James Bond fylder 60 – her er hans rejse som computerspilsfigur

3 Min læsning

I år fylder James Bond små 60 år. Den enormt populære filmserie baseret på bøgerne har været en fasttømret del af populærkulturen i flere årtier. Men har du også tjek på alle James Bond computerspillene? Vi giver dig et tilbageblik på agentens mange digitale eventyr.

James Bond er en af de mest berømte fiktive personer i hele verden, og gennem de sidste 60 år har figuren oplevet stødt stigende succes. Men vidste du, at det først var efter den 13. biograffilm at der udkom et James Bond computerspil.

Det første computerspil, med det simple navn “James Bond”, blev udgivet i 1983 og var en samling af fire James Bond historier (Diamonds are Forever, The Spy Who Loved Me, Moonraker og For Your Eyes Only).

Spillet var ikke specielt komplekst. Du spillede som James Bond i hans agent-bil og bevægede dig fra venstre mod højre, og skød fjender i form af helikoptere, ubåde og andre fjendtlige fartøjer.

Det første James Bond computerspil fra 1983

Siden da fulgte der et spil med stort set hver eneste filmudgivelse efterfølgende. I takt med at årene gik blev spillene også mere komplekse, og spændte mange forskellige genre. Dog alle sammen funderet i spiontemaet.

Men så blev det 1997, og alt ændrede sig.

007: GoldenEye – spillet der ændrede alt

Det store gennembrud for James Bond som computerspil kom dog med udgivelsen af GoldenEye i 1997 til Nintendo 64.

Spillet blev udviklet af britiske Rare i samarbejde med Nintendo. Spillet blev ikke bare en kommerciel succes. Det var også et spil der var med til at definere en gerne og lægge fundamentet for hvordan moderne actionspil ville blive bygget de næste tre årtier.

GoldenEye fra 1997 var en af de største succeser på Nintendo 64

I rollen som James Bond spillede du dig igennem alle de ikoniske lokationer for GoldenEye filmen, og fik lov til at vælge præcis hvordan du ville angribe hver bane. Du kunne snige dig igennem som en lydløs spion, eller holde aftrækkeren i bund og tiltrække alt opmærksomhed. Spillet justerede endda antallet af opgaver du havde i hver bane, afhængigt af sværhedsgarden du valgte.

GoldenEye var et enormt innovativt spil, der selv i dag mere end 20 år senere, stadigvæk er et samtaleemne og et spil alle har stærke minder om. Det er endda så populært, at spillet bliver genudgivet i år:

Efter kæmpe succesen med GoldenEye flagrede serien i mere end tyve år

At lave en opfølger til kæmpesuccessen GoldenEye var stort set umulig. Og det næste James Bond spil, Tomorrow Never Dies, var både kommercielt og kritisk ikke en lige så stor succes. De efterfølgende år forsøgte en lang stribe af udviklere at gentage successen med GoldenEye, men ingen fandt den samme kæmpe kommercielle succes.

10 Best Visceral Video Games - Ranked – Page 4
Der var rigtig mange forsøg på at genskabe succesen med GoldenEye i perioden 1997 til 2012

Det sidste James Bond spil blev udgivet i 2012, og havde titlen “007 Legends” og var et sammenkog af de tre første Daniel Craig film. Spillet blev på ingen måde en succes, og resulterede i at der ikke blev lavet flere James Bond spil i otte år.

Men nu arbejder danske IO Interactive (folkene bag Hitman-serien) på et nyt James Bond spil, der i øjeblikket går under navnet “Project 007”. Intet vides om spillet andet end at det bliver udviklet af IO Interactive og udkommer engang i fremtiden.

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

8 + 6 =

No Comments Yet.