Hvornår har man ægløsning? App tracker dit indre

2 Min læsning

Hvornår har man ægløsning? Hvor lang er en regelmæssig cyklus? Hvilke bivirkninger er normale? Uanset om du prøver at blive gravid, gerne vil undgå det eller blot få indsigt i din cyklus, er appen Clue en stor hjælp til at organisere og analysere data om din cyklus.

Clue gør dig opmærksom på mønstre og faretegn

Én af de største fordele ved at samle alle dine oplysninger om din cyklus i appen Clue, er at den hjælper dig med at få et overblik, der ellers kunne virke uoverskueligt. Måske oplever du fx altid at få urenheder eller mavesmerterne på 11. dagen i din cyklus, eller du er i tvivl om, hvornår du har din ægløsning. Det kan også være, at din cykluslængde i en periode har været markant kortere end ellers. Al den data kan du bruge til at illustrere din undren, hvis du en dag får brug for at lægge vejen forbi lægen.

En anden klar ved at bruge tracking-appen Clue er, at den kan samkøre oplysningerne og hjælpe med at forudsige, hvornår du fx får din næste menstruation og ægløsning. Mekanismen bag appen er enkel: Des mere data Clue har at tage udgangspunkt i, des mere præcis bliver beregningen af din cyklus. Og så er det er altså bare markant nemmere at plotte sine oplysninger ind i en app på telefonen og lade den klare udregningerne, end selv at skulle sidde og sætte krydser i kalenderen.

Intuitivt design fremmer læren om kvindekroppen

Én af vores yndlingsfeatures ved Clue er, at designet og brugeroplevelsen er utrolig intuitivt. Så snart man åbner appen, får man lyst til at indtaste data og lade maskinen beregne. Og det er netop her, at trackingappen bliver til mere end blot end app: Folkene bag Clue har formået at give brugeren lyst til at gå på opdagelse i sin egen cyklus og er dermed med til at skabe mere fokus og nysgerrighed på et helt centralt aspekt af kvindekroppen, der ellers kan være meget tabuiseret.

Clue er gratis og kan hentes til iOS og Android. Du kan læse meget mere om Clue her på Elektronista, hvor vi tidligere både har testet appen og har interviewet stifteren Ida Tin i Elektronista radioprogram #104.

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

2 × 2 =

No Comments Yet.