Lenovo viser verdens første smarte sko

2 Min læsning

Af Leif Bomberg

Sålerne i disse sneakers melder trådløst om antal skridt, vandret distance, brugerens puls, temperatur osv.

lenovo sko 1

Hvorfor skal man egentlig have et smart-ur på armen for at få et billede af ens sundhed, eller en smartphone for at vise vejen rundt i en by ved hjælp af GPS-navigation?

Ville det ikke være lige så oplagt at bruge noget, som vi alle går i hver dag – nemlig fodtøjet?

Kinesiske Lenovo har tænkt den tanke og nu også præsenteret verdens første smart-sko – pakket ind i et par moderne sneakers.

Lenovos smarte sko indeholder en stribe sensorer i sålen, som kan måle bærerens temperatur, puls, stress niveau, antal gåede kilometer og forbrændte kalorier undervejs.

lenovo sko 3 ny

Informationerne sendes trådløst via Bluetooth til brugerens smartphone eller smart-ur – eller for den sags skyld også direkte til ens sundheds-database i skyen via Wi-Fi.

Alternativt – og det er pjank – er Lenovos sneakers udstyret med et  lille display på siden, som viser bærerens humør i grafiske symboler.

Lenovos sko passer fint til det væld af intelligent kluns, der vælter ud fra tøjdesignerne i disse måneder og år. Når det hedder ”Internet of things”, er fodtøj selvfølgelig også med.

Lige nu er Lenovos skotøj på prototypestadiet, men lur mig om vi ikke kommer til at se dem i produktion om et år eller to.

Til den tid har de sikkert også GPS-modtager til navigation og små vibratorer indbygget, der via signaler til højre eller venstre fod fortæller, hvilken retning skoenes bruger skal gå for at finde sin rette destination.

http://news.lenovo.com/article_display.cfm?article_id=1986

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

nineteen − 3 =

No Comments Yet.