenoblade Chronicles 3’ på absolut ingen måde et spil for dig.

Er det til gengæld lige præcis det du søger efter, så er her et af genrens absolutte højdepunkter. Historien om børnesoldaterne, der kun lever 10 år før de bliver forvandlet til støv og genfødt er godt fortalt, og har rigeligt med mystik i sig til at bære et spil der nemt kan tage 30 timer at gennemføre. Persongalleriet er varieret og ikke alt for karikeret til, at det bliver tåkrummende og den britiske dialekt som alle render rundt gør de lange historiesekvenser mere tålelige.

Det er dog selve akten at spille ‘Xenoblade Chronicles 3’, hvor spillet for alvor kommer til sin ret. At gå i kamp mod en fjende er en dynamisk og aktiv oplevelse. Du skal hele tiden være opmærksom på hvilke angreb du selv har til rådighed, du skal nemlig vente et givent antal sekunder før du kan bruge et af dine fire angreb igen. Men samtidig skal du også forblive opmærksom på hvad resten af dit laver, og være i stand til hurtigt at ændre taktik hvis en unik mulighed for at gøre ekstra meget skade opstår.

Dynamikken og aktiviteten i spillets kampsystemer gør, at det hele tiden føles friskt og levende. Også efter din kamp nummer 100, og du for længst har afprøvet alle angrebskombinationer som spillet kan give dig.

‘Xenoblade Chronicles 3’ er ikke for alle. Og du ved nok allerede om det er et spil du vil synes er interessant. Hvis du er til anime og alt hvad det indebærer, så har ‘Xenoblade Chronicles 3’ en medrivende historie og et kampssytem der kan underholde helt frem til rulleteksterne. Det er ikke et genredefinerende mesterværk alle skal prøve kræfter med, men det er et spil som fans af genren vil elske fra start til slut.

Du vil elske Xenoblade Chronicles 3 hvis:

  • Du vil have et helt klassisk “japansk rollespil” med alt hvad det indebærer
  • Elsker anime og alt der er japansk

Xenoblade Chronicles 3 fås til Nintendo Switch og er set til 394,-.

Et glemt spil fra 1994 får nu endelig sin internationale debut

Året er 1994, og i Japan bliver rollespillet ‘Live a Live’ udgivet til Super Nintendo spilkonsollen. Spillet bliver en nogenlunde kommerciel succes, men intet specielt og faktisk blev spillet aldrig udgivet udenfor Japans grænser.

Altså indtil nu. For næsten 30 år senere er kultklassikeren ‘Live a Live’ blevet genfortolket, opdateret og for første gang udgivet udenfor Japans grænser. Og selvom spillet er næsten tre årtier gammelt, så føles det enormt moderne og forfriskende i dets tilgang til spiloplevelsen.

Traditionelt er rollespil af denne type, som regel en langtrukken affære, der gerne varer længere tid end samtlige Game of Thrones afsnit lagt sammen. Men ‘Live a Live’ er mere som en løs samling af otte forskellige noveller, fordelt henover forskellige tidsaldre.

Der er modsat de typiske spil fra genren ikke en stor grandiøs historie om at redde verden. Det er små isolerede fortællinger, og du kan spille dem i hvilken som helst rækkefølge du ønsker. Hver af de her små “noveller” tager omkring to timer at gennemfører, og det resulterer i meget kompakte og fokuserede spiloplevelser. Der er ikke alt muligt unødvendigt fyld, der skal gøre oplevelse længere end den behøver at være og det resulterer i en oplevelse der er gnidningsfri og meget nem at tilgå.

Der hvor det dog bliver en del mere traditionelt er i spillets mange kampe. Her foregår tingene som i ethvert andet af disse spil. Du og din modstander skiftes til at angribe hinanden, og undervejs skal du vælge forskellige typer af angreb og tilpasse dine strategier. Der er intet revolutionerende i det, men fordi hver historie er så kort som det er, formår det aldrig at blive alt for kedeligt.

‘Live a Live’ føles på ingen måde som et spil der næsten er 30 år gammelt. Det er fantastisk, at det endelig er tilgængeligt på engelsk og er du til denne type af rollespil, finder du her en overset klassiker.

Du vil elske Live a Live hvis:

  • Vil prøve kræfter med et glemt spil
  • Savner klassiske rollespil som Chrono Trigger og Final Fantasy

Live a Live fås til Nintendo Switch og er set til 338,-.

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

twelve + nine =

No Comments Yet.