Jabras nye sporty headset måler din puls i øret

3 Min læsning

Hvor høj er din puls, når du hænger i en presset situation ti meter over jorden på en klatrevæg?

jabra klatrevægaf: Christina Majcher

Præcis hvor mange slag i minuttet hamrer dit hjerte, når du afslutter din fem kilometers løbetur med en hård spurt? Eller når din spinningtime peaker?

Det kan Jabras nye headset Jabra Sport Pulse fortælle dig, uden at du behøver at fumle med et unøjagtigt pulsur på håndleddet (for du har jo også hænderne fulde, ikke?). Jabra Sport Pulse måler nemlig din puls i øret og kan give dig info om din hjerterytme undervejs i træningen, samtidig med at du kan høre din yndlingsmusik.

Headsettet, som er det første i verden med integreret pulsmåler, er selvfølgelig trådløst (så hænger der ikke en ledning og dasker, mens du løber og cykler (eller hænger og dingler på klatrevæggen)) og forbindes med din smartphone via bluetooth, hvilket sker nemt og uproblematisk hver gang.

Så downloader man den tilhørende Jabra Pulse-app, og så er det ellers bare i gang med at udforske, hvordan dit hjerte slår, når du træner – og, hvis man er interesseret i den slags, hvordan det egentlig hænger sammen med musikken. Og dét kan man hurtigt blive meget bidt af. Det gjorde jeg.

De magiske beats per minute (og en spurt)
Hvor heftigt skulle jeg eksempelvis spurte for at få min puls op og ramme bpm’en (beats per minute) i det her fine stykke musik? (som jeg ELSKER at træne til).

Tonserheftigt, kan jeg afsløre.

Der gik lynhurtigt sport i at udforske mine pulsslag i kombination med alle mulige favoritnumre på min løbe-playliste; og sådan kan løbeturene hurtigt blive meget sjovere!

Puls-overraskelser
Desuden opdagede jeg en del ting, der faktisk overraskede mig lidt.

Jabra_Sport_Pulse_Wireless_ProductPage_05_420For eksempel at min puls kommer meget højere op ved en forholdsvist almindelig udendørs løbetur på blot tyve minutter end den gør i løbet af en yderst svedig spinningtime. Den slags detaljer er jeg så ikke den første i verdenshistorien, der har opdaget (læs for eksempel debatten i dette løberforum), men den slags registreringer, små som store,  er alt sammen noget, der gør træningen sjovere, hvilket må være det ypperste, man kan ønske at få ud af sit sports-headset.

Man kan også indstille app’en inden løbeturen, så den ved, hvor hårdt (eller blidt) man har tænkt sig at gå til den, og så er der ellers en stemme i øret, der informerer en undervejs, om man nu ligger i ”FatBurn”, ”Cardio”, ”Intense” eller ”Maximum”-zonen. Og jep, det er motiverende.

Efter løbeturen er der fine statistikker i søjlediagrammer samt informationer om kalorieforbrænding, rutens længde, maksikum-farten osv.

jabra app

Jabra Sport Pulse Wireless er sved- og vandtætte (og kan også klare sand, støv og stød, hvis du er en rigtig vildbasse, når du løber), kan spille musik i 5 timer, før de skal oplades, og koster 1599 kr.

 

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

9 + 4 =

1 Comment
  • Sidsel Jensen
    november 7, 2014

    Alt det her kan Bragi’s The Dash høretelefoner også – prøv at checke dem ud på http://www.bragi.com/ – og så er det dansk produceret….