Nyt South Park-spil er landet – og 3 andre geniale spil

7 Min læsning

Så er det blevet efterår og koldt. Få varmen med 4 geniale spil, der gør de mørke aftener lidt sjovere. Her er et nyt South Park-spil, det bedste Super Mario-spil nogensinde, Assassins Creeds stærke comeback og et af de mest unikke spil, du nogensinde har set i Cuphead. Der er noget for enhver smag.

Den bedste ‘episode’ af South Park i mange år er et spil!

South Park: Fractured But Whole fås til Xbox One, PC og PlayStation 4

South Park tv-serien har eksisteret i 20 år og er for mange stadig et af de mest kreative og spiddende, satiriske programmer på sendefladen. De satiriske kommentarer i tv-serien er også grundlaget for det nyeste South Park-spil, som mest af alt bare føles som et virkelig godt afsnit af serien.

Dette “afsnit” af South Park fokuserer på børnenes superhelte-leg, hvor Cartman bliver uvenner med de andre børn over, hvem der skal have Netflix-filmrettighederne til deres superhelteunivers. Uenigheden udløser en krig imellem Cartmans superhelte og den anden gruppe af helte. Du spiller nabolagets nyeste barn og bliver hurtigt revet med ind i kampen mellem de to grupper.

Fordi det hele er en superhelte-leg, så skal du selvfølgelig klædes ud som en superhelt i spillet. Du kan selv vælge, hvilken superhelt, du vil være og bestemme hvilke evner, du har, og hvordan du ser ud. Det skal alt sammen bruges til at hjælpe dig selv med at få venner og blive populær. Spillet blander udforskningen af South Park og dets mange jokes med kampe mod modstandere.

Kampene er af strategisk natur, hvor man skiftes til at udføre angreb. Blandingen mellem eventyr og strategiske kampe giver spillet et rigtig godt flow. Som en del af spillet skal du løse gåder rundt omkring i byen for at komme videre i historien.

Spillet er fuld af jokes, og det hele er skrevet af seriens skabere, så alting føles præcis som det gør i serien. Hvilket også betyder, at humoren er ret speciel. Hvis South Park ikke allerede underholder dig, så kommer det her spil ikke til at overbevise dig. Men hvis du elsker serien, så finder du et spil fyldt til randen med referencer, jokes og South Park-humor. Samtidig får du et vanvittigt underholdende spil, der bruger South Park-universet i alle spillets elementer.

Dette er den ultimative South Park-spiloplevelse!

 

Assassins Creed genopfinder sig selv i et nyt, fantastisk spil

Assassins Creed: Origins fås til Playstation 4, Xbox One og PC

Normalt plejer der hvert år et være nyt Assassins Creed i butikkerne. Sidste år holdt serien dog pause, og tiden siden da er blevet brugt på at genopfinde Assassins Creed. Resultatet er et spil, der er lige dele nyt og anderledes, men alligevel genkendeligt.

I Assassin’s Creed Origins kommer vi helt tilbage til starten af Broderskabet, som udgør fundamentet for hele serien. I “Origins” spiller du som grundlæggeren af Broderskabet i form af Bayek, som er det tætteste det gamle Egypten kommer på Batman. For Bayek laver ikke meget andet end at rende rundt i Egypten og gøre livet bedre for de undertrykte. Uanset om det er at lave små opgaver for de fattige eller være en brik i Kleopatras politiske magtspil.

Bayeks historie i spillet tager dig igennem alle de store monumenter i Egypten lige fra Nilen til datidens største byer. Rejsen gennem Egypten er vidunderligt smuk, og alt lige fra dyrelivet til pyramiderne fremstår knivskarpt og klar til eventyr. Gennem din rejse kommer du til at samle en masse forskelligt udstyr sammen.

Du kommer til at være i et konstant flow, hvor du finder bedre og bedre udstyr og hele tiden anskaffer dig nye evner. Det giver dig mulighed for at spille “Origins” på præcis den måde, du gerne vil. Ønsker du at bevæge dig uset igennem fjendens områder, kan du fokusere på udstyr og evner, der gør dig svær at se. Omvendt kan du også bruge alt din energi på at blive en uovervindelig kriger, der går ind af hoveddøren og svinger sværdet vildt omkring dig.

Spillet har en eminent evne til at støtte op om præcis den måde, du vil spille på, og der er ingenting der føles forkert. Uanset hvordan du angriber situationen, føles det som en legitim måde at gøre tingene på. Det gør, at alle udfordringer bliver utroligt tilfredsstillende, fordi du hele tiden belønnes for den måde du vil være på.

https://youtu.be/pJuh5GVkxNM

Assassins Creed: Origins er ikke bare endnu et Assassins Creed-spil. Det er et friskt pust og en radikal nytænkning af serien. Det er et spil, som tager elementer fra de sidste ti års spil i serien, håndplukker de bedste idéer med dem og blander dem med helt nye idéer. Fx er der langt større fokus på at udvikle din figur. Resultatet er genkendeligt, men også en radikal gentænkning af serien. Men først og fremmest er det et fantastisk spil.

 

Det nyeste Super Mario-eventyr er tæt på at være perfekt

Super Mario Odyssey fås til Nintendo Switch

Det nyeste Super Mario-spil er på samme tid genialt, ambitiøst, nytænkende og et af de underligste spil Nintendo nogensinde har lavet.

Fundamentet i Super Mario Odyssey er stadigvæk det klassiske Super Mario, hvor du løber rundt, samler mønter og hopper på fjender. Formålet er at redde Prinsesse Peach, som er blevet kidnappet af Bowser. Derfor skal Mario nu på et verdensomspændende eventyr og med ham har han en ny ven i form af den levende hat – Cappy.

Super Mario Odyssey er et meget bizart spil. Du kan kaste Marios kasket og besætte, hvad end hatten rammer. Så Mario kan kaste hatten på en fjende og blive til fjenden. Du kan besætte stort set alt i spillet, og det får endda også et overskæg og selvfølgelig Mario-hatten på, når du besætter det. Du kan besætte alt fra fjender til døde objekter, så du kan kaste hatten på en bil, flagstang, eller hvad du ellers lige kan få øje på. Ja, selv et kloakdæksel kan du besætte, så du kan flytte det og udforske kloaken.

Idéen er ikke bare sjov, den er også fundamentet i mange af de gåder, du skal løse i spillet. Hvis du skal krydse en dyb afgrund, er det en god idé at besætte en fugl, eller en fjende så du kan udnytte dens evner til at komme videre. Resultatet er et spil med masser af muligheder, og et spil som er ved at eksplodere i kreativitet. Der er så meget at give sig til i Super Mario Odyssey, og det er alt sammen af en ekstremt høj kvalitet. Uanset om du løber gennem junglen, hopper på toppen af skyskrabere i ‘New Donk City’ eller udforsker tropiske øer.

Den største styrke ved Super Mario Odyssey er, at det introducere den ene nye idé efter den anden, og kun bruge dem én eller to gange undervejs i spillet. Spillet overrasker og smider hele tiden nye koncepter efter dig, og det er svært ikke at sidde med et kæmpe smil, når du spiller Super Mario Odyssey.

Super Mario Odyssey er rigtig mange ting. Vigtigst af alt, så er det dog bare virkelig sjovt, genialt og fuldkommen umuligt at slippe igen, når du først er startet. Det er et spil der viser, at når Nintendo virkelig vil spille med musklerne, så er der ingen der kan producere noget så unikt som dem.

 

Cuphead er fantastisk smukt, men også forfærdeligt svært

Cuphead fås til Xbox One og PC

Det er svært ikke at snakke om Cuphead uden at bruge en del tid på, hvordan Cuphead ser ud. For det er et helt unikt og meget smukt spil. Cuphead er dedikeret til dets 1930’er-agtige visuelle tegnefilmsstil, alt lige fra animationer til skratten i lyden, som kom det ud af en vinylplade skaber et fantastisk helhedsindtryk. Den visuelle oplevelse i Cuphead er eminent, det er en så gennemført oplevelse fra start til slut, at det er næsten er sjovere at se andre spille spillet, end selv at gøre det.

Men Cuphead er ikke bare en visuel gimmick. Spillet er inddelt i en række baner. Nogle af dem løber du fra venstre mod højre og samler point, men de fleste af banerne i spillet handler om, at du skal kæmpe mod store fjender og besejre dem. Typisk er de kampe voldsomt svære, og selvom Cuphead ligner en hyggelig lille tegnefilm, så er det et spil, du kommer til at bande og råber af i høj grad.

Cupheads store triumf er dog, at det meget sjældent føles unfair. Værktøjerne du har til rådighed er de samme fra start til slut i spillet, så det handler hele tiden om, hvor god du er til at navigere i spillet og hele tiden blive bedre til at navigere Cuphead igennem spillets udfordringer.

Cuphead er et udfordrende spil, men det er også voldsomt tilfredsstillende endelig at besejre en boss efter at have brugt en halv time på den samme kamp. Uanset hvor mange gange du dør i Cuphead, så føles målet altid inden for rækkevide. Heldigvis er de enkelte bosskampe meget korte, og det er aldrig mere end et par minutter, man mister, hvis det ikke går som forventet.

Cuphead er et fantastisk spil. Det fungerer perfekt som et spil du kan dedikere dig selv til hundredeprocent og lære alle dets elementer at kende. Det kan være et svært spil at spille på en afslappet facon, da det virkelig forlanger din fulde koncentration. Men er du klar til at give Cuphead alt hvad du har, så finder du under overfladen et spil, der er lige så sjovt at spille, som det er smukt at se på.

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

19 − three =

No Comments Yet.