Misift Ray – En selftracker til den stilbevidste

4 Min læsning

Selftrackeren er ikke død, bare fordi din telefon eller smartwatch også kan holde øje med, hvor meget du bevæger dig. Mød en selftracker med lige så meget stil, som den har teknologi i sig.

DSC00926

Selftrackers har siden de kom på markedet alle været designet til meget tydeligt at signalere: “Se mig, jeg er en maskine, der tæller skridt”. Designet er typisk meget ‘fitnessagtigt’ (fx selftrackers fra producenter som Fitbit og Garmin) og egner sig måske knap så meget til hverdagsbrug.

Rigtig mange selftrackers ender da også hurtigt i en skuffe derhjemme. Ikke fordi de ikke virker, men fordi de er endnu et stykke teknologi, du skal bære rundt på. Og uden at have en app, der kan holde dig opdateret. Mange selftrackere fylder også meget på håndleddet. Derfor er den nyeste selftracker fra Misfit en af de smarteste til dato. Den gør nemlig op med begge problemer.

Den første rigtigt smukke selftracker

Misfit Ray er smuk. Den skriger alt andet end motions-gadget. Det er et stilrent lille metalrør, som kommer med enten en læder- eller plastikrem, og den vejer kun 8 gram, hvilket gør, at du slet ikke kan mærke den er der. Og så ligner den mere et smykke end et stykke teknologi. Ray kører på små urbatterier, så den kan holde strøm i lidt over 6 måneder, før den skal have nye batterier, så det er rigtig nemt at sætte den fast på håndledet og fuldkommen glemme, den er der (det hjælper også, at Ray er vandtæt ned til 50 meter, så du kan have den på stort set non-stop).

valuable-accessory

Designet af Misfit Ray er lækkert, og det fysiske design kommer også med over i app’en, som er ligetil og meget fokuseret på at holde dig informeret om dine aktiviteter. Både når du er vågen, og når du sover. Der hvor Misfit Ray skiller sig ud fra de andre på markedet i app’en, er at den ikke fokuserer på, at du skal tage 10.000 skridt hver dag.

Misfit-app

I stedet måler den, hvor længe du er aktiv generelt og giver dig point baseret på, hvor aktiv du er. Du skal dagligt ramme 600 point, og dem kan du opnå, også selvom du ikke laver dine 10.000 skridt, men i stedet laver få, men intense øvelser. Misfit app’en fortæller dig også, hvor langt væk du er fra at nå dit mål, men fortæller det på en mere forståelig måde som “Løb i 24 minutter” eller “Svøm i 11” minutter. Det gør de forskellige bevægelsesmål langt mere overskuelige og til at forstå.

Misfit Ray er dog ikke helt perfekt og små ting, som at den ikke automatisk synkroniserer med din app, så du i stedet er nødt til at åbne app’en og overføre dataen hver gang, du vil have en opdatering gør, at det ikke er muligt at få løbende opdateringer på telefonen om, hvor godt du klarer dig. I stedet skal du selv opsøge det, og det er lidt synd, når det ellers kunne være en god motiverende faktor. Samtidig skal du heller ikke forvente, at Ray kan alt det, som et gigantisk motionsur kan. Der er ingen pulsmåler i Ray, og den gør ikke meget andet end at måle dine bevægelser om dagen og din søvn om natten.

Men hvorfor overhovedet have en selftracker?

De fleste smartwatches har i dag en eller anden grad af selftracking. Om det er pulsmålere eller mere simple skridttællere, så kan de fleste smartwatches (og telefoner) en grad af det. Så hvorfor overhovedet have en selftracker?

s501bm0bz_1_lightgray

Svaret er egentlig ret simpelt: Den kan blive hængende på dig uanset hvad. Både telefonen og smartwatchet skal oplades dagligt, og dem der har prøvet at have et Apple Watch omkring håndledet har ikke specielt meget lyst til at sove med det. Modsat en lille anonym selftracker, som ikke fylder meget og man nemt kan sove med – så man kan høste alt fra søvnrytme-data til en blid opvågning ved hjælp af dens vibrator.

https://youtu.be/8nzEFibiWbQ

Det er ikke alle, der har brug for en selftracker, men når først du begynder at få indblik i, hvor meget (eller lidt) aktiv, du er i din hverdag, er Misfit en super gadget til at holde dig løbende opdateret om, hvor meget du bevæger dig.

Hvis selftrackers har skræmt dig væk, fordi de ligner gadgets, eller du ikke gider oplade endnu en dims i dit liv, så er Misfit Ray formentlig selftrackeren du har ledt efter.
Misfit Ray fås til 726 kr.

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

18 + 14 =

1 Comment
  • Peter Winding
    august 12, 2016

    Har haft Ray i et par måneder, og den gør kun det mest basale. Resten skal man selv taste ind, F Eks cykling kan den ikke tracke.
    Desuden skal man have den fra USA, så hold øje med gebyrerne.
    Men den er superfed og alle tror det er et smykke.