Google vil gerne bestemme over dit tv med nyt gadget

3 Min læsning

Googles nyeste Chromecast er firmaets store forsøg på endelig, at tage fuld kontrol over dit TV og få dig til at stoppe med at bruge Apple TV og TV SmartApps.

Google har i rigtig mange år forsøgt at få fat i streaming og TV-markedet. Faktisk så prøvede de helt tilbage i 2010 med Google TV og verdens vildeste fjernbetjening:

Tilbage i 2010 var Sony og Google overbevist om, at dette var fremtiden

Det gik ikke specielt godt. Men da den første Chromecast blev lanceret tilbage i 2015, blev det en kæmpe succes. Et lille billigt gadget, hvor din telefon blev fjernbetjeningen var som designet til den moderne streamingverden.

Siden da har Google desperat forsøgt at indhente Apple TV på alt fra teknik til brugeroplevelsen. Og nu mener de endelig at have fundet deres perfekte modsvar i form af Chromecast with Google TV.

Tal til dit TV

Som navnet antyder er der igen tale om en lille bitte Chromecast-dims du gemmer omme bag dit TV og aldrig tænker over igen. Men denne gang er det ikke din telefon der er fjernbetjeningen. For der er faktisk en rigtig fjernbetjening med i æsken, helt ligesom i gamle dage, og som alle andre Google produkter kan du nu også tale til din Chromecast.

På fjernbetjeningen er der nemlig en dedikeret knap til Google Assistent. Så du i stedet for at arbejde dig igennem menuer og apps, bare kan fortælle fjernbetjeningen hvad du gerne vil se og få det vidst på skærmen.

Det sker ret hurtigt og effektivt. Og specielt når du vil høre musik eller se noget på YouTube, er det smart at kunne lave en hurtig stemmesøgning, i stedet for at indtaste hvert bogstav manuelt med fjernbetjeningen. Men det er stadig endnu en mikrofon du skal lukke ind i dit hjem.

En søgemaskine til den moderne streaming verden

Hvor den originale Google søgemaskine var et forsøg på, at lade dig tilgå alle verdens hjemmesider ved at søge efter dem, så prøver Google TV at gøre præcis det samme for din underholdning.

Forsiden af Google TV er nemlig et virvar (på den positive måde) af forskellige film og shows, som kommer fra alle de streamingtjenester du har installeret. Med Google TV bliver alle tjenester nemlig samlet under ét tag, så du nemt kan se en liste over populære gyserfilm på tværs af alle de tjenester du betaler for. Samtidig med det, så prøver Google at gætte på hvad du vil synes er interessant, og hele tiden foreslå nye ting du kan se baseret på din historik. Medmindre du altså vil se ting på Netflix, for de vil ikke dele deres data med nogen og fremgår ikke af Googles lister over forslag.

I princippet er det en rigtig god idé. Der er virkelig meget underholdning blandt alle de her streamingtjenester, og det kan være svært lige at finde frem til det der er værd at se. Men husk at du lader Google få adgang til dine data og ud fra det danner profiler om dine TV-vaner.

Og så holder idéen om Google-algoritmens anbefalinger også op med at være rigtig smart, idet du begynder at få anbefalet tv-serier som “American Housewives” fra en streamingtjeneste du hverken har installeret eller abonnerer på. Til gengæld står der med stor hvid skrift “Annonce” henover anbefalingen. Så selv når du vil vælge, hvad du vil se en tirsdag aften, kan du ikke slippe for reklamer.

Idéen med Chromecast with Google TV er ganske god. Det er samme idé Apple har med deres egen Apple TV boks. Nemlig at samle alle de tjenester du betaler for og putte dem ind i ét samlet univers, hvor grænserne mellem apps bliver brudt ned, og det kun handler om dit indhold.

Det er bare frustrerende at det skal gøres imens man ser på annoncer for tv-programmer du helt sikkert ikke er interesseret i, og at Netflix ikke er en del af den verden.

Chromecast with Google TV fås til 529,- kr.

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

4 × 2 =

No Comments Yet.