Lej en ung- måske lige det din virksomhed har brug for?

2 Min læsning

Igår gik min datter på 9 og jeg på vej hjem fra skole og udviklede en ny digital deleøkonomisk platform. Konceptet var at man skulle kunne leje et barn, hvis man ikke havde et. Hvis man manglede en at lege med, at at lave fjollede jokes med, en at spise is med, en at få sjove idéer med. Min datter mente det var synd for dem, der ikke havde den form for indspark i deres liv, og jeg kunne da kun være enig i at en sprød ung hjerne og sjæl bidrager med meget.

Idag går det så op for mig at den tjeneste findes! Ikke helt med børn og som vi havde tænkt det. Men der findes et dansk site, hvor man kan leje unge mennesker! Ikke til leg men som arbejdskraft. Kan en 17 årig erstatte din grafiker/webdesigner/redaktør/fotograf? Spørger kvalifik.dk på deres hjemmeside.

Jeg tror bestemt, der er meget at hente i både uddannelse, erfaring og modenhed. Men jeg VED at man kan lære rigtig meget at de unge. Selv har jeg altid søgt fagligt input fra teens. Det startede, da jeg brugte en 17 årig respondent fra mit universitetsspeciale som IT support og senere til at lave hjemmesider. Når jeg skal finde folk til opgaver skeler jeg aldrig til alder. Bortset fra at jeg altid gerne have en “ungdomsrapporter” tilknyttet Elektronista.dk for at få det input på nye digitale tjenester.

Salgargumenterne fra Kalifik.dk vil for mange typisk være grunde til at vælge arbejdskraft fra. Men i den her sammenhæng er det netop kvalifikationer “Vi er ikke færdiguddannede. Vi er ikke akademiske. Vi er ikke institutionaliserede. Vi er vokset op på YouTube. Vi er unge. Vi er et eksklusivt netværk af 16-24 årige..”

Jeg synes kvalifik.dk lyder som en helt oplagt idé. Det kræver selvfølgelig at de unge rent faktisk ER seriøse, arbejder hårdt, er dygtige og besidder viden og kompetencer indenfor de områder de bliver hyret til. Men min erfaring er at den slags unge er der masser af. Unge som ved meget mere end voksne når det gælder videoredigering, indhold på nettet, kodning, design, modige nye idéer, teknologinyt, memes der hitter, popkultur, computerspil, indblik i unge brugergrupper.

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

11 − 8 =

No Comments Yet.