GOOGLE STREETVIEW TIL VANDS

1 Min læsning

Af Christiane Vejlø

Google er igang med at kortlægge danske veje med Google cyklen. Men de stopper ikke der. Idag blev cyklen slæbt ombord en kanalrundfartsbåd for at kortlægge Københavns kanaler. Elektronista var inviteret med.

Hvis du idag har spist frokost i Nyhavn, været på arbejde i Kanonbådshallerne, drukket kaffe på Costum House eller i det hele taget hængt ud i nærheden af havnen kan det sagtens være du snart kan finde dig selv på Google Street view.

Kameraet som filmer i 360 grader til Googles kortservice streetview. Det er første gang der bliver lavet billeder fra en båd og Google ved endnu ikke hvordan bølgerne påvirker billederne. De understreger, at det er et eksperiment.

Det er Googlecyklen, som er bragt ombord for at optage havnebillederne. Over sommeren skal den dække nogle af landets smukkeste cykelstier.

Kameraet kommer faretruende tæt på en bro under kanalrundfarten. Vi taler om mekanik til mange millioner kroner, så flere holdte vejret da broen nærmede sig. Men i sidste øjeblik træk Googles kamerafører det mangeøjede monster ned i passende højde.

Kameraet kan justeres i højden. Hvert enkelt kamera tager billeder som senere stykkes sammen til den mere flydende oplevelse vi får på streetview, hvor det jo er muligt at udforske kvarterer ved at “gå” ned af en gade.

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

15 + 13 =

No Comments Yet.