J.K. ROWLINGS NÆSTE BOG ER ET PERFEKT BØRNESPIL

3 Min læsning

Elektronista var inviteret til Nordisk Film for at se nærmere på et nyt børnespil fra Sony. Et spil lavet i samarbejde med selveste Harry Potters moder- J.K. Rowling.

Det grå efterårsvejr blev hurtigt glemt, da jeg fik øjnene op spillet jeg var kommet for at se på – Book of Spells.

Selve spillet, Book of Spells, er en blanding af fysiske genstande og såkaldt Augmented Reality, hvor et kamera putter 3D-grafik ovenpå fysiske objekter du sidder med i stuen. En teknologi brugt rigtig meget på smartphones, men også noget Sony har eksperimenteret med i lang tid.

En bog, en Playstation og lysten til at lege

I spillet har du en fysisk bog, som Playstation kameraet kigger på, og på fjernsynet kommer der så trolddom ud af bogen og du kan så stikke hånden ind universet, påvirke det hele ved at rotere bogen i stuen, vende siderne og udforske den magiske bog på Hogwarts bibliotek.

Samarbejdet mellem Sony og Rowling er et helt unikt samarbejde, som spil-instruktøren Russen Harding er særdeles stolt efter. Efter de første gang fremviste en tidlig prototype til Rowling for tre år siden, har projektet udviklet sig fra et eksperiment til det næste store projekt i Harry Potter universet. Men udover at udvide Potter universet, har Russen og folkene hos Sony London haft en meget simpel mission: Kvalitets spil til børn.

Russel Harding fra Sony London fortæller om det unikke samarbejde med J.K. Rowling

Børnespil er sjældent gode, og børn fortjener bedre end det. Det kan ikke passe, at vi ikke udnytter spilmediets enorme potentiale til, at fange børnenes kreativitet og vise dem en helt ny form for leg” fortæller Russel mens jeg snakker med ham om spil generelt.

Russel føler stærkt for emnet, og han mener at børn fortjener bedre end det nuværende udbud af spil til de yngste. Og at kombinere det digitale på fjernsynet, med en fysisk bog på stuegulvet har åbnet op for, at ikke kun børn kan lege med men også forældre.

At forstå noget nyt som computerspil er for de fleste forældre kan være ret skræmmende når der er tonsvis af knapper over det hele.

Derfor brugte vi meget energi på at gøre Book of Spells let tilgængeligt, og det at have et redskab som en fysisk bog gør, at forældrene rigtig hurtigt forstår hvad der foregår” fortæller Russel mens vi kigger på en håndfuld børn fra en lokal skole, der prøver spillet for første gang.”

Børn fra den lokale skole blev inviteret til at prøve Book of Spells før alle andre til eventet

At se børnene, og deres forældre, sidde samlet i flok om fjernsynet og samarbejde om at løse opgaver, snakke om det der sker og bare have det hyggeligt er det tydeligt hvor vigtigt det er, at der er plads til spil som disse. Spil hvor børn og forældre kan samles i fællesskab omkring fjernsynet, og dele en oplevelse sammen uden at forældrene pludselig skal føle sig “dumme” eller uforstående.

Tilpas nok Harry Potter til fans, men aldrig overvældende meget

Det hele er flettet ind i en historie, hvor du lærer at være en rigtig troldmand på Hogwarts skolen. Selvom Book of Spells kommer med en rigtig bog, så er det ikke en tekstbog, som andre de andre Potter bøger. Det er mere i stil med en Pixibog når det kommer til tekst, men de danske stemmer og aktiviteterne hjælper med at give det mere fagligt indhold.

Det er dog stadig en anden form for spiloplevelse, der er perfekt til de yngste børn i familien. der stadig er ved at få styr på sproget. Det er dog ikke et rigtigt læringsspil, men det er et spil af utroligt høj kvalitet, der ved hjælp af teknologi og Potter universet fanger noget, der bedst kan beskrives som magisk. Jeg glæder mig ihvertfald til, at min nevø bliver gammel nok til at jeg kan spille det med ham.

Wonderbook: Book of Spells kan købes til Playstation 3 lige nu, og er set til 299,-

Husk: Wonderbook kræver du i forvejen har en Playstation Move, og har du ikke sådan en kan du få en Startpakke til 375,-

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

1 × 3 =

No Comments Yet.