Googles nye WiFi sæt er smart, småt og fantastisk

5 Min læsning

Test: Det nye Nest WiFi system er ikke bare et de bedste på markedet, men så absolut det pæneste.

Vi kender det alle sammen. Routeren vi enten har købt eller fået med vores internet-abonnement er en stor, grim, klods og den skal helst pakkes væk bag sofaen eller kommoden. Routere er sjældent små kunstværker, og jo mere de kan gemmes væk desto bedre.

Den nye router fra Google er dog alt andet end grim. Nest WiFi er en router du har lyst til at stille frem. Designet er behageligt at se på. De bløde former inviterer til, at de kommer frem og stå på en hylde i stedet for gemt væk bag sofaen.

Men hvorfor har Google brugt så meget tid på at gøre en router pæn, når den plejer at blive gemt væk. Svaret er ganske simpelt: Bedre internet.

Når vi gemmer vores router væk, så putter vi forhindringer i vejen for det trådløse signal som routeren spytter ud. I nogle hjem betyder det forskellen mellem stabilt WiFi i køkkenet eller ej. Alle router-producenter anbefaler du stiller deres router et centralt og synligt sted, men det er de færreste der vælger at gøre det. Derfor er Nest WiFi designet til at være småt og pænt nok til at du vil stille den frem.

Resultatet er et langt stærkere WiFi signal, som kan dække op til 120 kvm hvilket selvfølgelig varierer afhængigt af hvor mange vægge, hvad der er i de vægge og hvilke andre forhindringer som står i vejen for dit WiFi.

Kvalitet hele vejen igennem

Selvom Nest WiFi routeren i teorien kan levere et signal der kan nå op til 120 kvm, så skal du ikke forvente lynende hurtig WiFi når du står ude i yderkanten af hvor signalet rækker. For at løse det problem er Nest WiFi et såkaldt “mesh-network” system, hvor du har et “WiFi-Punkt” som du kan sætte i dit yderområde. Det “WiFi-punkt” snakker med den centraltplacerede router og forstærker signalet. Forestil dig et kludetæppe hvor hvert “WiFi-punkt” er et nyt stykke stof der bliver syet på, som giver endnu bedre dækning.

Det betyder at du med to ekstra “WiFi-punkter” kan dække meget store huse, og effektivt få dræbt alle de døde WiFi-zoner, som ellers ville plage et hus når der kun er ét sted hvor WiFi signalet kommer fra. Det hele er meget smart, og i praksis så betyder blandingen af mesh-netværk og det hylde-venlige design at Nest WiFi leverer et stærkt og kraftfuldt signal.

Bagpå hvert “WiFi-punkt” er der en fysisk knap til at slukke for den indbyggede mikrofon

I vores tests har Nest WiFi kunne levere et stærkt signal igennem tre vægge, fyldt med hønsenet (et alvorligt problem for WiFi signaler) med et minimum af udfald. Du kan endda være så smart at placere et “WiFi-punkt” i et rum, som er tæt på haven og dermed få et bedre WiFi-signal udenfor.

Hvert “WiFi-punkt” har desuden en indbygget Google Assistent, med mikrofon og højttalere, så de kan fungerer som en Google Home (LINK) enhed. Det betyder at du er nødt til at stille den frem på en hylde eller et bord, for at udnytte den optimalt og det betyder også at du samtidig får et bedre WiFi signal fordi du ikke gemmer enheden væk bag et skab. Ønsker du ikke at bruge den funktion, er der en fysisk knap bagpå “WiFi-punktet”, hvor du kan slå mikrofonen fra.

Kvaliteten af produktet er dog ikke kun tilstede i selve hardwaren, men også i opsætningen af Nest WiFi. Langt de fleste routere har dybt elendig software, som ikke er brugervenligt eller nemt at navigere i. Med Nest WiFi foregår det hele via Google Home appen, og oplevelsen af at sætte ens WiFi-system op er gnidningsfrit og ligetil.

Det tager fem minutter at få Nest WiFi til at virke, og det hele foregår via en overskuelig app

I alle aspekter af opsætningen føles Nest WiFi som om det er designet af rigtige mennesker, og er lavet med henblik på at rigtige mennesker skal kunne sætte det op uden, at tilbringe timer på internettet for at forstå hvad ord som “port forward” og “DHCP” betyder. Det hele er nemt sat op hvis du ikke gider tænke over tingene, og hvis du faktisk gerne vil nørde med IPv6 opsætning.

Dig og dine data

Hvis du ikke er tryg ved tanken om, at have en Google mikrofon hjemme i huset så er der bagpå enheden en fysisk knap der slukker for mikrofonen, uden at du mister WiFi funktionaliteten. Udover det har du mulighed for frasige muligheden for, at Google indsamler anonym data om brugen af deres hardware.

Det er i bred forstand muligt at holde Google på afstand fra deres egen hardware, hvis du ikke ønsker at overlevere for meget af din information til dem. Du bruger dog i sidste ende deres hardware og deres app, så hvis du er utryg ved at have “Big Tech” være en del af hele dit liv bør du overveje alternativer fra Netgear eller TP-Link.

Nest WiFi er den bedste WiFi løsning, som ikke ruinerer dig

Hvis der skal peges på negative ting, så kan de mest hardcore nørder være skuffede over manglen på WiFi 6 understøttelse, den nye WiFi standard introduceret sidste år, og at der kun er én ekstra ethernetport på routeren. Men for langt størstedelen af alle mennesker, så er de funktioner fuldkommen ligegyldige og står ikke i vejen for at give dig et stærkt og stabilt WiFi signal.

Hvis du vil have alle de ting som Nest WiFi ikke har, så kommer det til gengæld også til at koste på den anden side af 6000,kr,-. Men hvis du er klar til at ofre en fjerdedel af de penge på Nest WiFi i stedet, så får du det bedste produkt i den priskategori og fantastisk internet i hele huset.

Hvad du kommer til at elske ved Nest WiFi

  • Tager fem minutter at sætte op
  • Fylder ingenting
  • Stærkt WiFi-signal der overgår langt dyrere konkurrenter

Hvad du kommer til at skuffet over ved Nest WiFi

  • Mangler de absolut nyeste WiFi-innovationer
  • Ekstra “WiFi-punkter” er dyre

Nest WiFi fås i tre pakker:

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

10 − 8 =

No Comments Yet.