Robot er barskab og mini-elværk

2 Min læsning

Bilfabrikanten Honda har præsenteret en af de mest alsidige robotter på markedet. Robocas kan bruges både som selvkørende café, karaoke-central eller som et smart batteri til at lade elbilen op med.

Biler og underholdnings-elektronik smelter mere og mere sammen i disse år. Derfor kan det sagtens være, at man skal kigge hos autofabrikanterne og ikke hos de traditionelle IT-firmaer, når man kigger efter noget nyt og spændende.

Tag f.eks. Hondas nye RoboCas-koncept, der er en selvkørende bil i miniformat. Her blot ombygget til et rullende køleskab og en hjemmerobot med kunstig intelligens. Komplet med en front som et ansigt og rullende øjne.

Honda forestiller sig RoboCas som en ”lille hjælper”, der via moduler kan skræddersys til lige præcis de behov og ønsker, kunden har. Modulerne sidder på et fælles chassis med en elmotor. Lidt i stil med, når autofabrikanterne sælger flere modeller med samme undervogn – sedan, coupe, SUV, cabriolet, stationcar osv.

På Tokyo Motor Show viser Honda bl.a. sin robot som rullende køleboks, som man kan tage med til fester, picnic, stranden osv. Med maven fyldt af kolde drinks og is.

En anden prototype har Honda-robotten som selvkørende café: Den har indbygget kaffemaskine, lager til kopper, fløde og sukker – samt trådløs betaling for drikkevarerne via smartphone, NFC, Apple Pay eller det kinesiske Ali Pay.

Honda foreslår også, at robotten kan fungere som mobiloplader til elbiler og elcykler. På en parkeringsplads kan RoboCas selv finde hen til den bil, der trænger til fornyet energi – efter opkald fra en smartphone-app.

Well – nu er Japan jo et land, hvor man elsker karaoke. Så derfor viser Honda sin robot som en selvkørende gadesanger – komplet med stereoforstærker, højttaler, håndmikrofon og jukeboks, der styres fra en tabletskærm i toppen af robotten.

Midt i alle de skægge og showprægede præsentationer ligger der dog også alvor i Hondas planer med RoboCas Concept.  Som alle andre bil- og motorfabrikanter arbejder Honda intenst med elektrificering, og i den forbindelse kan mobile, selvkørende små elværker have en stor fremtid….

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

two × 4 =

No Comments Yet.