Streaming-boksen der gør Apple TV unødvendig

3 Min læsning

Streaming er det nye sort, og flere og flere er begyndt at klippe kablet og har droppet den traditionelle TV-pakke. Men du behøver hverken Apple TV eller Chromecast for at streame på fjernsynet. Elektronistas Mikkel Winther har testet Googles nye streaming-boks og har svært ved at få armene ned.

 

Googles søgemaskine er perfekt til fjernsynet – og kan styres med din stemme

Med Googles Nvidia Shield får du den ultimative streaming-boks til dit fjernsyn. Her er alt fra Netflix til de bedste spil, og det er alt sammen styret af Google. Nvidia Shield bruger Android-TV som fundament, og det betyder, at du har adgang til Googles egen assistent og intelligens. Den medfølgende fjernbetjening har indbygget mikrofon, og du kan hurtigt og nemt søge efter det, du ønsker:

En af de smarteste ting ved Android TV er, at når du søger efter en skuespiller eller en film, bliver der søgt på tværs af alle de streaming-tjenester, du har installeret. Så hvis filmen, du leder efter, findes på både Viaplay og Netflix, kan du selv bestemme, hvor du vil se filmen.

At bruge sin stemme til at søge med fungerer ualmindeligt godt. Android TV skelner fint mellem danske og engelske ord, så det er nemt at finde alle film med fx John Cleese eller den nyeste YouTube-video fra Late Night with Jimmie Fallon.

I fremtiden planlægger Nvidia at udvide funktionaliteten mellem deres boks og Google Assistant til også at styre smarthome-ting. Så når du starter Netflix, vil lyset automatisk blive dæmpet. Du kan også under en film spørge hvem skuespilleren på skærmen er, og få Google til at give dig et svar.

Apps og indbygget Chromecast

Nvidia er ligesom et Apple TV bygget op omkring apps.  Langt de fleste streaming-tjenester findes allerede nu til Android TV, deriblandt Amazon Prime Video, som gør, at du kan få Amazon Video op på den store skærm (og har du Amazon Prime Video, kan ‘Amercian Gods’ varmt anbefales).

Nvidia Shield har dog ikke alle apps. Hverken DR, TV2 eller HBO har lavet apps til Android TV, og det begrænser søgningerne en smule. Heldigvis er der også en indbygget Chromecast i Nvidia Shield, så de apps, der mangler, kan du bare Chromecaste direkte over på dit fjernsyn.

Mere end bare streaming

Men det er ikke bare streaming af serier og film, der gør Nvidia Shield til en fantastisk, lille boks. Med i kassen følger også en controller, så du via Google Play Store kan købe Android-spil til dit fjernsyn. Hvis det skal være endnu vildere, kan du bruge Geforce Now, en streaming-tjeneste, hvor du kan spille nogle af de mest krævende og populære PC-spil direkte på dit fjernsyn.

The Witcher 3 er et af de mest krævende PC-spil på markedet, og du kan streame det direkte til dit fjernsyn via Nvidia Shield

Selve spillet afvikles på nogle heftige maskiner og servere, som firmaet Nvidia tilbyder, og så streamer de spillet ned til dit fjernsyn, hvor du kan spille det. Det betyder, at du på en lille bitte maskine kan spille et spil som The Witcher 3 – et af de mest krævende PC-spil, som normalt ville kræve PC-udstyr for mere end 7000 kr for at kunne afvikle det i samme kvalitet, som du her kan streame det. Du kan m.a.o. spille high-end spil uden en dyr maskine.

Geforce Now er en ret imponerende oplevelse, og det føles som om, der sidder en meget kraftfuld PC under fjernsynet, som afvikler spillet. Geforce Now er dog en ekstra service, du skal betale for oveni – enten som et månedligt abonnement eller per spil. Men det virker og er meget imponerende!

Imponerende alt-i-en boks

Nvidia Shield har alt, hvad hjertet kan begære af streaming-løsninger, og med muligheden for enten lokale apps eller Chromecasting er du dækket ind, når det kommer til alt underholdning på markedet.

Oveni i pakken får du en controller, Google Assistant og en kompetent, lille maskine til at spille spil på fjernsynet. Alt i alt har du en pakke, der kan sikre underholdningen i de fleste hjem.

Hvis du ikke er bundet op på Apples iTunes-univers, er Nvidia Shield et perfekt alternativ til Apple TV!

Nvidia Shield fås til 1799,- 

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

2 × four =

4 Comments
 • Kim
  juli 27, 2017

  Man kan sige… Selve anmeldelsen er vel okay i guess for den gennemsnitlige forbruger. Men jeg tror der er blevet misforstået nogen ting, ellers så forstår jeg bare artiklen forkert.

  Google ejer ikke nvidia shield. Det gør nvidia. Google har faktisk ikke så meget med den at gøre, andet at de selvfølgelig ejer android som er den software der kører på boksen.

  Boksen er heller ikke særlig ny, (jaja de har lige lanceret en ny version for 6 måneder siden eller sådan noget?) men boksen har været her i godt over 2 år.

  Syntes bare generelt det virker umoralsk at give google så meget ros for en maskine som nvidia har bygget og stadigvæk arbejder på at holde opdateret. Ligesom at sige at den her artikel er det bedste jeg nogensinde har læst fra ekstra bladet af..

  • Mikkel Winther
   juli 29, 2017

   Hej Kim,

   Du har helt ret i at det er Nvidia som har lavet Shield og det fremgår også af teksten. Men netop fordi det hele er bygget op omkring Android TV som styresystemet, så vil det naturligt blive et fokus for artiklen og det er en af de få bokse med Android TV på markedet i Danmark da det meste vi har set af Android TV er fra Sony i deres fjernsyne, så er det også en vigtig del af at snakke om Shield og hvad den bringer til markedet.

   Så ja, det er Nvidias maskine og deres fortjeneste at den findes. Men det ville også være meget unfair for boksen ikke at snakke om det som egentlig driver den i form af Android TV.

   • Kim
    august 3, 2017

    Ja du har selvfølgelig ret :) Det var mere linjen “Mikkel Winther har testet Googles nye streaming-boks og har svært ved at få armene ned.” som virkede lidt misvisende for mig.

 • Tim Carstensen
  august 4, 2017

  Hvis DR TV (og en del andet) er ønsket hjæler Chromecaste meget hurtigt. For de lidt mere nørdede kan man imidlertid gøre noget helt andet – Man kan installere Kodi (tidligere XMBC) på boksen (se https://addonhq.com/install-kodi-on-nvidia-shield-tv/).
  Og så kan Shield pludselig en hel masse flere sjove ting…

  Tim