High tech-hår – gadget giver drømmekrøller

4 Min læsning
Artiklen er sponsoreret af Dyson

Teknologifremskridtet har i den grad ramt den gode, gamle hårtørrer. Dysons Airwrap-gadget er både en hårtørrer, et krøllejern, en glattebørste og en volumebooster på én gang. Elektronista brandteamet har testet og applauderer, hvorledes tekniske features og praktik brug går op i en højere enhed med den futuristiske og næsten magiske hårtryllestav.

Stuff you can turn on… det har altid været vores slogan på Elektronista. Men de gadgets, vi tester, skal gerne kunne lidt mere end bare have en on- og en offknap. Og det bliver i den grad mødt med Dysons Airwrap. De vigtigste tre ting vi ser efter, når vi tester gadgets, er altid: 

1. Har den tekniske funktioner, vi kan li´?
2. Er den nem at bruge
3. Har den lækkerheds-faktor.

Med en cognacfarvet læderkasse, der ligner noget fra en eksklusiv taskeforretning samt et utal af funktioner som ovenikøbet er nemme at gå til, så tjekker den her hårgadget alle vores bokse.  

Teknikken er på plads!

Det er klart, at vi holder ekstra øje med teknikken, og den er der heldigvis masser af. Først og fremmest er der et væld af reservedele, om man så må sige. I Elektronistas testsæt er der to krøllejern, et til hver side, hvilket viser sig at være genialt. Man slipper simpelthen for at dreje armen i en upraktisk yogastilling, når man skifter side (og selv ledningen drejer smart med!). Små pile indikerer, hvad der passer til hvilken side, og der skal man lige være opmærksom på, at det kan drille, hvis man ikke ser ind i spejlet. Så er der en børste, en rundbørste og en blæser (som er et loop der lidt ligner en portal til en anden verden.

Ja, vi skal snakke motor og omdrejninger!

Motoren, som driver det hele, er heller ikke at kimse af. Der er 13 kompressorblade, som roterer med op til 110.000 omdr./min, mens de genererer et tryk på 3.2 kPa, hvilket er væsentligt, for det er, hvad der skal til for at skabe en af produktets små genistreger nemlig den aerodynamiske Coanda-effekt.


Hvis vi lige ser på krølledelene, som i vores optik er de mest interessante, så betyder Coanda-effekten, at selve krøllerullen simpelthen suger håret til sig. I praksis betyder det, at du holder den udvalgte tot hår tæt på rullen, og så smyger den sig simpelthen automatisk om jernet. Det er virkelig smart og sparer en masse rulleri, og du undgår krøller, som filtrer sig ind i krøllejernet undervejs. 

Det er virkelig nemt at betjene krøllefunktionen og muligt både at få glatte slangekrøller og det mere pjuskede “har badet i saltvand og soltørret”-krøllelook. Det skal siges, at et succeskriterie, når Elektronista tester gadgets, er at de skal kunne fungere fra første gang, man prøver. Det er fint, at man kan vænne sig til brugen, så brugen bliver mere naturlig, men første gang skal også virke. Det er ikke realistisk, at hver eneste krølle bliver drejet perfekt om krøllejernet, men selv når det skal gå lidt stærkt og uden den store øvelse, er resultatet altså ret imponerende.

Ønsker man derimod at glatte håret er det stadig Coanda-effekten, der sætter ind, når man bruger glatningsbørsten. Vi har testet Dyson Airwrap på tyndt, skandinavisk hår, og her er muligheden for at skabe volumen virkelig nyttig. For hver “reservedel”, man sætter på produktet er det kendetegnende, at de er enormt hurtige og effektive. Det behøver åbenbart ikke tage timer at sætte et hel hoved fuld af hår. Vi har endda også testet på et lille barnehoved, og det var en stor succes. Mindre varme og hurtigere proces. 

Hot men ikke FOR hot

Der er tre temperaturindstillinger på produktet. En kold, varm, en meget varm. Men ikke hårskadende varm! Det er en væsentlig pointe, at produktet virker ved en lavere temperatur end normalt for lignende produkter og altid er under 150 grader. Tørrefunktionen bruger man til at ramme 10- 20 % vådt hår, som ifølge Dyson skulle være den perfekte fugtighed til styling.

Skal man nævne en enkelt ulempe, så er den nok ikke unik lige for dette produkt. Hvor fan´ skal man gøre af den, når man ikke bruger den? Folk med mange badeværelsesskabe har intet problem. Vi andre kan glæde os over, at kassen er så pæn, den faktisk kan stå fremme.

Prisen på Dyson Airwrap er ikke i den helt billige ende. Du skal slippe fra 3490 kr. Der er tre forskellige pakker, så find den der passer dig. Til gengæld får du så nok også den bedste hårgadget, du nogensinde har haft. Og du behøver ikke eje flere. 

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

1 × four =

1 Comment
  • Tina
    november 5, 2018

    Hej. Jeg kan kun bruge en arm og har ledt efter et krøllejern som jeg vil kunne anvende. Er dette et jeg evt kan gå efter eller er det ikke så nemt?
    Hilsen Tina