Robotter afløser stand up-komikere

2 Min læsning

Det måtte vel komme – at populære komikere og stand-uppere bliver afløst af digitale kopier med kunstig intelligens. AIchan- og GONta-robotterne er et stort hit i Japan.

 

Når man sidder til et show med en dygtig stand up-komiker, kan man godt undre sig lidt over, hvor han eller hun får alle de vittigheder, anekdoter og sjove historier fra. Bliver entertaineren da aldrig træt eller løber tør for jokes?

Hvis det – mod forventning – skulle ske, må man så håbe, at de har AIchan og GONta stående ude kulissen. De er verdens første stand-up-robotter – og de er vildt populære i Japan. De har nemlig en nærmest uendelig mængde jokes og anekdoter på lager, som robotterne henter ned fra en database i ”skyen”.

AIchan og GONta er udviklet på det private Konan University i den japanske by Kobe. De rummer en masse kunstig intelligens, som tilpasser sig automatisk til det publikum, som robotterne skal underholde. Ligesom rigtige stand-up-kunstnere af kød og blod.

Via en smartphone app kan man vælge, hvilke emner robotterne skal tage op. Undervejs lytter de kunstige joke-magere til publikums reaktion og justerer deres optræden og indhold derefter.

De to robotter er lige så store som stand-up comedians i virkeligheden.

AIchan og GONta arbejder bedst sammen i par. De følger nemlig den japanske Manzai stand-up comedy tradition, hvor en ”almindelig” person – på japansk Tsukommi –  og en ”sjov” mand (”Boke”) går på scenen sammen.

Her skyder de vittigheder afsted på samlebånd. De kan bygge på gags, misforståelser, ordspil, publikums udseende eller aktuelle begivenheder. Japanerne synes, at Manzai er vildt morsomt – spørgsmålet er, om europæerne mener det samme.

Ud fra videoen at dømme  er der ikke den store fare for, at AIchan og GONta stjæler arbejdet fra ”rigtige” stand-uppere. Showet er noget robot-agtig og hastigheden sløv. Tekstmæssigt er robotterne dog helt på højde med mange professionelle komikere. Hævder japanere med kendskab til den slags.

På den anden side har vi set en fantastisk udvikling i kunstig intelligens (AI) i de senere år. I dag kan man således få mange forskellige robotter til leg og underholdning. Nogle af dem kan tale og reagere på tale. Andre kan danse og synge, men AIchan og GONta er de foreløbigt eneste, som kan levere jokes på kommandoer.

Det eneste spørgsmål, der brænder lidt på læberne lige nu: Hvordan programmerer man en joke….

 

 

 

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

4 × 1 =

No Comments Yet.