Guide: Efterårsferie med 6 mindblowing kunstoplevelser

4 Min læsning

Efterårsferie, fridage, forlænget weekend eller ej, Elektronista guider dig til seks af de fineste kunstudstillinger, du lige nu kan opleve over hele landet. Samtidskunst møder både popmusik, virtual reality, psykedeliske mønstre og tegnefilm, udstillingerne udvider grænserne for hvad, der er muligt og det fysiske og digitale smelter stadig tættere sammen. Det er både mindblowing, tankevækkende og smukt. 

1. Being There på Louisiana Museum of Modern Art, Nordsjælland

Den her skal du se! Louisianas efterårsudstilling BEING THERE stiller skarpt på menneskets navigation mellem den fysiske og den digitale virkelighed. Udstillingens værker undersøger profetisk på én gang den menneskelige eksistens. Både som den ser ud nu, og som den i stigende grad former sig i lyset af den omfattende digitalisering af vores liv. For hvem er vi, og hvem bliver vi, når vi ikke bare lever med, men også i “nettet”? BEING THERE kan ses fra 10.10.2017-25.02.2018. Der er omvisning og introduktion til udstillingen d. 18.10.17 13.00-13.45. Læs Elektronistas anbefaling eller lyt med i Podcast #272, hvor Christine Vejlø interviewer den udstillende kunstner Cécile B. Evans.

Cécile B. Evans, Hyperlinks or it didn’t happen, 2014, Videoinstallation, Louisiana Museum of Modern Art

2. Søren Hüttel og Søren Brøgger: IREALITETEN på Randers Kunstmuseum

I udstillingen IREALITETEN behandler  Søren Hüttel og Søren Brøgger en virkelighed, der er vendt op og ned. Udstillingen handler om vores opfattelse af virkeligheden, den handler om fake news, om det samplede virkelighedsbillede, vi ser på de digitale kanaler, om frit opfundne fakta både på kanaler som youtube, i populær kulturen og med den seneste amerikanske valgkamp i tanke. Udstillingen bearbejder denne konstruerede realisme og fordrejede virkelighed gennem populærkulturens filter. Filtreringen skaber en forestilling om virkelighed og kunstighed som bearbejdes kunstnerisk, så der åbnes for mange fortolkninger. IREALITETEN kan ses fra 12.08.17 til 05.11.17.  

Søren Hüttel: Globe Magazine 8. juni 2015.

Andy Holden: Laws of Motion in a Cartoon Landscape i Viborg Kunsthal

Oplev verden som tegnefilm. Andy Holden bruger tegnefilm til at præsentere en meget anderledes måde at tænke kunsten på. Delvist som forelæsning, som dokumentar, som konspirationsteori, undersøger filmen Laws of Motion in a Cartoon Landscape, hvordan de ‘love’, der gælder inden for tegnefilm, kan bruges til at skabe mening i den verden, vi lever i. Bl.a. ved at fokusere på, hvordan de fysiske love, der gælder inden for tegnefilmen, udfordrer de normale betingelser for tyngdekraft, kraft og hastighed.

Værket er dermed manipulerende, men oplysende. I filmen inviterer kunstnerens avatar beskueren til at undersøge en verden, hvor love som ’alting falder hurtigere end en ambolt’ får samme kritiske opmærksomhed som filosofi, fysik og politik. Udstillingen kan ses fra 11.09.17 til 22.10.17.

Værk af Andy Holden. Pressefoto.

MY MUSIC på ARKEN Museum for Moderne Kunst, Ishøj

Marilyn Minter

I disse år udfolder der sig en lang række møder mellem musik og kunst. Popmusikken og billedkunsten udfolder sig igennem hinandens kunstneriske og kommercielle udtryksformer og serverer boblende, barske og humoristiske kommentarer til vores samfund og de idealer, vi spejler os i. Udstillingen MY MUSIC ser nærmere på dette kreative krydsfelt og viser kunst og musikvideo af blandt andre Lady Gaga, Pipilotti Rist, Candice Breitz, Marilyn Minter, Katy Perry og Jesper Just.
MY MUSIC kan ses fra 7.10.17 til 25.03.18.

Lady Gaga, Born This Way, 2011. Still. Instrueret af Nick Knight Produceret af Vincent Herbert, Nicole Ehrlich og Steven Johnson. Koreografi af Laurie Ann (C) 2011 Interscope Records

The Sound and Video Works of Dodda Maggý på AROS, Aarhus

Man har i Dodda Maggýs musiske filmkompositioner hele tiden fornemmelsen af, at der foregår noget under overfladen; at der stikker noget dybere under. Lidt som i den første Twin Peaks-serie, hvor en betydelig del af fortællingen skildres i kraft af lyd, og hvor hver karakter har sit eget genkendelige lydspor, som giver indtrykket af, at tingene ikke helt er, som de ser ud,” fortæller overinspektør på ARoS, Lise Pennington.

I udstillingen møder man filmprojektioner af psykedeliske mønstre, som spreder sig over billedfladen i kalejdoskopiske formationer. De enkelte billeder gentages og kopieres i det uendelige – manuelt – så håndværkets trivielle repetitioner tager form som en art hallucinationer. Udstillingen viser også Hollywood- og operadivaer, som fx den glitrende glamourkvinde i fuld størrelse, som dog samtidig er en skrøbelig kvindeskildring, hvor Dodda Maggý selv spiller hovedrollen.

The Sound and Video Works kan ses fra 23.09.17 til 14.01.18.

Dodda Maggý: Madeleine, 2014, video/musik, 4.40 min.

CC LAB. VIRTUAL REALITY hos Copenhagen Contemporary, Papirøen, København

Virtual Reality (VR) er en af de spændende tendenser, som i de seneste år har vakt interesse i kunstens verden, og med udstillingen CC LAB tager Copenhagen Contemporary VR med ind i laboratoriet og stiller skarpt på den nye og grænseløse virtuelle virkelighed.

VR kan tage dig med til fremmede steder og ud i drømmelignende universer, alt imens du står midt i et udstillingsrum. Mens dette har inspireret spiludviklere i årevis, er kunstnere og historiefortællere kun lige begyndt at udforske mulighederne inden for VR. CC introducerer en række danske og internationale kunstnere, der i arbejdet med Virtual Reality skubber grænserne for kunstens oplevelsesrum. Læs Elektronistas anbefaling eller lyt med i Podcast #272, hvor Christine Vejlø fortæller om sin egen oplevelse i CC LAB.

Udstillingen kan ses fra 23.09.17 til 26.11.17. Husk at booke tid inden.

Tony Oursler, Spacemen R My Friended (2016). Courtesy of the artist and Khora Contemporary

 

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

4 − 2 =

No Comments Yet.