Hurtigt overblik: Sådan bruger danskerne teknologi i hverdagen

3 Min læsning

Af Christiane Vejlø

Hvordan bruger danskere deres smartphones? Hvor mange danskere er på sociale medier? Hvor udbredte er tablets egentlig? Hvert år laver Danmarks Statistik en opgørelse af danskernes brug af IT. Vi har selvfølgelig lavet en “Elektronista Slammer” med hurtige highlights til dig. 

Kvinder-teknologi-Elektronista

Vi bruger mobile platforme til at gå på nettet- 63% af alle 16-74 årige går på nettet via deres mobil. Det er en voldsom stigning siden 2008, hvor andelen kun var 9 pct. 81 % af de 16-24 årige bruger en smartphone til at gå på nettet.

Vi er meget glade for at tjekke mails på mobilen- Blandt de 16-89-årige smartphone-brugere er den mest udbredte anvendelse af netadgangen muligheden for at læse og sende e-mails

Ikke alle har adgang til bredbånd- hele 13% af danske husholdninger har ikke mulighed for at få bredbånd

De helt gamle har ofte ikke internet- Halvdelen af de 75-89 årige har adgang til internet i hjemmet. Fire ud af ti har aldrig brugt en computer.

Ældre kvinder halter bagefter mændende- 35 % af alle kvinder over 65 år har aldrig brugt internettet, mens det samme kun gælder % af mændene i samme aldersgruppe

Danskerne har taget netbank til sig- Andelen af netbankbrugere på mobilen er firedoblet siden 2011 og ligger nu på 26 % af mobilbrugere mellem 16 og 89 år.

Hver tiende mobilbruger læser bøger på mobilen og bruger podcasts.

Vi dropper fastnettelefonen- Andelen af husstande med et fastnetabonnement er faldet fra 78 % i 2007 til 50 % i 2013. S

De fleste af os bruger sociale medier- 2,7 mio. danskere er tilknyttet en online social netværkstjeneste, fx Facebook, Twitter eller Instagram. Det er 65 % af internetbrugerne mellem 16 og 89 år.

Helbreddet interesserer især yngre kvinder- 57 % af internetbrugere søger helbredsmæssige informationer på nettet i 2013. Informationssøgning om bl.a. sygdom, skade, sundhed eller ernæring, er især populær blandt yngre kvinder.

Kvinder taler med  lægen på nettet- I hele Danmark er der i 2012 i alt registreret 3,5 mio. lægekonsultationer via e-mail. Antallet er syv gange højere end i 2006. To tredjedele af alle e-mails sendt til læger, er sendt af kvinder.

De fleste af os handler på nettet- I Danmark ligger andelen af befolkningen, der har handlet på internettet i det seneste år, på 77 %.

Kvinder handler nu ligeså meget som mænd på nettet- I 2013 er det 78 % mænd og 77 % kvinder, som klikker sig til køb på internettet.

Vi e-handler hverken mere eller mindre i udlandet- Andelen af e-handlende, som har købt varer fra internetforhandlere i andre EU-lande ligger fortsat på fire ud af ti internetbrugere. 17 % handler udenfor EU.

Vi flytter vores ehandel over på de mobile platforme- Ud af dem, som har e-handlet det seneste år, har hver tredje købt varer eller tjenester via en mobiltelefon
eller tablet computer.

Jobsøgning flytter til internettet- 27 % af de danske internetbrugere mellem 16 og 64 år har i 2013 søgt job eller sendt en jobansøgning via internettet.

Vi er ikke tilfredse med det offentliges hjemmesider- Hver tredje borger, som har brugt de offentlige myndigheders hjemmesider i løbet af det seneste år, har oplevet tekniske problemer

Tablets er blevet (næsten) hvermandseje- Tablets findes nu i hvert 3 hjem. Ebogslæseren stadig kun hos 5 %.

Undersøgelsen af befolkningens brug af it baserer sig på besvarelser fra 5.696 respondenter mellem 16 og 89 år med bopæl i Danmark. Du kan læse den fulde rapport IT-anvendelse i befolkningen 2013 her. 

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

4 × five =

1 Comment
  • Morten Vadskær
    november 28, 2013

    Fed opsummering. Totalt overraskende, at vi ikke er tilfredse med det offentliges hjemmesider ;-)