Ny service holder afdøde i live på nettet

1 Min læsning

Af Leif Bomberg

Den nye amerikanske Eterni.me service skal gøre det muligt at holde online-kontakt med afdøde.

eterni 1

Det lyder som et udsnit fra en science fiction-film, men det skulle være ganske vist.

I USA er Eterni.me ved at lancere en cloudbaseret service, der kan holde afdøde i live, efter at de er taget på deres sidste rejse.

Eterni.me tilbyder nemlig, at man kan bibeholde sin online tilstedeværelse, selv når man er rejst fra denne jord og måske sidder på en sky og kigger ned.

Ifølge opfinderne kan eterni.me rekonstruere afdødes personlighed, så pårørende og venner kan fortsætte med at være i kontakt med vedkommende.

I praksis samler eterni.me’s computere alt, hvad de kan få fat i om afdødes liv og gerninger, billeder, videoer osv.

Derefter køres alle informationerne igennem et program med et kunstig intelligens-system, der skaber en virtuel personlighed – et billede, som emulerer den afdøde, så man kan kommunikere online med ham eller hende.

Med andre ord en slags Skype til fortiden! Fascinerende, men også meget uhyggeligt….

 

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

5 − 3 =

1 Comment
  • Lene Hemmingsen
    marts 18, 2014

    Creepy – tænk på alle de “døde” profiler, der kommer til at svæve rundt på nettet ( digitale spøgelser). Som jeg forstår det indsamler eterni.me informationer digitalt dvs sociale medier (?) – fedt at få en mindeprofil med f.eks billeder fra Roskilde, hvor man står og “kaster” ved siden af orange scene eller lign 8-)

    Meeen, det kunne da være lidt sjovt, hvis man selv lavede en og fik timede emails koblet til – bare sådan lige for at holde familien oppe på dupperne 8-)