Gaming guide: Fire Emblem og Dead Space skræmmer dig fra vid og sans

5 Min læsning

Fire Emblem serien har gennem de sidste mange år været synonym med sværd, trolddom og fremragende strategiske kampe. Det nyeste afsnit i serien, ‘Fire Emblem: Engage’ skuffer ikke på den front. Her er fuld skrue på drager, magi og overdrevne slåskampe. Og så selvfølgelig en masse dybdegående strategi, der kan udfordre selv de mest fremadtænkende sofa-generaler.

Spillets omdrejningspunkt er dets historie, hvor du er den udvalgte der efter 1000 års søvn er vågnet og skal bekæmpe en stor ondskab, der vil lægge landet øde. Det hele er meget simpelt, forudsigeligt og ganske karikeret. Lige fra den meget simple historie til det brede udvalg af figurer, der med overdrevne skuespilspræstationer gør alt udtalt og efterlader intet subtilt over spillets historie. Det er bombastisk, fjollet og et præmis du skal acceptere for at komme igennem spillets mange dialogsekvenser.

Det er dog heldigvis ikke historien, der er det bærende punkt. Det er nemlig i stedet alle de mange kampe, der forbinder de forskellige historiesekvenser. Alle disse kampe foregår i fugleperspektiv, hvor du flytter rundt på dine tropper og hele tiden forsøger at placere dem strategisk i forhold til modstanderen.

En stor del af kampene i ‘Fire Emblem: Engage’ handler ikke kun om at være stærkeste soldat, men også forsøge at forudsige fjendens træk, så du kan placere dine soldater optimalt. Meget af det foregår som en slags avanceret udgave af sten-saks-papir, hvor dine soldater på hest let kan trampe almindelige soldater, men møder de spydbærende soldater er de færdige. Til gengæld er spydbærende soldater nyttesløse overfor bue og pil, og så videre. Der er altid et modtræk til hvad end modstanderen disker op med, og det er denne dynamik mellem at tage chancer og vælge de rigtige krigere, der skaber neglebidende intense kampe i ‘Fire Emblem: Engage’.

‘Fire Emblem: Engange’ er først og fremmest et spil, der henvender sig til dig der vil have langtrukne strategiske kampe, hvor det at placere bueskytter, heste og troldmænd rigtigt på slagmarken er halvdelen af morskaben. Det er et spil, der tager tid at komme i gang med og først belønner dig for din tålmodighed efter mange timer. Lyder alt det, som noget du vil elske så er ‘Fire Emblem: Engange’ et spil med strategisk udfordrende kampe, der kommer til at underholde i mange timer.

Du kommer til at elske Fire Emblem: Engange hvis:

  • Du elsker at se slagets kamp på afstand og kommandere rundt med tropper
  • Kan klare en til tider meget fjollet og usammenhængende historie

Fire Emblem: Engage fås til Nintendo Switch og er set til 390,- kr.

Gyserspillet ‘Dead Space’ er en triumf og et af de bedste gyserspil nogensinde

Hvis navnet ‘Dead Space’ virker bekendt, så er der faktisk en god grund til det. ‘Dead Space’ udkom nemlig oprindeligt tilbage i 2009, dengang vi spillede på PlayStation 3 og Xbox 360 konsollerne. Serien blev gennem årene en kultklassiker takket være dets intense stemning, ulækre monstre og unikke idéer til hvordan et gyserspil kunne skrues sammen.

Nu er der gået femten år, og med 2023 udgivelsen af ‘Dead Space’ bliver originale spil genfortolket og opdateret med moderne teknologi. Resultatet er en fuldkommen ny oplevelse, der bevæger sig rundt i det samme hjemsøgte rumskib, men er fyldt med nye overraskelser, fortolkninger af gamle koncepter og viser hvorfor at originalen var sådan en overtruffen klassiker.

Selvom der med 2023 udgaven af ‘Dead Space’ bliver taget mange kreative friheder, så handler spillet stadigvæk om ingeniøren Issac Clark, der sammen med en lille gruppe af mennesker lander på rumskibet USG Ishimura, som ingen har hørt fra i seks uger. Blandt besætningen på Ishimura er Issacs kæreste, og jagten på hende er drivkraften for Issac imens han bliver udsat for den ene mere gruopvækkende rædsel efter den anden.

For selvfølgelig er der noget galt. USG Ishimura er inficeret af noget forfærdeligt, der forvandler mennesker til monstre og dræber alt omkring sig. Snart er Issac afskåret fra de andre han ankom med, og kampen for overlevelse, svar og en vej væk fra rumskibet kan begynde.

Den nye teknologi, der er kommet til rådighed i de femten år efter originalen bliver brugt til, at skabe et gruopvækkende sted at opholde sig. Tågen hænger tykt i nogle rum, lamperne kaster lange skrækindjagende skygger og det føles som om spillet bare venter på at du er uopmærksom og så slår det til med et uhyggeligt monster der springer frem fra en mørk krog.

‘Dead Space’ evne til hele tiden, at introducere små stunder af ro, gør dets skrækindjagende øjeblikke desto mere effektfulde. For selvom alt ånder fred, er det svært ikke at gå rundt med en klump i halsen og bankende hjerte af frygt for, hvad spillet nu finder på at gøre ved dig. Det er et spil der forstår at holde igen når det er nødvendigt, og ved præcis hvorfor horror-speederen skal trædes helt i bund.

Hvis du har brug for at følge de mørke aftenener til dørs med et rumskib der knager, lyden af monstre i det fjerne og frygten for hvad der på den anden side af den låste dør foran dig. Ja så er 2023 udgaven af ‘Dead Space’ helt forrygende. Uanset om du allerede kender historien om Issac eller aldrig har mødt ham før, så er ‘Dead Space’ en uundgåelige moderne klassiker.

Du kommer til at elske Dead Space hvis:

  • Du vil have et sublim gyserspil, hvis lige ikke er set i rigtig mange år
  • Du elsker spil som Resident Evil og vil have mere fra samme skuffe

Dead Space fås til PlayStation 5, Xbox Series S / X og PC

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

twenty + fifteen =

No Comments Yet.