Nintendo giver deres håndholdte konsol nyt liv med New Nintendo 3DS

5 Min læsning

Med mere end fire år på markedet, er det blevet tid for Nintendo til at ruske godt op i, hvad Nintendo 3DS maskinen er, og ikke mindst give den et mere friskt design. Mød New Nintendo 3DS.

1021-nintendo-3ds-031

Dette er det nyeste skud på stammen i 3DS-familien, og erstatter de eksisterende modeller (3DS og 3DS XL) med nye “New” versioner. De kan nok bedst kan sammenlignes med “S” udgaverne af iPhones. For “New Nintendo 3DS” er en forbedring af den eksisterende maskine på alle leder og kanter.

Ligesom med “S” modellerne på Apples produkter handler det i høj grad også om fart i den nye 3DS-model. Der er blevet kastet mere hukommelse og processorkraft ind i maskinen. Det gør at alt fra Nintendos App Store til det at starte et nyt spil er markant hurtigere end på de gamle modeller. Og enkelte spil udnytter også den ekstra processorkraft til små forbedringer.

Et hav af små finjusteringer

Designmæssigt er der sket en række små ændringer på “New” serien, som både kommer i standard og XL-størrelse. Maskinen har fået et blødere udtryk takket være de rundede hjørner på maskinen. Skærmene er blevet større, de fire knapper på maskinen er blevet malet i retro Super Nintendo farver og så er der den helt store designændring: Et ekstra analog-stik.

analog-nub.0

Det ekstra analog-stik, Nintendo kalder det for deres C-Stick (Camera Stick), er placeret til venstre for de fire knapper, man bruger til at spille med. Det nye C-stick giver dig som spiller mulighed for at bruge det venstre analog-stik til at styre din figur rundt på skærmen med, mens C-Sticket kan bruges til at holde styr på kameraet.

I praksis føles det meget som at bruge en helt almindelig Playstation eller Xbox-controller, og det er fedt. For det gør, at spil som Nintendos nyeste Zelda-spil føles mere som det gør på traditionelle konsoller. En ting, der gør det meget nemmere at spille spil, der kræver at du skal tage kontrol over både en figur og et kamera på samme tid. Modsat tidligere, hvor du hele tiden skulle skifte mellem at styre din figur eller få kameraet på plads.

Det er selvfølgelig ikke alle gamle spil, der understøtter det nye C-Stick, og formentlig heller ikke alle fremtidige spil. Men i de spil, hvor det er understøttet, giver det en markant bedre oplevelse.

3D der faktisk virker

En stor del af hele Nintendo 3DS-oplevelsen har siden maskinens udgivelse været dets 3D-skærm, der kan vise 3D som i biograferne men uden brug af briller. Teknologien virkede på den originale 3DS, men oplevelsen var aldrig perfekt. Det krævede en meget stabil hånd at holde maskinen i den perfekte vinkel med den perfekte afstand for at få det optimale ud af 3D-effekten.

New Nintendo 3DS (øverst) bruger den nye processor til, at give en markant bedre 3D-oplevelse end nogensinde før.
New Nintendo 3DS (øverst) bruger den nye processor til, at give en markant bedre 3D-oplevelse end nogensinde før.

Det råder “New 3DS” i høj grad bod på. Den ekstra maskinkraft, der ligger i maskinen, bliver nemlig brugt til at holde styr på dine øjne. Et lille infrarødt kamera holder øje med, hvor du kigger, og hvordan dit hoved vender i forhold til skærmen. Det bruges til at justere 3D-effekten og gør, at 3D uden briller faktisk er en realitet på den nye maskine. Det fungerer, og det fungerer upåklageligt. I stedet for at slukke for 3D-effekten på den gamle maskine giver det nu langt om længe mening at lade det forblive tændt hele tiden.

En opgradering uden lige

New Nintendo 3DS er først og fremmest en opgradering. Det er ikke en erstatning for den nuværende Nintendo 3DS. Den nye processor giver styresystemet en del mere hastighed, og de nye funktioner som C-sticket og den forbedrede 3D-effekt gør en verden til forskel. De ekstra hestekræfter vil også blive brugt i fremtiden til spil eksklusivt designet til den nye 3DS. Det første af dem er rollespillet Xenoblade Chronicles, men hvor mange spil, der vil komme, som kræver den nye maskine, er uvist. Et forsigtigt gæt vil være meget få, og resten vil blot være bedre på “New 3DS” men ikke eksklusive til den.

New Nintendo 3DS kommer i to størrelser. En almindelig og en XL-udgave.
New Nintendo 3DS kommer i to størrelser. En almindelig og en XL-udgave.

Har du investeret i den originale maskine, og synes den er ved at være lidt for gammel (måske savner du en større skærm), så er “New 3DS” en opgradering på alle leder og kanter. Den fikser alle problemer med den første maskine og lidt til.

Hvis du først skal til at hoppe på 3DS bølgen nu, så bør du ikke gå udenom “New 3DS”. Men er du tilfreds med din eksisterende maskine, bør du nok tænke dig om en ekstra gang. Selvom “New 3DS” er det tætteste på den perfekte håndholdte konsol Nintendo nogensinde er kommet.

New Nintendo 3DS fås i to modeller:

New Nintendo 3DS (1628kr)
New Nintendo 3DS XL (1799kr)

Forskellen på de to maskiner er, at XL modellen har større skærme end den anden ,og at den lille model af New 3DS har udskiftelige covers. Udover de to ting er maskinerne helt ens hvad angår antallet af knapper og hestekræfter.

Den lille model af New Nintendo 3DS byder på udskiftelige covers
Den lille model af New Nintendo 3DS byder på udskiftelige covers

Fire spil der udnytter den nye 3DS til bristepunktet

Monster Hunter 4 Ultimate (fås nu)
Hver eneste gang et nyt Monster Hunter udkommer i Japan, så er det tæt på at være en national helligdag. Det er et af de mest populære spil overhovedet i østen, og det nyeste afsnit er endelig kommet til Europa. Smider du det i den nye 3DS kan du bruge C-sticket til at styre kameraet separat fra din monsterjæger, og det giver dig en kæmpe fordel, når du kæmper mod monstre, der er tyve gange større end du selv er. For Monster Hunter kræver tålmodighed og overblik, og med den nye 3DS er det nemmere end nogensinde før at være sikker på, at du kigger på de mest essentielle ting hele tiden.

Codename S.T.E.A.M (fås fra maj 2015)
Nintendo er nogle af de mest kreative og originale spiludviklere i hele branchen, og Codename S.T.E.A.M demonstrerer det til fulde. I spillet styrer du et hold af supersoldater, ledet af tidligere præsident Abraham Lincoln, i kampen mod rumvæsner. Spillet er et strategisk actionspil, hvor det handler om position og taktik. Her bruges C-Sticket til at skabe et hurtigt og bedre overblik over slagmarken.

Xenoblade Chronicles (fås senere i år – kun til New Nintendo 3DS)
Her er et spil, som kun vil virke på den nye 3DS. Spillet gør brug af de ekstra ressourcer i maskinen til at sende dig ud i en gigantisk verden. Rollespillet Xenoblade Chronicles udkom oprindeligt i 2012 på Nintendo Wii og har siden da været en kultklassiker. Nu får spillet helt nyt liv i håndholdt format, og kommer til at presse den nye maskine helt ud til bristepunktet. Her bruges både C-sticket og den ekstra maskinkraft til at levere et spil i lommeformat, der tidligere var forbeholdt en mere kraftfuld konsol, der kun fungerede på et fjernsyn.

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

fourteen − 4 =

No Comments Yet.