Den nye Macbook- Rejsecomputeren du (næsten) ikke kan leve uden

4 Min læsning

Den ny Macbook fra Apple er det smukkeste og mest elegante computer Elektronista nogensiden har set. Den er perfekt til rejsen, arbejde på café og til at sidde og røre ved når man har et af sine “ummm lækkert industrielt design” øjeblikke. Men med mindre du lever et fil-mæssigt meget spartansk liv, så bliver det ikke din eneste computer.

Jeg er i den perfekte situation til at teste den nye Macbook. Jeg er på farten i San Francisco og New York, så jeg har brug for noget let, så jeg ikke slæber mig en pukkel på gennem lufthavne og mellem møder. Jeg arbejder på Starbucks dagligt og en handy og pæn computer er bestemt at foretrække, når man sidder der på Soho siden af Broadway. Samtidig er det her en ret intens arbejdstur. Jeg har ikke brug for hele mit fotobibliotek eller min musik på computeren. Hvad jeg har på telefonen er rigeligt.

Screen Shot 2015-05-10 at 12.11.38 AM

Den nye Macbook scorer max på lækkerhedsfaktor. Den er ikke meget tykkere end et kreditkort på det tyndeste sted (13.1 mm på det tykkeste). Den vejer mindre end et kg i tasken og med en størrelse på 12″ er den ultra bærbar, så man ikke behøver smide den på hotellet, før man går ud og shopper. Jeg har fået farven SpaceGrey som alene pga. navnet er min yndlingsfarve. Den findes også i den klassiske grå og så selvfølgelig den støvede guld som vi kender fra iPhonen og iPad. MacBook’en er elegant, industriel og bare lidt mere lækker end alle de andre laptops på caféen.

Og så er der det nye tastatur. Apple har bevaret følelsen af et fuldt tastatur, selvom der er skåret på pladsen alle steder. Tasterne er ganske tynde og umiddelbart tænker man de næsten er for lave. Men de er udviklet med en lille dybde i midten, hvilket gør at fingrene nemt finder den rigtige tast. Jeg har brugt den nye Macbook i en uge nu og jeg har fuldstændig vænnet mig til tastaturet. Det tog en halv dag.

Så er der det nye touchpad. Med fare for at lyde som en kondomreklame vil jeg kalde det “ekstra sensitivt”. Det kan simpelthen mærke styrken af tryk, man lægger på det. Hvilket i praksis også betyder, at man ved et lille dybere ekstra tryk – det såkaldte “force touch”- faktisk får nye muligheder. En intuitiv “ja her vil jeg gerne noget mere” oplevelse. Klik hårdt på en adresse og et kort kommer op. Klik hårdt på datoer for at lægge dem i kalender. Force touch på et dokument på skrivebordet og det dukker op i preview.

unnamed

Skærmen er selvfølgelig maks lækker Retina, men den bruger også markant mindre strøm end skærme normalt gør. Hvilket nok medvirker til en batteritid på op til 10 timer. Jeg har arbejdet og arbejdet og er endnu ikke løbet tør før jeg kom til en strømkilde.

På software siden har Macbook’en selvfølgelig alle de ting man kan forvente af en Mac. Keynote, Pages og Numbers programmerne, GarageBand, Facebook, webcam, Photo, (formerly know as iPhoto), iMovie osv. Er man dog typen som gerne gemmer 16.000 billeder og en hel masse udefinerede filer på sin computer (host!) og i det hele taget godt kan lide at arbejde lidt tungt, så er Macbook’en simpelthen for lille.

Der er sparet plads blandt mange steder, blandt andet ved at smide unødige porte i siden af computeren ud. Så ingen klassisk USB indgang. Til gengæld det nye USB-C indgang, hvor laderen skal sidde. En helt anden og mindre ladertype end vi kender fra Mac. Jeg havde brug for at flytte nogle filer fra en ekstern harddisk og måtte derfor have en anden computer ind over. Har man ikke et ekstra stik med USB indgang, så er det eneste udvej.

Vi har her at gøre med den perfekte “anden computer”. Det er den lette laptop til livet på farten. Og på den måde er den jo i den grad et luksusprodukt. MacBook’en er simpelthen en helt ny kategori, Den er mere arbejdsegnet end en iPad men den er mindre primær computer end en Macbook Pro. En smart måde for Apple at få presset endnu et produkt ned i halsen på fanboys og -girls. Spørgsmålet er så bare, hvor mange der er villige til at hoste op med 11.000 kr. for et ekstra luksus rejsecomputer? Det er en heftig pris, men en af den der slags “må eje” drømmeprodukter, hvis man i forvejen er sovset ind i Apple universet.

Er man ikke det er der heldigvis også mange andre fine produkter som tjener ca. samme formål. Tjek f.eks. Yoga produkterne fra Lenovo.

 

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

five − 2 =

1 Comment
  • Katrine
    maj 10, 2015

    WOW, er vist det eneste rigtige at sige hertil!

    :)