Microsoft giver os et smugkig på fremtiden med hologrammer og Windows 10

4 Min læsning

I går nat startede Microsoft deres årlige /Build konference. En tre dages lang fest fokuseret på alle de nye tekniske tiltag som Microsoft sidder og leger med.

/Build konferencen er primært for udviklere af apps til Microsofts platforme, og derfor brugte Microsoft også den første time af deres næsten tre timer lange keynote på at vise en masse kode på skærmen. Der var alt fra den unge musiker, der havde bygget en Microsoft Surface app til at skrive musik på. Til det mere tunge skyts som bedre muligheder for visualisering af data ved hjælp af Microsofts Azure serverteknologi.

Det her skete rigtig meget i de første 90 minutter
Det her skete rigtig meget i de første 90 minutter

Efter godt 90 minutter med ren udviklerfokus, var det tid til at snakke mere om de ting der kommer til at påvirke dig og mig. Nemlig Windows 10 og fremtiden for Microsoft.

 

Du får Windows, og du får Windows. Alle får Windows!

Windows 10 Family

En af de store overskrifter var, at Microsoft vil give Windows 10 gratis væk. Har du Windows 7 eller 8 kan du i det første år af Windows 10’s levetid gratis opgradere og komme igang med at bruge deres nye platform. Dette gælder også hvis du har piratkopieret Windows 7 eller 8. Microsoft er utroligt interesseret i at få så mange personer til at opgradere som overhovedet muligt. Derfor kunne Microsoft også sige, at de forventer at der indenfor to år vil være mere end én milliard devices verden over der bruger Windows 10.

https://youtu.be/j3ZLphVaxkg

Noget som er med til at få appudviklere til, at fokusere mere på de mange nye tiltag som Windows 10 byder på, og dermed kan Microsoft stå stærkere i kampen mod Apple og Google.

Windows 10 udkommer til sommer.

Farvel til Explore, goddag til Edge

En af de mest interessante nyheder ved Windows 10 er det endegyldige farvel til Internet Explore. Et program som alle elsker at hade. Uanset om man er privatperson eller udvikler, så har de fleste mennesker et eller andet had til Microsofts kære lille browser.

Microsoft Edge

I Windows 10 vil den være erstattet af det vi i mange måneder har kendt som Project Spartan. En browser der forkaster hele fundamentet som Explore er bygget op. Og i stedet er det en moderne browser bygget ud fra det behov som et moderne internet har. I nat fik den så dets endelige navn – Microsoft Edge.

https://youtu.be/iH1D31YHsgY

Edge vil være standard-browseren på Windows 10, og udover at være lynende hurtig, vil du også kunne importere alle de mest elskede plug-ins fra Firefox og Chrome ind i Microsoft Edge. Så hvis du vil skifte bliver overgangen fuldkommen smertefri.

Android og iOS apps på Windows

Det sidste vigtige element ved Windows 10 er apps. Microsoft har arbejdet på deres Universal Apps koncept, som gør at appudviklere til Windows 10 kan tage den præcis samme kodebase og genbruge den på både Windows 10, Windows Phone, HoloLens og Xbox One. Én app til fire maskiner betyder meget mindre arbejde for udviklere, og et hav af apps til Microsoft.

At gøre det nemmere at udvikle nye apps hjælper dog ikke Microsoft med at få de mest populære apps. Derfor blev det også offentliggjort, at udviklere nu kan tage den samme kode som de bruger til deres iOS og Android apps, og smække direkte ind i Windows 10 eller Windows Phone. Der er intet skal der oversættes til et andet kodesprog eller noget hårdt arbejde. Kodebasen kan genbruges på tværs af platformene, og det skulle forhåbentlig betyde at Microsoft kommer til at have et ekstremt stort udvalg af apps når Windows 10 kommer senere i år.

Microsofts ambitiøse fremtidsplaner

Selvom Microsoft har et voldsomt spændende 2015, så er projekterne for de kommende år langt mere fascinerende. Microsoft sluttede derfor deres lille show af med, at vise lidt mere fra deres fascinerende HoloLens projekt.

Fokus var på at vise noget af den nye funktionalitet, som at du kan bede en app om at følge efter dig. Så hvis du ser en spændende tv-serie og ikke gider trykke pause mens du skal ud og lave kaffe. Kan du bede Netflix om at følge efter dig, og så hænger vinduet med Netflix bagved dig som var det en hund.

Udover hverdagsfunktionerne brugte Microsoft også en del tid på at vise hvordan HoloLens kan integreres i medicinal verdenen og andre industrier. Det blev demonstreret hvordan lægestuderende kan bruge HoloLens til at få langt mere detaljeret indblik i menneskeknogler og forstå hvordan brud faktisk sker, se forskellige former for brud og bevæge sig uhindret rundt om en virtuel udgave af et menneske.

HoloLens_CaseWestern_FINAL

 

Microsoft kom dog ikke nærmere ind på hvornår HoloLens lander i butikkerne. Intet andet end at det bliver indenfor Windows 10’s levetid.

Microsoft HoloLens

Microsoft vil være seje igen

Microsoft er ikke ligesom i gamle dage. De prøver voldsomt at genopfinde sig selv, og være noget vi faktisk har lyst til at bruge igen. Og filosofien er markant anderledes end den nogensinde har været før. For som Microsofts øverste chef, Satya Nadella, sagde:

“Vi vil flytte folk fra at have brug for Windows, til at vælge Windows, til at elske Windows”

Microsoft vil have deres magi fra gamle dage tilbage, og de ser ud til at have fat i den lange ende.

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

eleven − four =

1 Comment
  • Stefanl
    maj 7, 2015

    Det bliver da helt vildt, hvis det kommer! Men på den anden side undre det mig heller ikke, hvis det gør! Super fedt :)