SÅ SKAL DER SPILLES: DE SJOVESTE SPIL TIL SENSOMMEREN

4 Min læsning

Sommeren er ved at være slut, så find hjemmeskoene frem og sæt dig godt til rette med et sjovt spil. Elektronista anbefaler de tre sjoveste netop nu. Ved du ikke hvad du skal kaste dig over eller forstår du ikke hvad det er dine børn går amok over- så læs med her!

Saints-Row-4

Spilverdens svar på Arrested Development

Saints Row IV fås til Xbox 360 (459,-), Playstation 3 (369,-) og PC (340,-)

Saints Row IV er et af de mest mindeværdige spil jeg har spillet i 2013. Ikke fordi det er teknisk imponerende eller sætter helt nye standarder. Men fordi spillets humor er den smarteste og mest gennemførte jeg har oplevet i lang tid.

Spillets brug af humor er på et niveau, der er langt højere end samtlige andre spil på markedet. Det blander popkulturelle referencer med overdreven slapstick humor og jokes der bryder den fjerde væg i smuk blanding, der er lige så genial som den er kaotisk.

Saints Row IV Superhelte

I selve spillet spiller du lederen af gangsterbanden ‘3rd Street Saints’, som efter en række skæve begivenheder pludselig bliver repræsentantskabet i Det Hvide Hus, og din gangster bliver USA’s præsident. Herfra sker der en invasion fra rummet, og nu må du og din bande af gangstere redde verden fra rumvæsener ved at invadere en virtuel udgave af jorden, som rumvæsenerne bruger. Og ja, det er lige så fjollet som det lyder.

Saints Row IV er fjollet uden at være dumt, og det er netop dette der gør spillet så fantastisk. Det er hele tiden klar over at det er fjollet, og det vælter sig i det med et stort smil på læben.

Men udover at være sjovt, så er der også ting at lave i spillet. Du skal slås mod rumvæsner, andre bander og så får du også superkræfter så du kan hoppe over bygninger, flyve og løfte ting med tankens kraft.

Saints Row IV er genialt, sindssygt og et spil du simpelthen ikke må gå glip af.

Elektronista anbefaler til:

– Dig der er blevet træt af realistiske spil, og vil have noget der overrasker

Plastiksuperhelte redder verden

The Wonderful 101 fås til Wii U (349,-)

gsm_169_wonderful101_nindirect_wiiu_ot_080913_640

Med actionspillet The Wonderful 101 er det som om at nogen har åbnet en dør ind til 1992 og taget alt det bedste fra Power Rangers, tegnefilm og kulturen fra dengang. Spillet The Wonderful 101 er en smeltegryde af alt hvad der var fantastiske fra dengang, og minder mere end noget om en spiludgave af en tegnefilm som du ville se lørdag morgen foran fjernsynet.

Spillet handler om 101 (vidunderlige) superhelte, der sammen skal redde verden fra en invasion fra rummet. Der bliver ikke lagt den store vægt på historien, i stedet er fokus på de 101 heltes unikke personlighed som rivaliserer farver og udstrålingen i Power Rangers.

TheWonderful101-1

Og ligesom Power Rangers kan de 101 superhelte morphe sig sammen, dog ikke til en købe robot men til våben. Så 100 helte bliver til en stor hammer som den sidste resterende helt kan kaste efter rumvæsnerne. Der er en masse forskellige våben der kan skabes, og det er en skøn udfordring at holde styr på hvilke morphinger, der resulterer i hvilke våben og ikke mindst finde et pusterum i den intense action til at udføre dem.

The Wonderful 101 er et virkelig underholdende actionspil, men det er også ganske svært. De første par timer føltes det som om jeg var mere heldig end kompetent, men pludselig så klikkede det hele. Jeg begyndte at kunne lave tegningerne uden problemer, og så gik spillet fra at være et underholdende kaos til, at være strategi og krig som jeg havde fuld kontrol over.

Så hvis du kan være tålmodig i et par timer, så er den efterfølgende gevinst det hele værd.

Elektronista anbefaler til

– Dig med en superhelt i maven, og en forkærlighed for Power Rangers

Mad Men og rumvæsner

The Bureau: XCOM Declassified fås til PC (329,-), Xbox 360 (345,-) og Playstation 3 (349,-)

 the_bureau_xcom_declassified_wallpapers

Invasion fra rummet er intet nyt, men sjældent er det blevet gjort så stilfuldt som i The Bureau. Den kolde krig bliver en morgen i 1962 erstattet af invasion fra rummet, og pludselig er russerne den sidste prioritet for William Carter og resten af elite-enheden The Bureau, der er skabt med det formål at stoppe invasionen.

Kampen mod rumvæsnerne foregår rundt omkring i USA, hvor du som William, og en gruppe af soldater du selv sammensætter og putter udstyr på, efterforsker forskellige situationer i bedste X-Files stil og til sidst tager kampen til rumvæsenerne i slaget om jorden.

 TheBureauXCOM

Selvom der er rigeligt med våben i The Bureau, så er spillet mere strategisk end actionfyldt. Du skal selvfølgelig stadig skyde rumvæsner, men som leder af en gruppe på tre kan du kommandere dine kammerater rundt i kampens hede og lave forskellige manøvre for, at få den bedste strategiske fordel i kampen.

Og der findes intet så tilfredsstillende som at omringe rumvæsenerne, og vinde en stor strategisk sejr.

The Bureau: XCOM Declassified er et anderledes spil end det typiske skydespil, og trænger du til rumvæsner, Mad Men stemning og strategi er her spillet.

Elektronista anbefaler til:

– Dig der elsker god whiskey, rumvæsner og strategisk action.

Det var vores anbefalinger for denne måned. Hvilket spil har sidst fået dig op og ringe?

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

eleven − four =

No Comments Yet.