Her er tre skide uhyggelige spil til Halloween

6 Min læsning

Er du klar til, at blive skræmt fra vid og sans? Hvis du er, så skal du læse med her. For vi har samlet tre virkelig skræmmende spil, der kommer til at ødelægge din nattesøvn de næste mange dage. Det bliver uhyggeligt!

 

Uden tvivl årets mest skræmmende spil

(Alien: Isolation fås til Xbox 360, Xbox One, Playstation 3, PC og Playstation 4 )

For 35 år siden rullede Alien henover biograflærredet, og med det blev der skabt en helt ny generation af børn, unge og voksne der blev skræmt fra vid og sans, og med hjem fra biografen fik de ikke bare en af de vigtigste gyserfilm nogensinde, men også rigeligt med indhold til alle deres mareridt.

Alien Isolation

Nu kan du få lov til, at mærke frygten på egen krop, og blive jagtet af en nådesløs dræbermaskine. Spillet ‘Alien Isolation’ smider dig i skoene på Amanda Ripley, datter af Ellen Ripley – stjernen fra de fire Alien film. Spillet foregår i hullet mellem den første og anden film, hvor Amanda leder efter sin forsvundne mor. Hendes jagt ender ombord på rumskibet Sevastopol, hvor der ikke bare er svar på hvorfor hendes mor er væk, men også grunden til hun forsvandt. Nemlig den frygtindgydende Alien.

Alien Isolation er et spil, der er meget ulig mere eller mindre alle andre gyserspil. Tit og ofte handler moderne gyserspil om, at udsætte dig for mange farlige fjender mens du er svag, og hele tiden skal flygte og gemme dig. Efter at du er blevet jagtet i nogle timer, og er blevet godt og grundigt bange, vender hele konceptet på en tallerken. Pludselig er du udrustet med våben, og kan vende dig mod de hidtil frygtelige fjender og blæse dem i stumper og stykker.

Alien Isolation uhyggeligt

Ingen af de ting er gældende i Alien Isolation. Ingen af genrens regler gælder her. I spillet bliver du jagtet af ét, og kun ét, rumvæsen. Det jagter dig uden pause gennem rumskibet, og du ved aldrig hvor det gemmer sig, eller hvornår det vælger at angribe. Når du så endelig finder en pistol eller en flammekaster, så vil du opdage at den intet kan gøre mod rumvæsenet. Du kan højst holde det tilbage, og få det til at flygte for en stund. Du kan ikke dræbe den, og du får aldrig fred.

Men hvad gør man så med et usårligt monster ombord på et rumskib? Man flygter, og heldigvis er der andre mennesker og robotter du kan bruge som distraktioner undervejs. Er Alienen det eneste, der står imellem dig og en dør videre til et nyt område? Kast en af spillets “noiser makers”, en lille larmende maskine, og håb på at den kan distrahere rumvæsenet nok til at få interesse for nogle af de andre overlevende end dig. Alt imens du sprinter mod sikkerheden bag den næste dør.

http://youtu.be/trPIYFR-zAk

Alien Isolation er et udmattende spil. Det er hårdt at være offer, at blive jagtet og hele tiden være på vagt overfor den mindste skygge, lyd eller bevægelse. Der er ikke plads til, at stole på nogen eller noget. Forvent ikke, at komme igennem Alien Isolation uden et skrig eller to, og i bedste fald ødelagte nerver. Her er et spil, der er mindst lige så skræmmende som den originale film.

 

Et mesterværk af en psykologisk thriller fyldt med monstre

(The Evil Within fås til Xbox 360, Xbox One, Playstation 3, PC og Playstation 4 )

Ondskab tager mange former, og hvis du spørger folkene bag The Evil Within er det alt fra en slagter, hvis hoved er erstattet med et pengeskab, til en seksarmet dame født ud af sø af blod.

The Evil Within er skræmmende

The Evil Within er skræmmende på så mange niveauer. Det formår at skabe en pinefuldt stor klump i halsen når du, som politibetjenten Sebastian, bevæger dig langsomt gennem et sindssygehospital, der indtil for få timer siden havde personale og indsatte. Nu er det tomt. Der er ikke en sjæl. Og det får det til at løbe koldt ned af ryggen, at gå rundt mellem de mange tomme senge og ikke have den fjerneste idé om hvorfor stedet ser ud som det gør. Men så snart du begynder at føle dig nogenlunde tilpas i det tomme hospital, så flår spillet tæppet væk under dine fødder.

Pludselig tilter gulvet halvfems grader, og en dør åbner sig med en gigantisk kødhakker! Du flyver ned imod den, og når med nød og næppe at komme væk. Så begynder jagten. Slagteren med pengeskabshovedet begynder at jagte dig rundt i hospitalets kælder. Blod begynder at pible ned fra væggene, og du bliver jagtet af den ene underlige skabning efter den anden. Og pludselig er dit største ønske, at være tilbage til det tomme, men skræmmende, hospital og ikke midt i et spørgsmål om liv eller død.

The Evil Witin

Flugten fra monstrene er dog ikke den eneste udvej. Du kan også vende dig rundt, og prøve lykken med at trykke på aftrækkeren, i håbet om at du kan stoppe monstrene, før de får fingrene i dig. Men bare fordi et monster er skudt, og ligger stille på gulvet, skal du ikke stole på det er dødt. Husk at sæt ild til dem, ellers kommer de tilbage efter hævn, og når det sker har du måske ikke nok kugler i pistolen til at overleve. Men måske er den tændstik og benzin mere værdifuld på et senere tidspunkt? Og måske skulle du hellere gemme nogle skud, og prøve at snige dig udenom alle fjenderne.

Uanset hvilken slags horror du er til, så har The Evil Within det i spandevis. Her er den langsomme og krybende gyserstemning fra en Steven King film, det blodige og voldsomme og det nervepirrende, hvor spørgsmålet ikke er om nogen dør, men hvor mange der skal dø. The Evil Within formår at jonglere alle de forskellige former for horror på en simpelthen sublim måde, og det kan med ro i maven kaldes for et moderne gysermesterværk.

 

Luk øjnene og oplev sand frygt

Papa Sangre 2 fås til iOS

Papa Sangre 2 er et spil, hvor du intet kan se. Det hele handler om hvad du hører. Spillet har nemlig ingen grafik, og du er helt og aldeles afhængig af at kunne orientere dig via lyd og løse spillets gåder ved at lytte til omgivelserne. I spillet skal du kæmpe dig tilbage fra de døde ved at navigere gennem underverdenen kun ved hjælp af det du kan høre.

Det lyder måske lidt fjollet, men det er en ubeskrivelig oplevelse, der er så vanvittigt skræmmende, at det bare skal prøves. For lever du dig helt ind i spillet, kan det sætte fantasien igang som få gyseroplevelser kan. F0r når du hører et monster komme trampende lige forbi dig, og du ved at den mindst fejl vil resultere i, at det flår dig i stumper og stykker gælder det om at lytte godt efter, og tænke klart.

Samtidig er det faktum, at du udelukkende kan orientere dig ved hjælp af lyd en ganske unik oplevelse. Man skal virkelig koncentrere sig for at høre hviken retningen, som den lille klokke der signalerer udgangen kommer fra, og samtidig skal du finde plads i hovedet til, at høre efter hvor monstrene og fælderne er.

Papa Sangre 2 en utroligt unik oplevelse du simpelthen må prøve. Og vil du have en lille forsmag på hvordan lydoplevelsen er, så find et har hovedtelefoner frem og lyt med her:

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

3 × 1 =

1 Comment
  • Markus
    juli 20, 2018

    Dead space 1, ikke mega nyt men mega uhyggeligt