IPhone er den mest populære gadget på DBA

3 Min læsning

En ny opgørelse over de 30 mest populære søgninger på DBA viser, at iPhone er det eneste stykke forbrugerelektronik, der er med i toppen. Der er iPhone på plads nummer 7, 8, 21 og 28, og pudsigt nok er den nyeste iPhone den mindst populære.

Men nu er den nye iPhone 7 kommet på markedet, og det kan måske lave om på tingene. Danmark er et iPhone-land. Danskerne er nemlig langt gladere for Apples smartphones end resten af verden er.

På verdensplan sidder Apple kun på omtrent 14% af markedet, mens Android-telefonerne sidder på mere end 80%. Men i Danmark kommer cirka 43% af alle smartphones fra Apple, viser en opgørelse, som Computerworld skriver om. Det er lige så mange som i Apples eget hjemland, USA. Det er derfor heller ikke spor underligt, at iPhones er blandt de mest populære varer på DBA.dk, når folk skal søge efter brugt forbrugerelektronik. Faktisk optræder iPhone i forskellige versioner fire gange blandt de 30 mest søgte ord i DBAs brugtmarked. Således er ”iPhone 6” og ”iPhone” henholdsvis nummer 7 og 8 på listen over de mest populære brugtvarer i søgninger på DBA. Det viser en opgørelse, som DBA har lavet for Politiken.

Disse iPhones er faktisk de eneste stykker forbrugerelektronik, der er at finde på listen. Ellers er det hele biler, sofaer, vitrineskabe og legoklodser. Det er dog ret interessant, at den nyeste iPhone, 6S, er den lavest placerede på listen. Selv ”Wegener” er mere populært end iPhone 6S, hvilket tyder på, at danskerne er mere interesserede i at købe gamle designermøbler end den seneste iPhone. Selv iPhone 5S, der er tre år gammel, er mere eftersøgt end den seneste iPhone. Ny iPhone på vej Hvordan kan det være? Det skyldes formentlig, at de, der absolut må og skal have den sidste nye iPhone, næppe kigger efter den på DBA.dk. De stormer i stedet ud og står i kø for at få fingre i den, når den rammer de danske butikshylder, hvis de da ikke er så nørdede, at de kører til Tyskland eller flyver til England for at få den før alle andre.

iphone-dba-4

Nu er den nye iPhone kommet. Og der én ting, vi altid kan vide om iPhones: De har altid børnesygdomme. Af samme grund er der mange, der køber sidste års model brugt, når en ny iPhone kommer ud. Det kan være en klog strategi, for Apple sænker som regel nyprisen på sidste års model ret kraftigt, når en ny model rammer butikkerne. Og det betyder naturligvis også, at brugtprisen falder, for ellers kan man lige så godt købe sidste års model i en ubrugt version. Med andre ord kan man få en iPhone, der stadig har mange af de nyeste teknologier ombord, til en langt lavere pris.

En anden ting, man undgår, ved at følge denne strategi, er at man betaler ekstra for nye teknologier, man ikke gider bruge. Når iPhone 6S ligger så lavt på listen, som den gør, er det formentlig også fordi, den største nyhed i forhold iPhone 6 var 3D Touch. Denne teknologi, hvor man kan trykke på skærmen

med forskellige styrker for at få forskellige ting frem, viste sig at være lidt af en gimmick. Mange iPhone 6S-brugere endte med at slå det fra for at spare på batteriet, eller bare fordi funktionen var irriterende. Der var altså ikke ret meget nyt i iPhone 6S, og måske derfor er iPhone 6 den mest søgte iPhone lige nu. Men med den ny Iphone 7 på markedet, kan det være, iPhone 6S alligevel stryger til tops.

I samarbejde med DBA Guide

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

18 − 11 =

No Comments Yet.