Microsoft imponerer med nye devices

5 Min læsning

Brug din telefon som computer og skyd robotter med din egen stue som kulisse. Elektronista var med til dette års Microsoft Device-pressekonference og løfter sløret for det nye lineup af Microsoft-produkter til dit digitale liv. Microsoft rider lige nu på en bølge af kærlighed fra forbrugerne, men kan succesen med Windows 10 også oversættes til firmaets mange, nye devices?

Microsoft står et rigtig interessant sted. Hen over sommeren blev Windows 10 lanceret og er blevet hyldet som et solidt og velfungerende styresystem, der har rettet op på alle fejlene i forrige version. Windows 10 rider videre på bølgen startet af HoloLens-annonceringen, ansættelsen af Satya Nadella som nye CEO (2014) og hele attitudeskiftet hos Microsoft. Det har generelt været en lang række af positive oplevelser fra firmaet det sidste års tid.

Tornen i øjet har dog altid været Microsofts egne devices. Alt lige fra deres Lumia telefoner til Surface maskinerne har været meget typiske for det gamle Microsoft ved at være “lige-ved-og-næsten-produkter”, som snubler på målstregen og aldrig opnår det potentiale, der egentlig er tilstede i maskinen. Derfor var dette års Microsoft Device-pressekonference særligt spændende for nu, hvor Microsoft endelig har fået produceret et godt styresystem med Windows 10, er det så også på tide, at de leverer en fantastisk hardware-oplevelse?

Her er hvad Microsoft annoncerede:

HoloLens – Microsofts store es i ærmet

Hvis HoloLens virkelig leverer, hvad Microsoft demonstrerer, så kan de ende med at revolutionere verden. Men der er stadig lang vej fra pressekonference til forbrugernes hænder.

Microsoft HoloLens

Dagens HoloLens-demonstration handlede ikke om hverdagen med HoloLens, eller hvordan det kan hjælpe medicinstuderende. I stedet handlede det om underholdning. Microsoft fremviste et hjemmebygget spil kaldet “Project XRay”, hvor du kan skyde hologram-robotter med en håndholdt dims med din egen stue som kulisse. Microsoft kalder det for “Mixed Reality” og demonstrerer, hvordan HoloLens kan integrere det virtuelle i det ‘virkelige’ rum.

HoloLens demo

Microsoft annoncerede, at de i første kvartal af 2016 vil begynde at sælge en udviklerudgave af HoloLens, så udviklere kan komme igang med at producere apps til HoloLens. Microsoft sagde dog intet om, hvornår vi almindelige forbrugere kan få en bid af Microsofts fremtidsvision.

Microsoft Band 2 – Alle har en selftracker

Efter HoloLens hoppede Microsoft elegant videre til deres anden nye produktkategori, nemlig deres unikke selftracker – Microsoft Band.

https://youtu.be/DBmKfkReBC4

Den nye udgave af Band viste en masse imponerende teknologi i forhold til at mål ens puls, højde, mængden af sved, du producerer og softwaren, der fulgte med viste noget rigtig vigtigt – at alt den enorme data, som selftrackeren kan indsamles faktisk bliver oversat til reel brugbar viden og kommunikeres til forbrugeren på en fornuftig måde.

Microsoft har dog ingen planer om at udgive Microsoft Band i Danmark lige for tiden.

 

Surface Pro 4 – Apple mod Microsoft igen igen

Med introduktionen af iPad Pro på markedet, så er der pludselig kamp på markedet, når det kommer til hvilken tablet/computer, forbrugeren skal bruge.

falcon_04_B_BL

Og netop iPad Pro brugte Microsoft overraskende lang tid på at snakke om. Nemlig for at understrege, at de er klar til kamp med Surface Pro 4. Hele Microsofts reklamevideo, som du kan se nedenunder, er bygget som et modsvar til Apples iPad Pro.

https://youtu.be/6Gh4o9IqeEU

Alt lige fra tastaturet, pennen og skærmen er alt sammen stillet op imod iPad Pro, og det er en interessant tilgang til konkurrenterne. Det viser Microsofts enorme egen tiltro til deres egne produkter.

 

Surface Pro 4 er bygget til produktivitet, og det blev slået fast med syvtommersøm under præsentationen. Der blev lagt stor fokus på, hvordan den nye pen, der følger med Surface Pro 4, kan bruges til alt fra at bygge maskiner til at tegne symfonier. Pennen integrerer direkte med Microsoft OneNote, så studerende med et klik på pennen kan gå fra at have en slukket Surface til, at tage noter på få sekunder. surfacepro4.0.0

Specielt tastaturet brugte Microsoft en masse energi på at snakke om. Der er blevet brugt en masse energi på, at lave nogle taster der er langt mere behagelige at bruge, og faktisk har det “klik” og følelsen af trykke noget fysisk i bund, noget som Surface serien virkelig har manglet de sidste mange år. Hvor det har været tættere på en flad plade uden rigtige taster at trykke på. Forhåbentlig kan Surface Pro 4 rette op på det.

Om Surface Pro 4 kan holde kursen imod iPad Pro, bliver spændende at se. Microsoft har ihvertfald et produkt, som er mere computer end tablet, og det kan give dem den nødvendige fordel i kampen mod Apple, hvor iPad Pro er begrænset af apps og hele iOS miljøet.

Surface Pro 4 lander i de danske butikker fra udgangen af oktober, og her er prislisten:

4 GB RAM / 128 GB Memory, Intel Core M: 7.499,- kroner

4 GB RAM / 128 GB Memory, Intel Core i5: 8.799,- kroner

8 GB RAM / 256 GB Memory, Intel Core i5: 10.999,- kroner

8 GB RAM / 256 GB Memory, Intel Core i7: 13.999,- kroner

16 GB RAM / 256 GB Memory, Intel Core i7: 15.999,- kroner

16 GB RAM / 512 GB Memory, Intel Core i7: 18.999 kroner

Type Cover: 1.199,- kroner

 

Surface Book – En rigtig bærbar computer fra Microsoft

Hera_Hero_04

Pressekonferencens helt store overraskelse var en spritny bærbar computer fra Microsoft. En maskine som ikke er en tablet, men en rigtig fuldblods bærbar computer – Surface Book. 13″ tommer skærm, fuldt tastatur, kraftig processor og en lige så kraftig GPU, der gør det muligt at håndtere intense grafiske opgave, som filmredigering eller spil. En ægte bærbar, designet fra bunden af hos Microsoft, med fuld kontrol over hardware og software ligesom Apple.

Og så er det alligevel ikke en bærbar. Du kan også tage skærmen af Surface Book, og bruge den som en tablet, men den er første og fremmest bygget som en bærbar computer, der skal tage kampen op mod MacBook Pro linjen og Apples computere.

surface-pro-31

Maskinen er udstyret 12 timers batterilevetid, et fantastisk design, og Microsoft siger selv at den er 50% hurtigere end Apples egen MacBook Pro. Maskinen kan også kobles til Display Dock enheden, hvis du vil køre flere skærme ad gangen.

https://youtu.be/XVfOe5mFbAE

Som med Microsoft Band har Microsoft desværre ingen planer om at sende Surface Book ud på det danske marked. Hvilket er voldsomt ærgerligt, for med Surface Book har Microsoft skabt en vidunderligt smuk computer. Måske er vi heldige til næste år, for Surface Book ligner en bærbar computer, der kunne opfylde rigtig mange drømme.

 

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

9 − three =

No Comments Yet.