Musiktrend satser digitalt- Opera er det nye sort

2 Min læsning

Hvis du forbinder opera med fine folk i smoking eller gamle damer med årskort til det kongelige, så skal du til at revurdere dine fordomme. I Berlin er opera for længst blevet en hipsterfavorit og en invitation til operaen en drømmedate. I Danmark tegner det til vi tager et skridt i samme retning. Elektronista sidder i CPH Operafestivals advisory board og skubber på for den digitale forandring. 

Den klassiske genre er som så meget andet i digital forandring, og det betyder især, at opera bogstaveligt talt kommer mere ud over scenekanten. Flere forestillinger bliver livestreamet, operastjernerne som @anna_netrebko_yusi_tiago har hundredetusindevis af followers på sociale medier, operablogs som operatraveller.com  har opnået stor internetsucces, der eksperimenteres med virtual reality forestillinger og musiktjenester som Spotify gør det muligt for nye lyttere at hoppe på uden at skulle investere i dyre plader.

I Danmark giver Copenhagen Opera Festival (30 juli til 9. august) hele hovedstaden mulighed for at opleve levende opera i bybilledet. Fra Operettebåden som med sangere i kostumer sejler rundt i havnen og interagerer med folk på kysten (Operacyklen gør lidt til samme på land) til opførsel af klassikere som Madam Butterfly til Børnesjov og Viva L’opera et “best off” program med italienske operahits.

 

Opera Festivalens nye chef- den internationale tenorstjerne Peter Lodahl har ambitioner om at løfte operaen til et yngre publikum og sætte fokus på digitale platforme og tilgængelighed. “Vi skal være tilstede på de sociale medier og også sikre at vores gæster selv har mulighed for at dele deres oplevelser gennem deres egne kanaler. Vi har skudt det igang i år, men satser på at gå all in på det digitale over de næste år med f.eks. 360 graders livestreaming. Vi har ikke et fast rum og publikum som det kongelige teater, men til gengæld ønsker vi at opdyrke et nyt publikum gennem byens rum og nye platforme”. 

Elektronista lokkede Peter Lodahl til at lave en håndplukket Spotify operaplayliste, hvor alle kan være med. Brug den til sommerhygge eller som opvarmning til operafestivalen.

 

Elektronista’s Christiane Vejlø sidder ulønnet som digital advisor i Operafestivalens advisory board. 

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

ten − seven =

1 Comment
  • Fru B-B.
    august 6, 2017

    Og er man til mere opera: Aalborg Operafestival finder sted hvert år i august. Her mødes operajomfruer og operafans med turister og studerende og der er nok at vælge imellem. Vi spiller gratis gadeopera, viser operafilm, synger solen ned og præsenterer nogle at tidens største stjerner.
    10/8-12/8-2017