LEGO går til filmen

4 Min læsning

LEGO elsker film. De både laver deres egne og samarbejder med de største film på markedet om legetøj og spil. Elektronista har kigget nærmere på fænomenet og det seneste store projekt.

LegoHobbitElektronista
For ikke så længe siden blev LEGO: The Movie frigivet i biografer verden over, og med universal ros har den lokket børn, unge og forældre ind i biografen for at opleve LEGO-universet på en måde, der aldrig er set før. Men arbejdet med film er ikke nyt for klodsfabrikken. Henover de sidste mange år, har LEGO samarbejdet med spiludvikleren TT-Games om at bygge LEGO computerspil baseret på alle de store filmklassikere. Det har resulteret i LEGO-spil bygget på Harry Potter, Star Wars, Indiana Jones, Batman og mange flere.

2389401-goblintown_09_rev

Alle spillene har været enorme succeser, og med udgivelsen af LEGO-filmen skulle der selvfølgelig også være et spil til det. Men udover at lave et endnu et LEGO-spil, så var det projekt også starten på en helt ny tilgang til spil og film hos LEGO. Dette var nemlig første gang, at der skulle bygges et LEGO-spil til en aktuel film: For alle tidligere spil, har været til film af ældre dato, som for længst har gået deres sejrsgang i biograferne.

Den nye retning for LEGO og deres spil har givet en ny dimension på hele film- og legetøjsoplevelsen fortæller Jacob Agertoft fra LEGO. Det giver nemlig mulighed for at se filmen i biografen, lege med LEGO-sættet fra filmen og bagefter spille spillet. Det skaber en glidende overgang mellem digital og analog leg, som er med til ikke bare at give en masse omtale men også forstærke børnenes oplevelse af, at man kan tage eventyret med sig overalt.

jpg

Derfor har LEGO ikke bare lavet et spil til deres aktuelle biograffilm, men også søsat præcis samme projekt med de utroligt populære Hobitten-film. Derfor var Elektronista inviteret til verdenspremieren på LEGO’s andet store filmprojekt for 2014 – LEGO The Hobbit. En spiludgave af de meget populære The Hobbitfilm, men selvfølgelig forvandlet til LEGO, og gjort markant sjovere.

LEGO The Hobbit fokuserer på at fortælle historien fra de to første film, men forvent ikke samme blanding af drama og humor som i filmene. Her er der fuld fokus på, at det hele er med et glimt i øjet og en god joke en gang i minuttet. Der er alt fra et sigende blik mellem Bilbo og Gandalf, når dværgene opfører sig dumt, til slapstick humor, som er en udfordring ikke at bryde sammen i grin over. Det er et spil, der ikke tager sig selv for højtideligt, og det selvom den del af spillet, Elektronista blev præsenteret for, foregik i en dyster og mørk grotte.

I spillet tager du skiftevis kontrol over alt fra dværgene til Gandalf og Bilbo. De har hver især forskellige evner, og de kan kombineres til at løse opgaver rundt omkring på de forskellige baner. Du kan også spille to på én gang, hvilket giver anledningen til en masse situationer, hvor det springer fra samarbejde til kaos, når det gælder om at skovle point til sig. Selvom LEGO The Hobbit endnu er flere måneder fra at komme i butikkerne, ligner det et solidt spil, hvor fans af filmen helt sikkert vil kunne finde en sjov fortolkning af begivenhederne fra filmene.

LEGO The Hobbit udkommer herhjemme den 11. april, og vil være at finde på: Xbox 360, Playstation 3, Playstation 4, Xbox One og Wii U.

Har du selv fået blod på tanden, og vil opleve et par sjove LEGO spil hjemme i stuen? Så er her de tre bedste LEGO-spil du kan finde lige her og nu:

LEGO The Movie – Spillet
Fik du ikke nok af LEGO’s vidunderlige univers i biografmørket? Så er der i spillet rig mulighed for, at genopleve magien og selv eksperimentere med din egen kreativtet. Alt du ser i spillet er lavet af LEGO, og stemninge fra filmen er ramt helt perfekt i alt fra humor til udseende. Det er et perfekt spil at være to om, specielt efter at have set filmen.

LEGO The Movie: The Game fås til Xbox 360, Playstation 3, Playstation 4 og Wii U.

LEGO Marvel Heroes
Superhelte leger selvfølgelig også med LEGO, og i dette spil er mere end 100 af dem sluppet løs. Du kan spille som alt fra Iron Man til Spiderman, når der skal tæskes skurke i et farverigt og særdeles morsomt eventyr. Her er alt lige fra de mest kendte superhelte i verden, til dem som du helt sikkert aldrig har hørt om før. Hvis der er fans af Spiderman eller andre fra Marvels storslåede superhelte univers er der ingen vej udenom dette sublime spil.

LEGO Marvel Heroes fås til Xbox 360, Playstation 3, Playstation 4 og Wii U.

LEGO Create & Cruise
Udover spil til hjemmekonsollerne, så har LEGO også investeret en del ressourcer i iPad- markedet, og her har de formået at udnytte tabletformatet. I LEGO Create & Cruise handler det netop om at gøre det som LEGO er bedst til – være kreativ og bygge. Igennem spillet får du stillet en række opgaver, som skal løses ved at bygge dine egne LEGO-skabninger som er alt lige fra en kran til en racerbil. Bagefter får du så lov til at tage din kreation ud i verden og løse opgaverne.

Create & Cruise fås til iPad

screen568x568

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

six + nine =

No Comments Yet.