Her er dine stueplanters nye bedste ven

2 Min læsning

Af Leif Bomberg

Plant Friends er små dekorative sensorer, der sladrer om dine planters helbred både på din smartphone og med blinkende lys i vindueskarmen.

plante kontrol 1

De fleste mennesker går rundt med en lille dårlig samvittighed, fordi de ikke holder deres planter i stuen eller på terrassen i absolut topform. Der er simpelthen ikke tid til at tjekke konstant, om temperatur, luftens og jordens fugtighed.

Godt, at der så findes iderige designere som Dickson Chow, som har skabt Plant Friends – en kombinationen af små sjove sensorfigurer, en computerstyret base-station og en app til ens Android-smartphone eller tablet.

plante kontrol 2

Plant Friends er et avanceret system, der overvåger og måler stueplanternes tilstand i real time. Er der noget galt med temperatur, fugtighed eller den jord, planten står i, får ejeren både en visuel alarm på sensorerne og på sin smartphone eller tablet.

Her kan han eller hun samtidig få et overblik over alle sine planter inklusive billede, helbredsstatistik, seneste gødning osv.

Sensorerne er små sjove figurer i bambustræ, der indeholder elektronik og en ledning til urtepotten, de skal overvåge. Man kan vælge mellem figurer som dinosaur, robot eller missekat.

plante kontrol 3

Figurerne holder trådløst kontakt med en basestation, men kan også lokalt advare om f.eks. vandmangel via små LED-lamper til vand, tørke, lav batteritilstand osv.

Basestationen indeholder en lille Raspberry Pi Model A computer. Wi-Fi, Bluetooth og hukommelse med en lille SQL database, hvor hver enkelt plantes data lagres.

Dickson Chow tilbyder Plant Friends i tre versioner – som ren selvbyg efter tegninger, man downloader, som delvis medbyg eller som færdigmonterede gadgets.

 

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

four × five =

No Comments Yet.