UROMANTISK AT GIVE GADGETS

3 Min læsning

Julen nærmer sig og hvordan er det lige med kvinder og julegaver? Ønsker damerne sig gadgets eller er det et no go? Gæsteskribenten er denne gang en herre som forsøger at give et bud på den rette strategi. Hvad mener du? Er du enig med Stig eller er han fuldstændig gal på den? Smid en kommentar herunder.

Af Stig Brostrøm

Det er en ualmindelig forslidt  frase, men er der noget man forstår som mand, er det at man ikke forstår noget som helst, når det kommer til  “what women really want”. Og når der så kommer teknik eller gadgets ind i billedet, forstår man endnu mindre. Jeg tænker selvfølgelig på gavesituationen.

Man vil gerne glæde sin kæreste med at købe et eller andet og man véd at hun ønsker sig en gadget – der har længe været tegn: henkastede bemærkninger, ståen særlig længe uden for et vindue, små fortællinger om veninder, hvis liv er blevet forandret af den pågældende ting, et blad der tilfældigt ligger opslået etc. etc, 

Skal man så bare gå ud og købe det, man tror hun ønsker sig? Nej, nej, nej, STOP.

Hvorfor ikke? Fordi det er principielt umuligt at købe en teknik-gave til en kvinde.

Jeg har selv flere gange fået af vide af en kæreste, at jeg gav gaver, som om hun var en mand (købte engang en elektronisk Sony-hund til hende, der opførte sig næsten som en almindelig hund), og en af mine venner udløste et større grådanfald hos sin kæreste, da han forærede hende en dyr printer til hendes fødselsdag – hun var ved at skrive speciale og rendte konstant rundt på instituttet og til veninder for at printe, og staklen troede det var en rigtig god idé.

Men det går ikke, for tommelfingerreglen for gaver til kvinder er jo den kendte (som jeg selv har opfundet), nemlig: giv hende, hvad hun allerede har mest af.

Dette lyder selvfølgelig som vanvid for en mand, så her er forklaringen: Mænd har principielt én ting af alt: én pung, én taske, ét par sko etc. Og når en ting er slidt op køber man en ny. Dette er selvfølgelig ikke helt rigtigt, (gælderikke for slips og skjorter), men næsten.

Kvinder, derimod, har mange ting af alt: mange tasker, mange punge, mange tørklæder, mange ure, mange smykker, mange par sko. Det, en kvinde har mest af, er simpelthen det, der interesserer hende mest og derfor det, man skal give hende mere af. Og i modsætning til hvad man tror som mand, bliver hun rigtig glad for den pung man giver hende, selv om hun har ti i forvejen, fordi det netop  er netop den, man har givet hende.

Men når vi nu kommer tilbage på gadget-området holder dette geniale koncept ikke, for her bliver den sætning, man altid tænker som mand, nemlig, at “det har hun jo allerede”  pludselig sand – hvad skal en kvinde med flere printere, flere telefoner, flere ipods, flere kameraer.

Så måske er det ikke kun fordi gadgets er døde ting, der ikke viser, hvor meget man holder af hende, eller fordi vi er ovre i det tekniske, at de ikke dur, men tror jeg, fordi man ved at give hende en gadget, FORVANDLER hende til en mand.  Min gamle kæreste havde nok ret.

Men hvad skal vi mænd så gøre, hvis vi vil give kæresten en ny iPhone eller et lækkert kamera? Er der et eller andet trick, der virker? Råd modtages meget gerne.

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

six − 3 =

3 Comments
 • Louise
  december 1, 2011

  Printeren er jo ikke videre sexet og var da heller ikke ellevild, da kæresten kom med den til mig i gave for efterhånden mange år siden, men han havde jo ret. Jeg ØNSKEDE mig inderligt en printer (med scanner). Og jeg vil til hver en tid hellere have en lækker gadget hvis jeg inderligt ønsker mig den, end et sæt undertøj. Ville elske at få et Native Union Pop retro telefonrør til min iPhone / Mac til når jeg har laaaaange samtaler med veninderne.

 • Nanna
  december 1, 2011

  Jeg ønskede mig vildt en ekstern harddisk t min fødselsdag men fik den desværre ikke- hellere det end diverse nips eller smykker :) sko måske undtaget ;)

 • Mette
  december 3, 2011

  Flere gadgets under træet – tak

  Hemmeligheden er, kun at give kvinder gadgets de har skrevet på ønskelisten!

  ..Og her er det som mand utroligt vigtigt, at finde ud af, om der er specifikke ønske hvad angår farve, model og evt. det rigtige accessories.

  Hvis der skal gives gadget der ikke er skrevet på ønskelisten, bør disse være ment som en joke – en lille sød eller sjov gave. Denne gadget-gave skal selvfølgelig blive akkompagnieret af et frækt sæt undertøj, koncertbilletter eller en anden klassisk gave, så kvinden i dit liv ikke er i tvivl om din dybtfølte kærlighed.

  Sådan! det er opskriften på en glad kæreste og mandens behov for at give gadgets i julegave.

  God jul.