Mangler du sommerferie-underholdning? Her er de sjoveste spil til hele familien

4 Min læsning

Sommerferien lakker mod enden, og det betyder måske, at kreativiteten til at finde på nye og sjove påfund for hele familien er ved at være udtømt. Men bare rolig, ingen dårlig samvittighed over at placere hele familien foran flimmerkassen er nødvendig: Skærmtid kan også sagtens være lig fællestid. Elektronistas gaming-ekspert Mikkel Winther anbefaler tre af sommerens absolut mest underholdende spil, I kan give jer i kast med allerede i dag!

Spilanbefaling #1: Byg dine helt egne Mario-baner
Aldersgruppe: Spillet er anbefalet og kan spilles af alle aldersgrupper. Vi vurderer, at spillet er sjovest for børn på mere end syv år.

Alle kender Super Mario. Den glade lille italiener der redder verden og hopper på ting. Men har du nogensinde drømt om at gøre Nintendo kunsten efter? Nu kan du! Super Mario Maker 2 lader dig bygge de vildeste Super Mario-baner, du nogensinde har set.
Du får alle værktøjerne, fjenderne og dimserne som Nintendo selv har brugt til at bygge Super Mario-baner. Heldigvis skal du dog ikke lære at kode for at lave banerne: Hele spillet er pakket ind i et venligt, letaflæseligt og underholdende system, hvor du flytter rundt på ting og eksperimenterer dig frem.
Banerne kan du dele med resten af verden via et online-mode, hvor du også kan prøve andre spilleres baner. Men pas på – der er nogle alvorligt udfordrende og drilske iblandt :-)

Hvis du ikke er typen, der vil bygge nye Super Mario-baner, så frygt ej: Der er også mere end 100 helt nye baner i spillet designet af Nintendo og folkene bag Super Mario-serien.

Super Mario Maker 2 er en drøm for fans af serien, og den perfekte måde at at udfordre kreativiteten – og familien – når der skal bygges fantastiske Mario-baner.
Super Mario Maker 2 fås både digitalt og i fysisk eksemplar til Nintendo Switch til ca. 400,- kr. (vejl. udsalgspris)

Spilanbefaling #2: Retro-klassikeren fra Playstation 1 vender tilbage
Aldersgruppe: Crash Team Racing anbefales til børn over 10 år.

Tilbage i 1999 udkom Crash Team Racing til den originale PlayStation 1, og selvom det på mange måder bare var en kopi af Mario Kart, var det et voldsomt charmerende og notorisk udfordrende spil, der siden da har opnået en særlig kultstatus.
To årtier senere bliver spillet nu genfortolket og genudgivet med en ny titel. Bag det funklende nye ydre finder du dog stadig det samme klassiske spil – og det på godt og ondt. Crash Team Racing er i dets opdaterede udgave stadigvæk et af de absolut bedste spil! Du kører rundt på et hav af forskellige baner som forskellige figurer i Crash Bandicoot-universet og kæmper om sejren og førstepladsen. For at få den eftertragtede førsteplads skal du bruge alle midler – der er massevis af forhindringer og våben, du kan kaste efter dine modstandere, og er du ekstra skarp med fingrene kan du få godt med fart på i de skarpe sving. Et særligt spil der danner grundlag for mange timers god underholdning!

Derudover er det store tilløbsstykke ved den fornyede version et online-elementet, der gør det muligt at spille mod hele verden fra sofaen.
Prøv kræfter med Crash Team Racing fordi: Spillet er spækket med hurtigkørende underholdning, masser af baner og timevis af underholdning – uanset om du er en nostalgi-spiller, der har været med siden den første udgave, eller du først lige er kommet med på vognen.

Crash Team Racing: Nitro-Fueled fås til Playstation 4, Xbox Oneog Nintendo Switch til ca. 360,- kr. (vejl. udsalgspris).

Spilanbefaling #3: Sherlock Holmes på japansk er genial underholdning til en varm sommeraften
Anbefalet aldersgruppe: Vi anbefaler spillet Judgment til familens ældste børn på mere end 13 år.

Det japanske retssystem er spøjst og i action/detektiv-spillet Judgement, bliver det taget under kærlig kritik. I Japan er det historisk svært at blive frikendt for en forbrydelse, og når det sker, er det en stor begivenhed. Det er dog netop det der sker, for hovedpersonen i Judgment.
Stjerneadvokaten Yagami, frikender en morder og ugen efter begår han et mord igen. Knust af begivenhederne dropper Yagami sit hverv som advokat og bliver detektiv, der opklarer forbrydelser. Det eskalerer hurtigt, og snart er du viklet ind i jagten på en seriemorder.
Jagten på seriemorderen tager dig igennem de neonbelyste gader af storbyen Kamurochu, hvor du kan fortabe dig autentisk japansk kultur, med sushi og pachinko-maskiner i lange baner. Du kan endda vælge at alt skuespil foregår på japansk fremfor engelsk.

Når du ikke leger virtuel turist, så skal du løse mordgåder, og det kræver nogle gange, at du skal slås mod bøller og de lokale kriminelle. Heldigvis er du toptrænet i kampsport, og så forvandler Judgement sig fra et detektivspil til et heftigt kampsspil med en masse dybde og sjov. Historien er medrivende, og har en fortrinlig balance mellem alvorlige situationer og fjollede indspark, som når du fx jagter en kriminel gennem byens gader på et skateboard.
Hvis du vil have et medrivende detektiv spil om den japanske undergrund, proppet til bristepunktet med japansk kultur, så er Judgments kølige mordgåder perfekt til varme sommernætter.

Judgment fås til Playstation 4 til ca. 469,- kr. (vejl. udsalgspris)

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

nine + 2 =

No Comments Yet.