Problemer med at få ro i hovedet? Tankelæsergadget to the recue

2 Min læsning

Har du også af og til svært ved at få ro i hovedet? Er det svært at tænke på ingenting? Føler du dig ofte stresset og har svært ved at koncentere dig? Vi bruger igennemsnit 46% af vore tid på at tænke på noget andet end det vi laver. “The wandering minds is not a happy mind” konkluderer psykologer fra Harvard ligefrem. Men en tankelæsergadget kan hjælpe med den indre ro. 

Vi er mange der længe har forsøgt at få styr på hjernelarmen med forskellige meditationsøvelser. Personligt har ca. 30 meditationsapps på min telefon og har været igennem alt fra Buddhify til Mindfulness, Zen garden, Simply Being, Headspace og mange flere. Men nu har jeg altså fundet en nørdet meditationshjælper, som jeg ikke kan vente med at prøve. Det handler om hjernebølger.

Helikopter-styret-med-hjernenJeg har flere gange prøvet forskellige dimser som via hjernebølger kan styre en fysisk ting som f.eks. en drone (lad være med at stå i nærheden- just staying!). Det virker nærmest magisk, men det handler om at man kan måle forskellige frekvenser af hjernebølger og f.eks. programmere en drone til at flyve, når man er meget koncentreret og hjernebølgerne dermed opfører sig på en bestemt måde.

Muse er et digitalt pandebånd som angiveligt skulle kunne hjælpe brugeren med at opnå den så eftertragtede meditative tilstand. Et hjernefitnessværktøj kalder de den selv.

muse-headband

Muse forbindes med smartphonen eller en tablet via bluetoot, og så får man et realtidsbillede af hjerneaktiviteten. App’en giver over den kun 3 minutter lange træningsperiode øvelser som hjælper med koncentrationen.

muse-app

Og ved længerevarende brug skulle man altså blive bedre til at få ro i hovedet. Ja der er faktisk ikke grænser for hvor meget bedre et liv man åbenbart kan få, hvis man bruger det digitale meditationspandebånd. “Ikke dårligt” tænker jeg, mens  jeg sidder der på yogamåtten og prøver at “lade tankerne fare som var det små skyer jeg bare skal lade glide forbi”, men istedet hopper direkte på hovedet ind i skyerne og begynder at bokse med den om arbejdsopgaver, indkøb og “hvad nu hvis’er”.

meditation

At bruge en digital plastikting på hovedet virker måske ikke så “buddhistisk munk på et bjerg i Tibet”- agtigt. Er det er give fortabt? Eller er det en naturlig udvikling, at vi får lidt hjælp fra teknologien, nu hvor meditation i hveranden husholdning er blevet ligeså almindeligt som at børste tænder. Vi er nok ikke så gode til det os der ikke lige har et bjerg, en skov, en flod og en indiske mester i baghaven. Hvorfor så ikke ty til gadgets? I’m game!

Læs mere om Muse på Choosemuse.com hvor pandebåndet også kan bestilles til 299$.

 

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

1 × two =

No Comments Yet.