Lad Alexa vise dig verden med Amazon Echo Show

3 Min læsning

Echo Show og Alexa, som Amazons digitale assistent med stemmestyring hedder, kan mere end blot besvare dine forespørgsler. Den digitale assistent kan nu vise dig verden. 

Virtuelle, stemmestyrede hjemme-assistenter, som Amazons Alexa, er i dag så intelligente, at det er muligt at tale med dem og til smart-teknologien i din dagligstue. Du kan fx tænde og slukke dit smart-TV, varmen eller dæmpe lyset, få oplæst nyheder eller din yndlingslydbog. Med Echo Show har Amazon nu satset visuelt og den digitale assistent har fået et ansigt eller rettere sagt en skærm.

Show don’t tell

Det er altså tid til at tænke på at mødes personligt. Det er på tide at se Alexa og lade Alexa se dig. Det er i hvert fald essensen af Echo Show. Den kan alt det Amazons Echo-familie kan, men med en skærm og et kamera, så du kan se resultatet af dine forespørgsler, din Spotify-playliste og videochatte med venner og familie. De behøver ikke engang selv have et Echo-produkt, men blot Alexa-appen.

Echo Show kommer også med ekstra funktionen: “Drop In”, der udnytter kameraets ”always on”-feature. Drop In er en funktion, der giver dig mulighed for poppe op hos den, du vil videochatte med eller omvendt, uden at nogen skal acceptere opkaldet først. Det sker automatisk. Hvis du fx har bedsteforældre eller børn, der er alene hjemme, kan du overveje en Echo Show, så du virtuelt kan kigge forbi, uden at de skal gøre noget for at besvare på dit opkald. Og bare rolig, det er en funktion, hvor du eller de vælger, hvem der skal kunne hvad, og funktionen skal aktivt slås til, før den virker.

Er det størrelsen eller…?

Show’en er en Bluetooth-variant og består af en 7 tommers touch-skærm, et 5 megapixel kamera, mikrofon(er) og to fuldtone højttalere på to tommer, der fodres af Dolby-lyd. Ser man lige på er skærmen sprød, og man kan derfor spørge sig selv om størrelsen på den digitale assistent betyder så meget. Dog ligner den fra siden en gammel computerskærm fra begyndelsen af ​​1990’erne, og dermed fremtræder den en smule klodset taget i betragtning af, at vi skriver år 2017 med bærbare computere, der i dag er ligeså tynde som tablets. Der er derfor et stykke vej endnu for Amazons udviklere på designfronten.

Fremtidens potentiale er visuelt 

Lige nu er det en klassisk Echo med bedre mikrofon og en skærm, der giver Alexa mere visuelt arbejde og ikke mindst flere måder at være nyttig på. Show’en har dermed en selvstændig fordel: det visuelle potentiale (hvis fremtiden med en verden uden skærme altså ikke er lige rundt om hjørnet). Alexas økosystem har efterhånden vokset sig stort nok til, at producenter uden for ”smart-home”-kategorien vil byde ind på løsninger til det nye Echo-familiemedlem. Fx kunne man forestille sig Facebook og Netflix vil se det visuelle potentiale og byde ind på videofronten med materiale og seje features for ikke at glemme det store potentiale, der ligger i tilpassede spil og apps.

Den smarte assistent koster ca. DKK 1.500 (ekskl. fragt og told fra USA) på Amazon.com og kan bestilles til Danmark via ShopUSA.com.

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

four × five =

No Comments Yet.