Højtalere på fødegangen giver lettere fødsler

1 Min læsning

Veerne presser på og du skynder dig at finde din yndlingsplayliste frem. 5Er du til rock, R&B eller klassisk? Musik er smertelindrende, så nu kan du føde dit barn til musik fra designerhøjtalere på sygehuset. 

Det kan være meget rart at lytte til musik hvis man gerne vil slappe af. Det er ligefrem videnskablig bevist, at musik kan have en beroligende og smertelindrende effekt. Hvis man f.eks. lytter til musik under en fødsel, vil der blive produceret mere af kroppens naturlige “kærlighedshormon” oxytocin. Det er også hormonet som leder barnet ned mod fødselskanalen.

Højttalerfirmaet Libratone har taget konsekvensen og doneret 12 trådløse højttalere til Skejby hospitals fødestuer, så fødende kvinder trådløst kan streame deres egne playlister, og derved få lettere fødsler.

Jordemoder ved Århus Universitetshospital, Jeanett Blaser udtaler ”Beroligende musik kan virke afslappende og hjælper kroppen med at frigive oxytocin. Især musik valgt af moderen selv er perfekt til at hjælpe kvinden igennem sin fødsel. Ikke alene kan musikken støtte kvinden i sit fysiske arbejde, men den kan også hjælpe med at fjerne kvindens opmærksomhed fra sine smerter og i stedet fokusere på de positive følelser og associationer, som musikken er med til at skabe.”

 

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

4 × 4 =

No Comments Yet.