MIN FØRSTE GANG- MED WINDOWS PHONE 8 – HTC 8X

3 Min læsning

Af Anne Mette Beck og Christiane Vejlø

Windows Phone er den nye dreng i klassen. Læs her, hvad Elektronista synes om styresystemet og HTC 8X

iPhone er gået fra at være first mover til mainstream og Android er det resten har. Hvis du lige nu vil skille dig ud og flashe nyt grej som de færreste endnu har, så er en Windows smartphone det helt rigtige valg. Elektronista har kikket nærmere på HTC 8X.

Hello beautiful

Det er altså en pæn telefon. Selvom skærmen er 4,3″ stor og telefonen måler 132,4 x 66,2 og faktisk er 1 cm tyk, så føles den ikke som en 130 gram tung telefon. Den er designet virkelig lækkert, så bagsiden er tykkest på midten, hvilket gør, at den også ligger rart i hånden. Skærmen gemmer sig bag Gorilla Glass 2, der ikke sådan lige er til at slå i stykker, mens bagbeklædningen er af mat plastik. Formen er mere organisk end den meget kantede iPhone. Det kan vi rigtig godt lide!

Windows Phone er den nye dreng i klassen, og dem der udvikler apps har ikke ligefrem dette styresystem som første prioritet. Omvendt kan man sige, at livet bliver mere simpelt, når man bliver et socialt netværk fattigere. Instagram er nemlig en af de apps som ikke ikke findes til Windows Phone- endnu.

Live tiles <3

Vi elsker, elsker, eeelsker live tiles, der er de kasser man har på sin forside. Det er små fliser, der dynamisk bliver opdateret. De gør, at man lynhurtigt kan få et overblik over mails, beskeder, notifikationer og kalenderaftaler. Menuen med samtlige app’s kan dog hurtigt blive en smule lang og uoverskuelig, men til gengæld er der en søgefunktion, så det bliver lidt hurtigere at finde den rigtige app frem.

Sms, mail og kontakter

Udover at der er en sjov smiley som blinker ved hver SMS, så gør Windows Phone det smarte, at blande både sms og facebookchat og man kan nemt skifte mellem at skrive med veninden på facebook til at sende hende en sms i stedet. Det er også muligt at tjekke ind, logge på chat eller skrive en opdatering på flere sociale netværk samtidig.

Faktisk integrerer telefonen rigtig godt både mail, SMS, Facebook og Twitter med kontakter, så man kan se al info om ens kontakter ét sted.

Mailen har en lækker feature, hvor den samler mails i tråde, så det er nemt at holde styr på, hvad der er blevet sendt frem og tilbage.

Der hvor Windows Phone 8 halter

Det indbyggede kort kan ikke overgå Google Maps. Kortet fungerer sådan set fint nok som kort. Men skal man navigere savner vi mulighed for at vælge enten cykelrute eller offentlig transport.

Manglen på app’s kan nok også få nogen til at fravælge Windows Phone og nogen vil måske sige, at man må “nøjes” med den interne hukommelse på 16 gb, da det ikke er muligt at proppe ekstra ekstern hukommelse i.

Kameraet på 8mp er heller ikke knivskarpt, så hvis man vil have bedre kvalitet, skal man nok gå efter den lidt dyrere windows phone Nokia Lumia 920, der decideret er kendt for sit sublime kamera.

Nå, men skal du have en Windows Phone 8 telefon eller hvad?

Ja! Hvis du ikke er religiøs hvad angår styresystemer eller bare gerne vil prøve et, der er super funktionelt, og hvor der er tænkt over en masse små, lækre detaljer, der giver en lækker brugeroplevelse, så skal du. Eller hvis du bare er vild med Windows i forvejen. Måske er der nogle app’s du er vant til at bruge, som du enten må vente på eller helt undvære. Til gengæld kan den spille sammen med din Windows pc og Xbox og integrerer super godt med mail, Facebook og Twitter.

Hvad tænker du ellers om de forskellige Windows Phone telefoner vi ser poppe frem for tiden?

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

nineteen + 13 =

No Comments Yet.