Her er nogle af de mest bizarre referencer i årets familiefilm: Super Mario Bros.

3 Min læsning

Nok verdens mest kendte blikkenslager går nu fra, at være med i nogle af verdens største spil til årets helt store familiefilm. Vi giver dig et kursus i filmens mest obskurer referencer og jokes.

Den 6. april bliver store og små Nintendo fans drømme endelig opfyldt, når Super Mario filmen kan ses over hele landet. Det er første gang siden 1993 at japanske Nintendo har lavet noget indenfor TV eller filmverdenen med deres umådeligt populære figurer, og forventninger til Marios næste eventyr er tårnhøje.

Filmen er et kæmpe kærlighedsbrev til fans af serien, og her er tre helt enormt små detaljer fra filmen som kun de mest hardcore Nintendo-fans ville fange:

1. Lyden fra en Mario reklame fra 1990 fylder ret meget i filmen

I dette klip fra traileren til filmen, kan du i baggrunden høre publikum råbe Marios navn:

Men faktisk, så er dette ikke lyd optaget til denne film, men faktisker det lyd fra en reklame for Super Mario Bros 3. fra 1990:

Reklamen var en de mest kendte Super Mario reklamer nogensinde, og har siden da været lidt af et meme.

2. Nogle af Nintendos mest glemte karakterer huserer i filmens baggrunde

Uanset hvor man kigger hen i Super Mario filmen er der referencer. Uanset om det er til Mario Kart, Luigis Mansion eller nogle af de gamle retro spil med Mario. Men der er også referencer til nogle af Nintendos absolut mest bizarre og ukendte figurer.

Foreksempel kan man i baggrunden under Marios arena kamp mod Donkey Kong spotte nogle figurer, der skiller sig ret meget ud fra svampefolket, der ellers sider på rækkerne overalt i billedet:

To af figurerne vil mange fans kunne genkende som Diddy Kong og Dixie Kong fra Nintendos anden spilserie ‘Donkey Kong Country’. Men til venstre for dem gemmer, der sig en meget abe iført vest, som faktisk er en meget specifik reference:

Dette er Swanky Kong i det nederste højre hjørne. En figur der meget kortvarigt dukkede op i Donkey Kong Country 2 tilbage i 1995. I spillet var han figuren der arrangerede bonusbanerne. Det er en reference som de absolut færreste vil kende til.

3. Reklame for Marios blikkenslager virksomhed er en reference til den originale tegnefilm fra 89′

I den nye Super Mario film er der en TV-reklame for den blikkenslagervirksomhed som Mario og Luigi driver i Brooklyn:

Men faktisk, så er dette også en meget specifik reference til Super Mario tegnefilmen fra 1989. Musikken og teksten i reklamen fra 2023-filmen er nemlig præcis den samme, der bliver brugt i introen til den gamle tegnefilm:

Og ikke nok med det. Så er damen, hvis håndvask er blevet fikset, i TV-reklamen faktisk hende der lagde stemme til Prinsesse Peach i tegnefilmen fra 1989.

Og så er der den allerførste Super Mario film, som ingen taler om

Hvis du ikke allerede vidste det, så var der faktisk i forvejen en Mario-film. Den udkom helt tilbage i 1993 og var på alle måder bizar.

I stedet for at gøre det til en tegnefilm, så var det rigtige mennesker der spillede rollerne som Mario og Luigi. Og alt i spillets farverige univers blev fortolket gennem en mørk og dyster fremtidsudgave af New York, hvor Bowser er præsident og alting er forskruet, dystert og faktisk ret uhyggeligt.

Se bare traileren til 1993 fortolkningen af Super Mario her:

Heldigvis er den nye film på ingen måde, som 1993-udgaven.

Super Mario filmen får premiere i biograferne den 6. april.

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

two × 4 =

No Comments Yet.