Hvorfor kender Pokémon Go til alle mulige danske landemærker og underlige steder?

3 Min læsning

Når du spiller Pokémon Go er spillets mange PokéStop og PokéCentre baseret på rigtige steder i den virkelige verden. Typisk er der tale om landemærker og andre unikke kendetegn for den by du befinder dig i.

Pokemon-Go-Shot-01

Men hvordan ved Pokémon Go egentlig at der er noget særligt kunst inde på Kultorvet i København?

For at få svaret på det, så skal vi grave lidt ned i hvem der har lavet Pokémon Go, og hvad det har af betydning for spillet.

Hvem er Niantic Labs?

Pokémon serien har siden det første spil for 20 år siden altid været at finde på en maskine lavet af Nintendo. Der har spillene haft enorm succes, og været en del af populærkulturen i mange år.

Men i et forsøg på at brede kendskabet til serien ud, og blive en endnu større succes allierede Nintendo sig med det amerikanske firma Niantic Labs, som modtog en investering på 20 millioner fra tre nøglefirmaer: Nintendo, The Pokémon Company og Google.

Alle tre er meget vigtige for forklaringen for hvorfor Pokémon Go ved så meget om din by.

PGO

Hvis du er stor fan af geocaching lignende spil, så kender du sikkert Niantic Labs i forvejen. For det er nemlig de samme personer, som også lavede spillet Ingress for en del år siden. Et spil der deler rigtig mange af de samme koncepter som du finder i Pokémon Go.

Og hvorfor er det vigtigt? Det er det nemlig fordi, at Ingress og Pokémon Go deler rigtig meget af den samme data om byer og landemærker.

Screenshot_20160713-100536

Mange af de landemærker du finder i Pokémon Go er faktisk blevet uploadet af danske Ingress spillere, som har taget billeder og dokumenteret dem som et led i Ingress spillet gennem de sidste fem år. Henover den tidsperiode modtog Niantic Labs mere end 15 millioner billeder + informationer omkring de områder, hvoraf 5 millioner af de lokationer blev implementeret i spillet (og senere også i Pokémon Go).

Men hvad får Niantic Labs mere ud af billeder af min by?

Grunden til at Niantic Labs har så meget data om din lokale by og seværdigheder skyldes ikke kun, at Ingress spillere har uploadet en masse data. For en af hovedinvestorerne i Niantic Labs er nemlig Google.

Og indtil 2015 var Niantic Labs faktisk en del af Google, og en stor del af Niantic Labs ansatte er også veteraner fra Google Maps og Google Earth holdene hos Google.

Forbindelse mellem Google og Niantic Labs har været brugt til at høste en masse Google Maps data takket være Niantic Labs første spil til smartphones – Ingress. Google har nemlig brugt spillet til at kortlægge forskellige gangsystemer og stier i parker, byer og lignende. Foreksempel kan Ingress placere et hotspot midt i en park, og så kan Google overvåge via spillet hvilken vej folk tager hen til hotspottet og bruge dem data i forbindelse med Google Maps.

Derfor ved Pokémon Go en hel del om den by du bor i. For i virkeligheden kommer en masse af den information fra Google Maps og Ingress spillet.

Men ejer Nintendo ikke Pokemon?

Selvom Pokémon kun har været at finde på Nintendo maskiner, så ejer Nintendo faktisk slet ikke Pokémon. Det er ejet af firmaet The Pokémon Company, hvor Nintendo ejer en tredjedel af det firma. Resten af ejerskabet er fordelt på virksomheden ‘Gamefreak’ (som også udvikler de klassiske Pokémon spil) og firmaet ‘Creatures’.

Og fordi at Niantic modtog en stor investering af både Nintendo og Google i 2013 til at udvikle Pokémon Go, så er dataen der bliver opsamlet mens du jagter Pokémons i gaden formentlig data, som kommer Google til gode i det lange løb.

Så er det derfor, at Pokémon Go ved så meget om dit lokale byliv.

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

four × 1 =

2 Comments
  • lars
    august 1, 2016

    Hej Christiane.
    Nu er jeg måske ikke den mest oplagte Pokemonspiller, men det er altså ret sjovt. Jeg tager cyklen og cykler mig en god tur i naturen for at fange de kære små væsner. Det med billederne på Pokestops er jo en fantastisk idé. Man får jo set de fleste interessante ting i byen. Min søn havde aldrig set det, hvis ikke det var for pokemon.

    Men tag cyklen ud i naturen og fang pokemon. Men pas nu på i trafikken.