Hvad er bedst på Netflix? 5 anbefalinger til efteråret

3 Min læsning

Af Anna Wedfall

Efteråret kommer lige så langsomt blæsende, og det betyder flere timer indendørs. En sikker vinder blandt efterårsaktiviteterne er at se tv-serier, så det er tid til at gøre netflix din nye bedste ven. Bryg en kop af noget varmt og slå dig ned til råhygge i det kolde vejr. Elektronista har 5 kategorier med hver deres anbefalinger af Netflix-guf du bare skal se!

pige med tablet

1. De populære

Orange is the new black
Netflixs egne serier er et besøg værd. Deres top hitserie er ”Orange is the new black” og passer perfekt til en kølig aften. Den vil give dig 26 timers ren underholdning. Hvem vil ikke nyde en humoristisk serie om en ung kvinde, som bliver indhentet af kriminel aktivitet, hun havde gang i for 10 år siden, så hendes perfekte liv falder sammen, og hun må nu vænne sig til livet i et kvindefængsel. Serien repræsenterer en masse forskellige og spændende karakterer med interessante historier. House of Cards er en anden succes fra sidens egne produktionslinje. En serie med intriger og drama.

2. De nørdede

Doctor who
Er du typen, der ikke hele tiden gider starte en ny serie, fordi fem sæsoner bare ikke nok. – så er det en tur til doktoren, altså ”Doctor Who”. Doctor Who består af hele 26 sæsoner. Otte af dem kan findes på dansk netflix, men bliver du bidt af det, kan du bruge resten af efteråret på at finde og se de tidlige episoder. Du kan selvfølgelig også bare gå ned af memory lane og finde din gamle yndling frem. Du kan også besøge ”Venner” eller se hvad du kan nå på ”24 timer”.

3. De uhyggelige

hannibal
Skal du forføres af mørkets mysterier, så er ”Hannibal” med skønne Mads Mikkelsen i rollen som den brutale kannibal og psykiater, der hjælper en FBI-agent med at koble af og derfor får indsigt i FBIs sager. ”Supernatural”: to lækre brødre, der bekæmper overnaturlige aktiviteter og redder verden et par gange. Vær klar til at møde en verden af dæmoner, djævle, vampyrer, formskiftere, engle og mange andre skræmmende karakterer. Eller overvej ”The Killing”, en krimiserie, som er filmet på en interessant og dyster måde.

4. De lækre

White Collar
Måske er det mere lækre mænd i jakkesæt, der trækker. I så fald skal du hoppe over til ”Mad Men”: Oplev verdenen på et reklamebureau i 50-ernes swingende verden af intriger mellem kønsroller og magt. Og så er der ”Suits” og ”White Collar” – hvor en tyv er blevet politikonsulent, som hjælper med at fange forbrydere.

5. De Sjove

War paint
Bemærk at det er september 2013 billedet referer til


Har du bare brug for at grine, så har Netflix en ret god komediesektion og en pæn flok komikere at byde på. Personligt anbefaler jeg ”Iliza Shlesinger: War paint”- kvindelig komiker, der laver sjov med dating, kvindestereotyper og alt der imellem, og ”Eddie Murphy: Delirious” (tænk tilbage til de gode 80ere og en ung Eddie). Sidst og mindst, ja mindst: Kevin Hart er en lav mand, der i ”Kevin Hart: Let me explain” prøver at forklare, hvorfor hans verden ser ud som den gør.

Mangler vi en kategori? Hvad elsker du at se?

 

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

4 × three =

6 Comments
 • Mette K. Frederiksen
  september 8, 2014

  Jeg er lige faldet over serien Bomb Girls, hvor der både er drama, girl power, kærlighed, spænding og bombe-bygning under 2. Verdenskrig ;)

  Den er simpelthen fabelagtig :D

 • Rud
  september 9, 2014

  Derek. Simpelthen den bedste serie meget længe. Både ufattelig morsom og meget rørende, helt klart Ricky Gervais bedste indtil nu.
  Vil også anbefale stand up showet med Craig Ferguson, han er for morsom :-)

 • Line Borring
  september 9, 2014

  House of Lies, komedie om et hold af konsulenter der bliver sendt rundt i USA for at løse kriser eller udvikle produkter for forretningsverdenen. Det er sjovt, tragisk og velspillet og min eneste anke er seriens navn der lyder som en parodi på House of Cards.

  Black books. I just love it. Sort sort sort britisk komedie om en depressiv, sortseende, nihilistisk, fordrukken og alt andet end imødekommende ejer af et antikvariat. Hans nabo der bliver spillet af Tamsin Greig og medhjælperen Manny (Bill Bailey) bidrager, støtter og deltager på bedste vis i den daglige drift af Black Books.

  Episodes hvor desværre kun den første sæson ligger på Netflix er en overraskende sjov komedie med Tamsin Greig, Matt LeBlanc og Steven Mangan (både Tamsin og Steven spillede med i Under kitlen/ Green Wing). Matt LeBlanc spiller en metaparodi på sig selv, en selvfed has-been sitcom skuespiller og Tamsin og Steven er et britisk manuskriptforfatter ægtepar der er endt i Hollywood, hvor de tror at deres humoristiske men klassiske britiske sædeskildring af livet på en kostskole skal genindspilles til det amerikanske marked.

 • Gitte Glibstrup
  september 9, 2014

  Meget enig i dine anbefalinger – jeg glæder mig til at kaste mig over The Killing. Ellers vil jeg tilføje serien Homeland, som også er supergod og så en engelsk krimi, Top of the Lake.
  På amerikansk netflix har jeg set Scandal, som jeg også vil anbefale.

 • Dorte
  september 9, 2014

  Jeg er mest i humør til sjove/skæve serier for tiden, og de kriterier opfylder følgende tre, som alle er fantastisk gode og er blevet genset flere gange:

  Dag
  Episodes
  Arrested Development

 • June
  september 14, 2014

  Weeds! Den er god, sjov, bizar, spændene og hele ligger der (MANGE timers underholdning i de mørke tider) og så har den en meningsfuld slutning så man ikke bare sidder og føler at “pengene slap op”