Så sig dog noget! De forsvundne kvindelige stemmer

2 Min læsning

Få analyser og fremtidstrends direkte med Elektronistas nyhedsbrev.

“Men kvinder siger jo selv nej”. “Men der er jo ikke lige så mange kvindelige professorer”. Der er mange påstande og myter. Men det er vigtigt at skelne mellem hvad vi tror og fornemmer, og hvad vi ved og forsker i. Derfor har jeg spurgt nogle kloge mennesker om at give et indblik i den forskning der foregår lige nu. Og det er er altså interessant. Vidste du fx. at kvinder, når de bliver ringet op bliver bedt om at udtale sig om andre ting end mænd? Eller at mænd typisk bliver præsenteret med flere titler end kvinde? Og at kvinders udseende blive omtalt mere end mænds? Det og meget bliver du klogere på i denne uges Elektronista podcast. Husk at abonnere på podcasten. Den er uden paywall, og du kan støtte den ved at smide en anmeldelse.  

Phd og forsker på DMJX’ projekt om ligestilling i de nordiske nyhedsmedier Anna Karina Kjeldsen kommer med en imponerende mængde af data på det ordbrug medier ofte vælger om kvinder, de begrænsede titler som kvinderne får, og de områder de får mulighed for at udtale sig om. Retoriker og partner i Analyse & Tal Mikkeline Thomsen giver en øjenåbnende præsentation af den forskel, der er på hvordan kvinder og mænd bliver behandlet i kommentarsporet online og hvilken konsekvens det har, når medierne på sociale medier bruger kommentar-nudging og “woke poking” som “synes du også det er et problem?

Talerne blev givet i forbindelse med Elektronista konferencen #BlindeVinkler og findes i deres fulde længde på Elektronistas youtubekanal.

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

five × 4 =

No Comments Yet.