Ikke tid til at chatte hele tiden? En chatbot svarer på vegne af dig

2 Min læsning

Åh, så mange platforme og så lidt tid. Korrespondancer, svar og emojis på Facebook, Whatsapp, Skype osv. tager tid. Tid, vi ikke har, fordi vi jo også skal bruge den på apps, spillekonsoller og VR-oplevelser, ik’? 

Google har ihvertfald tænkt vi har brug for en håndsrækning og gennem deres udviklingsprojekt Area 120, har de nu ved hjælp af kunstig intelligens skabt en et Reply-system, som kan svare på vegne af dig. Du kender måske allerede nu de anbefalede short cut-svar fra Gmail. Altså Gmail, som kigger på indholdet i mailen og foreslår et hurtigt svar, som du kan sende afsted med et enkelt klik. 

Forestil dig nu, at du chatter i messenger, og det samme sker. Forestil dig, at du ikke engang skal godkende svaret. Chatbotten svarer helt på vegne af dig, og du kan koncentrere dig om alt muligt andet. Google sørger også for, at den lille hjælperobot kan få adgang til din kalender, og hvor du befinder dig. Så når din kæreste spørger, “hvornår er du hjemme?”, så udregner robotten, hvor lang tid det tager at komme hjem fra, hvor du er med dit normalt foretrukne transportmiddel- og giver kæresten svaret. 

Fedt eller spooky? Jeg hælder til det sidste. Om end jeg kan se mange fordele i at give AI adgang til min kalender, og hvor jeg befinder mig, så bryder jeg mig på ingen måde om, at en robot skal konkludere ting om mit liv og viderekommunikere det. En robot har ingen situationsfornemmelse. Den ser bare på data og fortæller det, den er programmeret til. Som udgangspunkt er det jo smart, hvis den der venter hjemme får beskeden, “Pernille er lige nede i kiosken og vil være hjemme om 4 minutter”. Men…..

Hvad nu hvis du plejer at komme på en bøssebar, men endnu ikke er sprunget ud? Skal dine forældre vide det?
Hvad nu hvis du har været hos en juveler for at bestille en ring, du vil fri med? Skal din kæreste vide det?
Hvad nu hvis du har været til jobsamtale hos en konkurrent. Skal din chef vide det?
Hvad nu hvis du går til AA-møder, skal ham du dater vide det, før du selv beslutter dig for at sige det? 

Man behøver ikke at være hverken kriminel eller på anden måde have urent mel i posen for at være en smule skeptisk over for mængden af personlig data, som ryger fra den ene platform til den anden, uden vi helt kan gennemskue hvordan. Der er fantastiske muligheder i AI og den assistance, den kan yde. Men mange af konsekvenserne vil vi først opdage undervejs. 

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

eighteen − 14 =

No Comments Yet.