Modeugespecial: Modebranchens svar på Tinder er en realitet

2 Min læsning

Modebranchen er en kompleks størrelse med samspil af mange forskellige professioner og mennesker, der skal finde hinanden, hver gang et kreativt projekt finder sted. Som det oftest forholder sig i kreative brancher med mange freelance-baserede opgaver, beror en stor del af jobmulighederne på et solidt netværk og et cementeret navn i branchen. Ny app forenkler processen for kreative, der skal finde andre kreative med specifikke kompetencer.

Linkedin, Facebookgrupper og Instagram har længe været brugt som netværkudvidende platforme for en bestemt branche eller interessefelt, men det er langt fra altid disse platforme rent faktisk fungerer til netop det formål at finde en samarbejdspartner til sit projekt. Den Melbourne-baserede fotograf Ren Pidgion har udviklet en netværksplatform i form af en app for kreative på udkig efter freelanceopgaver eller nogen at samarbejde med.

Appen Co:lab er bygget op som datingappen Tinder, hvor brugeren ved et swipe tilkendegiver, at denne synes om en anden bruges arbejde og herefter kan et samarbejde begynde. App’en interagerer ikke overraskende med Instagram, hvorfra brugeren uploader billedeksempler fra sit arbejde samtidigt med, at en professionel profil oprettes som et slags visuelt portfolio. De hyppigste professioner i Co:lab er fotografer, stylister, grafiske designere, makeup-artister samt modeller, men med tiden er det planen, at appen også skal indeholde profiler fra erhversdrivende, der tilbyder udlejning af fotoudstyr, studier og salg af makeup.

www.renpidgeon.com
www.renpidgeon.com

App’en har en enkel søgefunktion, der gør det muligt at søge blandt specifikke kvalifikationer og professioner. Efter at have fundet en kreativ, hvis arbejde falder i ens smag, kan man kommunikere og starte en nyt projekt. App’en er udviklet i Australien og er endnu ikke så udbredt i Norden, men indtil da er den genial som rejsekammerat ved kreative projekter i andre lande, hvor ens professionelle netværk måske ikke er så stort.

Du kan læse mere om C0:lab her

Appen er tilgængelig i App Store samt i Google Play, men desværre er sidstnævnte endnu ikke tilgængelig i Danmark.

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

three × two =

No Comments Yet.