PREMIERE PÅ JOBS FILMEN- MEN HVAD SIGER DE KENDTE?

4 Min læsning

Af Christiane Vejlø

Når der er premiere på en film om en af teknologibranchens største personligheder nogensinde så stiller Elektronista selvfølgelig op. Ashton Kutcher spiller Steve Jobs og det gør han faktisk helt ok. 

Jobs-filmen

Når man står der med to premierebilletter til filmen om Steve Jobs, hvem skal man så tage med? Selvfølgelig en person der brænder ligeså meget for teknologinyheder som én selv. Derfor inviterede jeg min gode nørdkollega David Guldager fra TV2Beep. Med David under armen gik jeg spændt arrangementet i møde.

Jeg havde frygtet filmen ville være helt skidt. En popfyr som Ashton Kutcher som Steve Jobs og en kompleks historie som er svær at fortælle selvom filmen er godt på den anden side af 2 timer lang. Samtidig går vi jo og venter med stor spænding på Aron Sorkins Steve Jobs film. Med The Social Network vist han jo hvordan en biopic om tech kan skrues fantastisk sammen.

Men Jobs filmen var faktisk helt ok. Ikke noget revolutionerende for filmhistorien, men en underholdende film med ret god fortolkning af de forskellige karakterer. Især Kutcher var i flere scener skræmmende overbevisende som Jobs. Filmen er nok et must see for enhver som interesserer sig for teknologihistorie, men måske lidt langtrukken, hvis man ikke synes at nærbilleder af lodning og Silicon Valley kultur er til at få høj puls over. Det synes jeg.

Jobs-movie-screenshot-12b

Jeg har også læst Walter Isacsson biografien om Steve Jobs og filmen var en meget god opsummering af de store linjer. Men det siger sig selv, at der hverken er tid til at gå i detaljer omkring Jobs komplicerede forhold til sin egen adoption og til sin uønskede datter Lisa. Filmen slutter heller ikke med Steve Jobs død, men med hans tilbagevending til Apple og det som blev starten på virksomhedens store turnaround.

computer-steve-jobs

Jobs filmen havde premiere i Dagmar biografen og som vanligt for filmpremiere var der rød løber og et opbud af diverse kendte primært reality og Vild med Dans stjerner. Jeg synes egentlig det til en film om en stjerne i teknologibranchen  havde givet mere mening at invitere nogle af de store personligheder på den danske teknologi og iværksætterscene. Jeg forestiller mig faktisk også det ville have givet mere omtale af filmen i en målgruppe der helt sikkert ville vælge at se den.  Jeg ville rigtig gerne have snakket om Apples rolle og Jobs betydning med en Janus Friis (Skype), en Tine Thygesen (Everplaces), en Tommy Ahlers (Podio), en Thomas Madsen Mygdal (24video), en Morten Strunge (Onfone/Mofibo), en Mette Lykke (Endomondo), en Martin Thorborg (Jubii/Amino) eller en Nikolaj Sonne (So ein Ding) bare for at nævne nogle stykker. (og tak til Twitter!).

Heldigvis fangede jeg én iværksætter ildsjæl nemlig Christian Stadil (Hummel/Smartguy). Christian havde så meget spændende at sige om iværksætteri og teknologi, at jeg inviterede ham i Elektronista studiet en anden dag for at få det hele med. Så hold øje med Elektronista podcasten i den nærmeste fremtid.

Christian-Stadil-teknologi

Men jeg nåede at snakke lidt med Stadil  om hvad der definerede Steve Jobs som leder. Han var unik ved at tænke indside out. Kernen er nemlig “Why”, fremfor “What” eller “How” og passionen og baggrunden for produktet var Steve Jobs ifølge Stadil helt unik ved at have fokus på. Stadil har selv en iPhone 4S fordi hans IT chef mener batteritiden på 5’eren er for dårlig. Hans yndlingsapp er Hummels charity fodboldspil Hummel Football Game som er gratis i appstoren.

Paradise-Peter-yndlingsapp

Hov der var Peter fra Paradise. Vi skal da lige høre hvad for en telefon han har? “En iPhone5 fordi den ser godt ud i byen” fortæller den ret charmerende unge mand. Hvad er så Ulvens yndlingsapp? “Kørebogen- den bruger jeg rigtig meget fordi jeg er selvstændig”. Men hvordan har du det med Steve Jobs? “Har ikke rigtig noget forhold til ham” slutter nattelivets ungersvend inden han forsvinder ind i biografmørket.

Jan-Fogh-yndlingsappSå er der ejendomsmægleren Jan Fogh. Han har taget en god ven med i biografen og viser stolt sin egen Jan Fogh app frem, da jeg spørger til hans yndlingsapp.

Hvad tænker du om Jobs filmen? Har du set den? Er den god (nok)? Og vil du helst høre kendte eller iværksættere og teknologikyndige udtale sig om den?

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

three × five =

3 Comments
 • Finder det komplet uinteressant hvad Ulven Peter og hans slige syntes om filmen. Som du, syntes jeg at det ville have været langt mere klædeligt at invitere en masse fra den danske IT scene på banen til sådan en premiere. Det ville nok sælge langt flere billetter i længden, da det fanger målgruppens interesse mere.

 • Nicolai
  september 3, 2013

  Ja, de nævnte kendisser er da noget så uinteressante i den sammenhæng. Det kan da kun være mangel på indhold der gør at du skal fylde ud med sådan noget fyld-bras. Det er under dit niveau.

  • christiane
   september 3, 2013

   Hej Nicolai Synes da jeg i teksten gjorde ret tydeligt opmærksom på hvem jeg gerne ville have talt med :-)
   Kh
   Christiane