NY PODCAST-SERIE FOR DEDIKEREDE MODEENTHUSIASTER

2 Min læsning

Modeinteresserede har førhen skulle kigge langt efter danskproducerede podcasts eller give sig i kast med nogle af de udenlandske, der allerede findes på markedet. Nu er der imidlertid hjælp at hente hos det online kulturunivers Heartbeats, der netop har lanceret den første podcast i serien Modestof, der omhandler mode som kulturelt fænomen.

Den danske modeforsker Ane Lynge-Jorlén sætter i den ca. 30 min lange podcast fokus på moden som kulturel kapital med henblik på at udfordre nogle af de forestillinger, mange har om mode. Der er derfor i mindre grad tale om mode som hverdagsbeklædning og i højere grad den eksperimenterende og kunstneriske del af moden og dens økonomiske vilkår. Podcast-serien består af en række samtaler med prominente folk fra branchen, der alle formidler, skaber eller på anden vis støtter modens kultur.

Den første podcast består af en samtale med modedesigner og medlem af Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Kunsthåndværk og Design, Betina Bakdahl, der bl.a. giver indblik i, hvad der ligger til grund for valget af projekter i modebranchen, der får tildelt statslig støtte.

Billede fra den danske designer Freya Dalsjø, der nævnes som et bud på en dansk, eksperimenterende designer i Modestof.
Billede fra den danske designer Freya Dalsjø, der nævnes som et bud på en dansk, eksperimenterende designer i podcasten Modestof.

Ane Lynge-Jorlén er eminent til at formidle sine betragtninger, og det er tydeligt, at disse tager udgangspunkt i utrolig stor interesse og viden om emnet. Dog kan det vise sig at være en svær opgave for Modestof at udfordre nogle af de forestillinger og antagelser, der findes om mode, idet programmet med dets høje akademiske niveau henvender sig til netop de, der i forvejen anerkender moden som kulturelt fænomen.

Hvis du er en mode-novice, men gerne vil lære lidt om modebranchen kan Elektronista anbefale denne podcast, hvor Malene Malling, kvinden bag Modemagasinet Cover, indvier os i modens komplekse hierakiske opbygning, og hvordan modeugen i Paris foregår. Podcasten er i realiteten en madanmeldelse, men med Malene Malling som ugens gæst kommer vi særdeles vidt omkring hendes virke i modebranchen.

Malene Malling i Bearnaise er dyrernes konge, Radio 24syv, uge 43 kan findes her.

En ny podcast i serien Modestof vil være tilgængelig hver måned.. Kulturuniverset Heartbeats er i gang med at udvikle en app, men indtil da, kan du høre podcasten online her.

 

Billede fra den danske designer Freya Dalsjø, der nævnes som et bud på en dansk, eksperimenterende designer i Modestof.
Billede fra den danske designer Freya Dalsjø, der nævnes som et bud på en dansk, eksperimenterende designer i Modestof.

Billede øverst i artiklen er fra Udstillingen Savage Beauty, Alexander McQueen, på The Met i New York, 2015, fra vam.ac.uk.

 

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

20 − 18 =

No Comments Yet.