Kan Huawei udfordre iPhone med Ascend P6?

5 Min læsning

Af Leif Bomberg

Huaweis Ascend P6 fokuserer mere på at være køn, slank og lækker end på at være markedets hurtigste Android telefon. Det gør den rigtig godt – til en forbløffende lav pris.

Huawei-Ascend-P6

”Nehjrr – har du allerede fået den nye iPhone? Hvor er den sød. Jeg troede egentlig ikke, at den var så tynd. Men hør – har iPhone fået en ny skærm? Ikoner og brugerflade ligner slet ikke de gamle!”

p6 opstart pink og sort

Reaktionerne er mange, når man diskret lægger den nye smartphone frem på bordet eller baren. Og langt de fleste er meget positive.

Nu må jeg så erkende, at denne anmeldelse ikke drejer sig om hverken iPhone 5S eller 5C, men om Huaweis nye Ascend P6 smartphone.

Især i den hvide udgave af P6 ligner iPhone rigtig meget. Faktisk er det kun de skarpere hjørner, den større skærm og den åleslanke linie, som afslører forskellen – indtil man tænder telefonen.

Om det er gjort bevidst fra Huaweis side, skal jeg ikke sige. Men det er det jo nok.

At have iPhone som forbillede er dog ikke noget galt i. Slet ikke i Danmark, hvor Apples smartphone er stærktudbredte blandt de mere trendy og modebevidste dele af befolkningen. Og hvor iPhone må have en uhyggelig stor markedsandel i dame-/pigetaskerne.

p6 massebillede

Med Ascend P6 går kinesiske Huawei nye veje. I sammenligning med andre nuværende og tidligere Huawei smartphones har P6 nemlig en langt mindre teknisk, asiatisk og power-fuld fremtræden.

Ikke at P6 mangler råstyrke – når man tager den lave pris i betragtning, giver P6 rigtigt meget for pengene.

Men den nye Huawei er en af de smartphones, hvor man også har lagt stor vægt på at give den et elegant ydre. Den er en brugsgenstand, man sagtens kan være bekendt at vise frem uden at blive beskyldt for at være en nørd.

Virker dyrere, end den er

Huawei P6 virker dyrere, end den er – ca. 2.500 kroner i skrivende stund. Det er ikke kun langt billigere end de nye iPhone modeller, men også i forhold til telefoner fra de store Android fabrikanter.

huawei p6 3

Ascend P6 er fremstillet i aluminium – ikke i plastik. Alene det giver en fornemmelse af dyrt kram. Med sine 130 gram føles P6 desuden meget let.

Huawei hævder selv, at P6 med sine 6,18 mm er verdens tyndeste, Men disse verdensrekorder har det med at blive slået ustandseligt, så lad os bare sige, at P6 er den slankeste på det danske marked i øjeblikket.

Det ser man bedst, når man lægger P6 ved siden af andre populære smartphones. De føles både meget tykkere og tungere, end forskellen måske i virkeligheden er.

Med den slanke linie har Huawei dog også måtte give køb på lidt af  betjeningskomforten. Knapperne til volumen og tænd/sluk er f.eks. meget smalle og nok ikke til store fingre.

Det samme er ”klapperne” i siden til SIM-kort og microSD hukommelseskort. De kan kun åbnes ved hjælp af en nål, der dog ganske praktisk følger med og er normalt parkeret i øretelefon-stikket.

Netop øretelefon stikket hører til de små særheder ved Ascend P6. Det er placeret nede i venstre side af telefonen i stedet for i toppen som normalt. Oppe i toppen sidder i stedet strømstikket. Små ting, man lige må vænne sig til.

Ikke Formel 1 tempo

Lad det være sagt ”up front”. Huawei P6 kan ikke følge med f.eks. Samsung Galaxy S4 eller den nye LG G2 i fart og tempo. Men den koster altså også betydeligt mindre. Til 90 pct. af de opgaver, som ikke-nørder sætter telefonen, klarer P6 sig glimrende og elegant.

Skærmen er på 4,7 tommer. En størrelse, der ser ud til at blive det gode gennemsnit for moderne smartphones, bortset fra Apple (endnu da). Opløsningen er på 1.280 x 720 punkter, og lysstyrken tilfredsstillende. Video kan optages i fuld HD med 1.080 punkter.

Processoren er fire-kerne type, der løber ved 1,5 GHz. Der er 2 GB RAM og beskedne 8 GB hukommelse. Sidstnævnte kan dog udvides med 32 GB via et microSD kort, hvilket vi vil anbefale at gøre med det samme.

For en helt ny telefon er det lidt ærgerligt, at Ascend P6 ikke har 4G telefoni indbygget – kun 3G. Måske det skyldes, at Huawei manglede plads i det slanke kabinet – og at man måtte spare ét sted for at kunne holde prisen nede.

Telefonens bagud-rettede kamera er på 8 megapixel og tager gode billeder selv under ret dårlige lysforhold. Det fremad-rettede kamera er på hele 5 MP. Det er overraskende godt og ideelt til de mange, som tager mange Selfies billeder eller bruger video-telefoni på f.eks. Skype. På dette punkt overgår P6 langt de fleste konkurrenter.

p6 image beauty

Den indbyggede ImageSmart billed-software rummer også positive overraskelser og skægge effekter. Det gælder f.eks. en ”Instant Facial Beauty” funktion, som ”smukkeserer” et ansigtsbillede med op til en faktor 10. Der er selvfølgelig tale om tricks, men de kan gøre små underværker i forbindelse med hudfarve, hudoverflade osv.

Smuk brugerflade med fliser

Huawei P6 leveres med Android 4.2.2 (Jelly Bean), som man dog ikke mærker så meget til. Huawei har nemlig lagt sin egen Emotion UI brugerflade oven på, og den dominerer det daglige arbejde med telefonen.

Startsiden i Emotion UI har elegante ”fliser” i stil med, hvad man ser hos HTC eller Windows. Vi får som standard vist vejr, ur, musik-afspiller og et foto-galleri, hvor billederne udskiftes løbende. Det ser flot ud, og man kan ”farvelægge” sin skærm, så den ser alt andet end prangende ud. Snarere diskret og ”classy”.

Apps ligger direkte på brugerfladen og er ikke sorteret i grupper fra begyndelsen. På dét punkt ligner Huawei’en også iPhone…

Huaweis musik-afspiller er bedre end Androids egen, Man har flere virtuelle Dolby effekter at gøre godt med, men i praksis virker ”default” Dolby indstillingen bedst. Især, hvis man lytter til forskellige musikgenrer.

p6 med handske

Rigtig smarte er funktion som ”glove mode”. Den øger skærmens følsomhed, så den lettere kan betjenes med handsker. En fin lille ting, som vil glæde mange i de forestående vintermåneder.

Konklusion

Både udvendigt og indvendigt er Huawei Ascend P6 en meget attraktiv smartphone. Den er elegant – ikke provokerende flot – men den formidler kvalitet, elegance og lidt eksklusivitet.

Den daglige anvendelse ligger pænt over over almindeligt Android niveau takket være en elegant brugerflade og flere meget anvendelige funktioner.

Når man tager prisen med i betragtning, har P6 ingen direkte konkurrenter. Den er noget for sig selv – på den positive måde.

Huawei Ascend P6 fås i hvid, sort og pink.

 

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

twelve − 8 =

1 Comment
 • Martin
  november 5, 2013

  Jeg har haft P6 i et par måneder og har lige lige et par bemærkninger, både positivt og negativt:

  Positivt:
  – Jeg har ikke set andre android mobiler hvor du kan styre hver enkelt app’s adgang til mobilen. Du har reelt adgang til at tage internetadgang eller hvad du nu har lyst til, fra enkelte apps.

  Negativt:
  – Har adskillige gange oplevet problemer når der kom hændelser fra min google kalender, hvor jeg får en “Kalender lukker pga fejl”-agtig meddelelse.

  Derudover:
  – Der medfølger gummicover som man ofte skal tilkøbe (gjorde der i min i hvert fald). Fin ide, for en bagside i alu bliver stille og roligt ridset ved almindeligt bryg

  Overordnet set yder den og ser langt mere lækker ud end hvad man kan få i samme prisklasse. Huawei melder sig stille og roligt ind i kampen om de danske forbrugere på smartphone området