Lenovo Yoga smart tab-Sæt din tablet som du vil

4 Min læsning
Indlægget er sponsoreret af Lenovo

Lise Kloch fra Elektronista’s brandteam har set på Lenovos nye Yoga Smart Tab, og det var kærlighed ved første klik. Tabletten har indbygget Google Assistent og er yoga-fleksibel nok til at blive brugt i fire forskellige positioner, uden man behøver et cover eller en holder.

Allerede unboxing’en lover godt. En smuk, stilren æske i grå og guld. Der vil ikke skulle mere en enkelt sløjfe til, og den vil gøre sig godt under juletræet. Men hvad er der inden i? – Lenovo Yoga Smart Tab er en slank 10,1 tommers tablet proppet med lidt af hvert.

Yoga-tabletten er kun til låns, men det er en stor fornøjelse for en stund at kunne teste produktet og lade min udtjente iPad ligge. Selv min Huawei-tablet, der godt nok er spritny, når slet ikke Lenovos nye tablet til sokkeholderne.

Digital assistent
Hvordan bliver vejret i København i aften? ”7 grader og byger”. Tak Google Assistent, jeg tager en taxi til julefrokosten.

Yoga Smart Tab er verdens første tablet med indbygget Google Assistent, og den feature fungerer rigtig godt. Det er supernemt at komme i gang. Også selvom det er første gang, jeg for alvor inviterer en digital assistent indenfor. Det eneste, der kræves er, at man har en Google-konto, men ellers er det plug and play og forudsætter ingen særlige IT-kundskaber.

Tabletten med den indbyggede assistent får hurtigt en fast plads på køkkenbordet – når den da ikke lige er med på café som alternativ til min labtop, eller i sofaen til en gang Netflix.

Google-assistenten er stemmestyret, og man kan bede den om at tjekke biograftider, fortælle om det er paraplyvejr, eller som jeg har særligt meget glæde af: Få den til at skifte musik, når jeg står med hænderne begravet i madlavningen. Jeg har nemlig koblet min Spotify-tjeneste op på assistenten og kan med en enkelt stemmekommando få adgang til alt min yndlingsmusik. Den kan også bruges sammen med intelligente enheder, der er kompatible med Google Assistent, som smarte lyspærer, termostater, højtalere, kaffemaskiner.

Ambient mode

En af de nye features ved tabletten, er Ambient Mode. En slags smart dvaletilstand, hvor skærmen er tændt, selvom tabletten ikke er i brug.  I Ambient Mode kan skærmen bruges som digital billederamme eller kalender, eller endnu bedre som en smart-skærm, hvor man f.eks. kan få notifikationer om dagens program og seneste trafikmeldinger, og hvorfra man kan kontrollere alle hjemmets intelligente enheder: styre lyssætning, skrue op og ned for varmen etc. Skærmen bruger selvfølgelig mindre strøm i Ambient Mode.

Er skærmen i dvaletilstand, og har man brug for hjælp fra Google Assistent, skal man skal bare trykke en enkelt gang på skærmen, så ”vågner” assistenten op.

Alt-i-én-tablet

En af de features, jeg synes er rigtig smart, er den lille støttefod på bagsiden, der kan klikkes ud, så tabletten kan indstilles i forskellige positioner og dermed gøre den velegnet til mange forskellige formål:

 • Position 1 – Stående: Super fin, når der skal binges serier, og når tabletten skal bruges som smartskærm. Stereohøjtalerne, der er bygget ind i siden, sikrer en supergod lyd, både til film og musik.
 • Position 2 – Halvvejs liggende: Meget velegnet, når man bruger tabletten som tastatur. Tabletten vejer kun 580 gram og er nem at have med i tasken. Det er smart altid lige at have adgang til en skærm og et tastatur, når man er på farten.
 • Position 3 – Hængende:Tablettens fod er indrettet, så man kan hænge tabletten op på et søm eller en krog og have en opskrift eller nyheder kørende i øjenhøjde.
 • Position 4 – I hånden:I tablettens ene side er der indbygget en cylinder, der gør den behagelig at holde. Det fungerer specielt godt i ”landscape mode”, da cylinderen sidder på den høje side. Genialt, når man skal læse e-bøger.

Alt i alt har Lenovo Yoga Smart Tab været et rigtig godt bekendtskab, og kender man én, der har fortjent lidt ekstra forkælelse til jul, er tabletten en genial gaveidé. Mangler man alligevel en digital assistent til hjemmet, er tabletten også et godt bud for at få flere funktioner i samme gadget.

Og lidt specs til nørderne:

Indbygget Google Assistent
Skærm: 10,1”
Hukommelse: Op til 64 GB, Op til 4 GM RAM
Integreret kamera
Plads til nano-SIM-kort
Lyd: 2 x 2 W JBL®-højttalere, Dolby Atmos®
Batteri: Op til 11 timer

Pris: Fra 2199,00 kr.

Læs mere om Lenovo Yoga Smart Tab.

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

1 + four =

3 Comments
 • Carsten
  januar 29, 2022

  Hej.
  Har lige købt en, men den kan ikke aktiver google assisten når enheden står står i ambient mode eller enheden er låst, jeg kan kun tale med den når jeg trykker på skærmen, jeg har aktiveret at man kan tale til den med låst skærm osv.
  Og når den har vist nogen billeder går den i en ur stand.
  Jeg opgiver snart, har du nogen fif?

 • Carsten
  januar 29, 2022

  Hej.
  Har lige købt en, men den kan ikke aktiver google assisten når enheden står står i ambient mode eller enheden er låst, jeg kan kun tale med den når jeg trykker på skærmen, jeg har aktiveret at man kan tale til den med låst skærm osv.
  Og når den har vist nogen billeder går den i en ur stand.
  Jeg opgiver snart, har du nogen fif?